Scandalul momentului în tech/gaming: Ubisoft spune că e normal să nu deţii jocul pe care îl cumperi

6.716 ori
<b>Scandalul momentului în tech/gaming: Ubisoft spune că e normal să nu deţii jocul pe care îl cumperi</b>Sintagma "You'll own nothing and you'll be happy" (nu vei deţine nimic şi vei fi fericit) provine din anul 2016, fiind spusă în cadrul Forumului Economic Global. Pe scurt, e vorba despre faptul că în ziua de azi trăim într-o lume a închirierii

Sintagma "You'll own nothing and you'll be happy" (nu vei deţine nimic şi vei fi fericit) provine din anul 2016, fiind spusă în cadrul Forumului Economic Global. Pe scurt, e vorba despre faptul că în ziua de azi trăim într-o lume a închirierii: facem streaming de filme, închiriem locuinţe, Uber, facem streaming de jocuri mai nou şi aşa mai departe. Aşa vede şi Ubisoft deţinerea de jocuri, asta deşi le cumpărăm.

Discutam cu cineva la un moment despre faptul că puţină lume ştie că pe cutiile de jocuri de PlayStation stă scris faptul că nu tu deţii acel joc, ci Sony. Tu ai doar dreptul de a îl folosi şi îţi este interzis să faci copii şi să îl împrumuţi altora chiar. De aceea anumite jocuri sunt legate doar de un cont de utilizator sau de o consolă anume, spre exemplu.

Ubisoft, prin persoana lui Philippe Tremblay, şeful secţiunii Abonamente şi Servicii a declarat că "gamerii sunt obişnuiţi să deţină jocurile pe care le joacă, dar au devenit confortabili cu a nu deţine muzică sau colecţia de filme". A făcut aluzie la faptul că nu ar trebui să deţii produsul pentru care ai plătit.

Totul pe fondul lansării lui Ubisoft+ Premium, un serviciu pe bază de abonament care oferă acces la jocuri vechi Ubi, dar şi la cele nou lansate, plus recompense lunare. Mai există şi serviciul Ubisoft+ Classics pe PC, cu jocuri clasice ale companiei. Oficialul Ubisoft şi-a dat totuşi seama că sunt voci care afirmă că la abonamente e mereu riscul să îţi pierzi progresul în joc sau ca jocul să fie scos de pe platformă. 

Ce ne facem dacă avem un abonament un număr de ani, ca PlayStation+ şi brusc preţul său creşte şi nu mai vrem să plătim? Pierdem accesul brusc la toate jocurile dorite. Dacă mai eşti şi gamer controversat sau certăreţ şi te alegi cu o interdicţie (banare) de vreun fel, iar pierzi accesul la jocurile favorite.

De aceea deţinerea de jocuri e sfântă, orice ar spune oricine de la Ubisoft. Problema e ce ne facem dacă Sony, Microsoft şi Nintendo decid că e mai OK să le jucăm pe abonament pe toate direct din cloud şi să dispară copiile fizice sau chiar şi cele digitale? Evident, va mai dura ceva şi streaming-ul/gaming-ul din cloud depind mereu de conexiuni şi servicii de pot pica, dar în direcţia asta se merge.

Un joc vândut fizic o singură dată se va monetiza o dată. Un serviciu cu abonament se va monetiza lunar. Şi ştim cu toţii câte servicii plătim deja. Pe de altă parte serviciul cu abonament e util când nu ai mereu bani să cumperi cel mai tare PC şi cea mai tare consolă şi vrei acces rapid la jocurile dorite, direct din cloud.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile.ro dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×