Clicky

Jump to content

Violenta extrema, Quo vadis?

Guest Deio

Recommended Posts

Stau si ma intreb uneori, oare ce se intampla in general in lume? Trag un semnal de alarma pentru ca in Romania, evenimentele caer implica arme de foc se inmultesc.

America, o tara violenta, cu multe evenimente si tragedii cu oameni nevinovati, pentru ca s-a trezit unul sa intre cu semi-automatele in scoala sau cinema sau Mall.

Recent, un copil, ca nu pot sa ii spun adult, la 20 si ceva de ani, a intrat intr-o scoala cu doua arme automate si a ras tot de pe acolo: http://communities.washingtontimes.com/video/national-news/gunman-kills-26-at-conn-school-commits-suicid/

Nu stiu ce sa zic, noi urmam. De ce? Pentru ca ii copiem pe americani la toate, sarbatori, emisiuni, mod de gandire, etc. In Romania e relativ usor sa iti cumperi o arma de foc, mai ales ca testele psihologice sunt usor de trecut, au fost si emisiuni cu demonstratii (Romania te iubesc) cu incercare obtinere teste si arme.

Ma uit la stiri, uneori, desi le urasc, pentru ca spala creierul populatiei, dar filtrez cat se poate, iar in ultima vreme, constat ca violenta in general a crescut. Mult. Unul il bate pe un taximetrist (recent la TV), altul il impusca in trafic pe altul, intra unul in bar si trage, intra unul in salon de coafura si trage, tot felul de exemple, care ma fac sa gandesc ca devenim prea violenti si incontrolabili.

Nu sunt multe evenimente, dar incep sa se inmulteasca.

No offense, in Bucuresti sunt destul de dese, dar au inceput si prin orasele mai mici, Arad, TM, etc.

Vom ajunge din nou ca in Vestul Salbatic? Vorba unuia: "it's a jungle out there".

Violenta tine de educatie iar educatia de sistem.

Pe zi ce trece avem tot mai multi analfabeti, oameni fara carte, pentru care negru poate fi si gri, oameni usor de manipulat (politic asta se doreste) oameni pentru care forta fizica, implicit violenta, este singurul atu intro confruntare.

Pacat .....

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

Pai hai sa vedem.

Violente exista de cand lumea. E mai mult decat clar ca au crescut in ultimul timp. Dar in acelasi timp, a crescut si puterea de mediatizare pe plan mondial.

1996. 1 decembrie. Ziua de nastere a Pro TV si, totodata, si a stirilor de la ora 5. Tot dupa model american, evident. Imi amintesc acum ca pana la aparitia postului, mai erau cateva emisiuni cu tot felul de evenimente, dar din acel moment, am inceput sa vad babe violate in fiecare zi, batai cu furci si topoare pretudindeni, etc.

Acum vedem toate astea in fiecare zi, la orice emisiune de stiri, pe toate posturile. Internetul e plin, ziarele la fel.

Asta inseamna dezvoltare. Americanii, nemtii si cine mai vreti voi, au ajuns acolo cu tot cu arme, violuri, droguri, etc.

Nu ai ce face, nu le poti separa.

Si mai e un fenomen, acela de animalizare. Imaginati-va, si aici si peste ocean, tinerii sunt aceiasi: scoala mai mult nu decat da, droguri, gasti, toate astea concura la scaderea sanatatii mintale a unei populatii, oricare ar fi ea.

Si pe fondul acestei directii, tineretul din Romania, deopotriva cu cel de aiurea, va trece si el prin fenomene de masa asemanatoare miscarii hipiote din anii 60-70, doar ca acum probabil ca se vor numi altfel.

Eu sunt siderat de cat de inculti sunt tinerii nostri acum, de faptul ca nu stiu de niciunele, ca nu citesc nimic, pica examenele pe capete, etc.

Unde credeti voi ca vor duce toate astea? Vor creste printre ei viitorii infractori care vor da in cap de foamne, pentru ca vor fi permanent drogati, etc.

Asa e si la americani, asa e si la noi, asa e pretutindeni. Si o sa fie si mai rau.

Dar toate astea vin la pachet cu capitalismul si dezvoltarea.

Esential este cati dintre acesti tineri isi vor reveni si vor deveni oameni normali. Deocamdata insa...e jale.

Se presupune ca ne-am mai "desteptat" putin, am evoluat, am depasit, in ultimi 50 de ani, niste granite de evolutie si constientizare. Ne nastem oarecum mai inteligenti, sau fortat inteligenti, datorita masinilor care ne stimuleaza simturile si ne fac din ce in ce mai intuitivi. Dar in loc sa devenim mai intelepti ca rasa, regresam, involuam spre barbaritate, cu tehnologia in spate.

Da, violente exista de cand lumea, dar majoritatea sunt de ordin religios si mentinute pentru anumite interese. Se presupune totusi, ca tarile civilizate si avansate tehnologic, cu un trai de viata ridicat, ar trebui sa elimine astfel de probleme.

Si se mai pune problema inarmarii. Vad ca americanii stimuleaza inarmarile, "ca sa ne protejam". Pai daca ii dai lui X o arma, apoi lui Y, ce il opreste pe Z sa vina sa ii impuste pe primii si sa le ia averea? Scapa usor cu o condamnare, dupa 10 ani "de buna purtare" iese din inchisoare, iar aia zac 2 m sub pamant, sau incinerati, dupa caz.

Copilul asta de 20 ani (Adam Lanza), va iesi in 20 ani, maxim, la 40 isi incepe viata practic, iar 26 de copii zac ciuruiti, pentru ca nu se doreste dezarmarea populatiei, armele trebuie vandute, ies bani frumosi.

Ar trebui sa fie ca in Evul Mediu, armele le purtau doar nobilii, nu e bine asta acum :)), dar armele ar trebui sa fie purtate doar de armata, iar politia sa aibe arme neletale. Armele sa fie strict interzise, nici macar de vanatoare, decat dupa ce treci teste multiple. O sa se spuna ca e "comunism", ca nu le pasa de oameni, etc. Pai le dai arme, se omoara intre ei, le interzici complet, reduci foarte mult rata de omucideri, mai ales in randul copiilor.

Am mai spus-o ca America e tara descendentilor oamenilor criminali si ocnasi, pungasi deportati din Europa. Nu e o problema, e treaba lor, sa se omoare intre ei cat vor. Problema e ca se raspandeste si asupra noastra. Prea multi la noi in tara cu arme.

Se presupune ca ne-am mai "desteptat" putin, am evoluat, am depasit, in ultimi 50 de ani, niste granite de evolutie si constientizare. Ne nastem oarecum mai inteligenti, sau fortat inteligenti, datorita masinilor care ne stimuleaza simturile si ne fac din ce in ce mai intuitivi. Dar in loc sa devenim mai intelepti ca rasa, regresam, involuam spre barbaritate, cu tehnologia in spate.

Da, violente exista de cand lumea, dar majoritatea sunt de ordin religios si mentinute pentru anumite interese. Se presupune totusi, ca tarile civilizate si avansate tehnologic, cu un trai de viata ridicat, ar trebui sa elimine astfel de probleme.

Si se mai pune problema inarmarii. Vad ca americanii stimuleaza inarmarile, "ca sa ne protejam". Pai daca ii dai lui X o arma, apoi lui Y, ce il opreste pe Z sa vina sa ii impuste pe primii si sa le ia averea? Scapa usor cu o condamnare, dupa 10 ani "de buna purtare" iese din inchisoare, iar aia zac 2 m sub pamant, sau incinerati, dupa caz.

Copilul asta de 20 ani (Adam Lanza), va iesi in 20 ani, maxim, la 40 isi incepe viata practic, iar 26 de copii zac ciuruiti, pentru ca nu se doreste dezarmarea populatiei, armele trebuie vandute, ies bani frumosi.

Ar trebui sa fie ca in Evul Mediu, armele le purtau doar nobilii, nu e bine asta acum :)), dar armele ar trebui sa fie purtate doar de armata, iar politia sa aibe arme neletale. Armele sa fie strict interzise, nici macar de vanatoare, decat dupa ce treci teste multiple. O sa se spuna ca e "comunism", ca nu le pasa de oameni, etc. Pai le dai arme, se omoara intre ei, le interzici complet, reduci foarte mult rata de omucideri, mai ales in randul copiilor.

Am mai spus-o ca America e tara descendentilor oamenilor criminali si ocnasi, pungasi deportati din Europa. Nu e o problema, e treaba lor, sa se omoare intre ei cat vor. Problema e ca se raspandeste si asupra noastra. Prea multi la noi in tara cu arme.

Da ei sunt o tara de hotomani care le este frica ca vine x si ii ia avutul, si portul armei s-a standardizat. In USA cumperi gloante de la supermarket. Ganditi-va ca pana in 1993 se vindeau arme automate de asalt grele cum ar fi celebrul M4, cu calibrul de 5,55 mm, fara proceduri speciale. Problema majora, este ca violenta este promovata din ce in ce mai mult pe mijloacele de manipulare in masa: net, televiziune, ziare. Si este exportata in Europa. In plus m-am saturat sa vad cum grupuri de interese fac in asa fel sa intretina ura intre oameni. Dupa cel de al Doilea Razboi Mondial, au aparut dusmanii-sovieticii. Aceasta ura intre Vest si Est a fost intretinuta clar cu scopul de a obliga cetatenii americani sa fie de acord, de cele ma imulte ori fara sa-si dea seama, de bugetele colosale ce se cheltuiau pentru inarmarea nucleara. Acum la fel, arabii sunt toti luati si bagati intr-o oala si numiti teroristi. Desi in Afganistan invazia americana are ale scopuri caci pe ei ii doare in cot de democratie pt afgani, ci ii doare de zacamintele lor de 3000 de miliarde de dolari ce se afla acolo. Cred ca un singur om din toata America a avut curajul sa arate intregii lumi adevarata fata si adevaratele probleme ale acestora : Michael Moore. Am vazut niste documentare, facute de el: Sycho, Capitalism: A love story. Omul asta chiar spune ceva, nu stiu cat e de ascultat. Pune punctul pe I de cele mai multe ori. Problema cu armele este destul de grava si in tara noastra. Daca dai arma pe mana unui prost normal ca se crede ombilico de del mondo, si isi va face de cap. Sa nu mai vorbim de arme, putem sa vorbim chiar de permise. Ma uit ca la Focsani s-a creat o mafie specializata pe dat permise pe bani cu 300 de euro vii de doua ori la cursuri si apoi ai permis. Apoi te trezesti ca un dobitoc de asta te calca pe trecere si te trimite la Seful Suprem inainte de vreme. Intr-o luna din auzite am cam numarat 10 tineri de 18 ani care s-au dus de pe lumea asta in Vrancea. Ba viteza, ba alcool, ba muzica, ba toate combinate si uite asa un om care ar trebui sa fie util pentru societate, se stinge din cauza faptului ca un dobitoc de psiholog da stampila. La fel va fi si cu armele. Arma este ceva deosebit de periculos, dar nu ii pasa psihologului X, el da stampila. Daca ar fi dupa mine desi am doar 18 ani, nu as da voie pt permis decat peste varsta de 30 de ani, iar armele nici nu le-as da civililor. Dar asta e doar teorie, pe noi simtul practic ne cam da greutati.

Am vazut mai demult un documentar care m-a ingrozit. La propriu. O gasca il inconjurase pe unul si il luase la bataie cu bate (crengi, mai exact), cu pietre, cu pumnii. Si nu s-au oprit pana nu l-au omorat. De ce m-a ingrozit ? Pentru ca in documentar era vorba de cimpanzei. Aia facusera exact ce fac si oamenii: aceeasi organizare, aceleasi arme, aceeasi violenta dusa pana la capatul capatului. Si m-a ingrozit din 2 motive:

1. cimpanzeii nu se uita la TV

2. daca Darwin avea dreptate si suntem rude cu cimpanzeii, inseamna ca avem asta in ADN

Pana la urma este treaba autoritatii (de orice fel ar fi ea, laica sau religioasa) sa impuna "linistea si ordinea". Concluzia mea e ca nu se vrea, nu ca nu se poate. Daca exista tari unde o femeie se poate plimba fara probleme la 2 noaptea, inseamna ca se poate. Dar cand tie iti mor profesori aparand studenti, cand iti mor copii in scoala si toate astea in vreme de pace, iar tot ce poti sa zici sau sa faci este sa aprinzi lumanari sau sa zici un RIP, fara sa iti pui problema ca poate ceva e gresit, inseamna ca iti meriti soarta. Cand ii vad cum iau toate masacrele astea ca pe o gripa, careia nu ai ce-i face, ca o tratezi, ca nu, ea trece in 7 zile si asta e, nu pot decat sa le plang de mila copiilor alora ca s-au nascut in mijlocului unui popor care e mandru (prin inducere mediatica) ca poarta arme.

Iata aici o problema care este expusa mai mul decat explicit si .....dureros de adevarat. confirma cele scrise de voi mai sus

http://jurnalul.ro/stiri/externe/confesiunea-unei-mame-cu-fiu-psihopat-problema-americii-nu-sunt-armele-631754.html

Un articol deosebit de tulburator pe jurnalul. Intr-o tara atat de puternica sa te faci ca nu exista probleme, este absolut criminal. In SUA, bugetul anual pentru inchisori il depaseste pe cel alocat pentru invatamant. De asemenea copii nascuti de fete de 14-15 ani ingroasa numarul orfanilor, abandonatilor, si din pacate viitorilor infractori. Lipsa compasiunii este ceva absolut abominabil. Da hai sa strangem fonduri umanitare pentru Africa si sa le donam, sa ajutam copii africani ce mor de foame..... si multe alte replici dintr-un limbaj de lemn al capitalismului. In spatele bunavointei se ascund interese ce pot manevra guverne extrem de usor, ce se lupta pentru ca sa-si castige o cota parte din populatia Africii pentru a-i folosi drept cobai umani. Actori de la Hollywood ce le place sa se dea aparatori si donatori pentru diferite cauze umanitare, ce raman indiferenti si orbi la suferinta natiunii lor. Asta e tabloul complet din pacate. De arme nici nu mai mai vorbim. Give me a gun, si gata ai un lucru ce poate lua multe vieti. Porcaria asta cu sfarsitul lumii a condus la comercializarea de arme grele de asalt automate, care desi sunt interzise, nimanui nu-i pasa. Dati-ne arme a ucidem extraterestrii, semenii cand vor dori sa ne fure mancarea, sau de ce nu colegii, rudele, si oameni nevinovati intr-un acces de furie. Pe asta se bazeaza marea natiune americana, pe frica, pe teroare, pe lipsa compasiunii. De aceea se intampla ceea ce se intampla.