Clicky

Jump to content

Tarife nesimtite - apeluri internationale


LV23

Recommended Posts

Incredibil ce se intampla in tara asta de 2 bani...

 

Luna asta am primit o factura exagerat de mare. Am analizat-o si am observat ca aceasta crestere a fost datorata exclusiv convorbirilor internationale. Dupa ce am facut un calcul am observat ca pretul / minut este exagerat. Am cautat pe situl celor de la Vodafone si am gasit urmatoarele tarife:

 

0,558 euro / minut asta in timp ce convorbirile in Roaming sunt la 0,36 euro / minut

 

detalii tarife apeluri internationale vs detalii tarife Roaming

 

Cum este asa ceva posibil?

 

Oare pentru aceste tarife nu exista reglementare (ca pentru tarifele din Roamning)?

 

PS: cei de la Orange au aceeasi tarife pemtru apeluri internationale: detalii - exista oare o intelegere intre cei 2 operatori?

Link to comment
Share on other sites

 

0,558 euro / minut asta in timp ce convorbirile in Roaming sunt la 0,36 euro / minut

 

Compari mere cu pere. Una e sa suni international si alta e sa suni din roaming. In roaming exista operatori preferati, cu care operatorul tau are intelegeri si costa mai putin, sunt tarife speciale. De ce nu ai comparat 0,558 cu 1,55, adica "Alți operatori", pentru ca aia era comparatia corecta.

Link to comment
Share on other sites

Esti tare!

Adica e mai ieftin sa folosesti alta retea (fie ea si a parteneriilor) decat a ta. Cam asta e concluzia ta... Oare e corecta acesta concluzie?

 

Spune-mi si mie de ce alti operatori mai mici au tarife derizorii la aceste convorbiri internationale? Sau poate ca ne fac noua cadouri si ei ies in pierdere?

Uite aici tarife de pana la 30 de ori mai mici: http://www.rcs-rds.ro/asistenta/tarife-apeluri-internationale

Link to comment
Share on other sites

Iti spun eu care este problema. Tarifele de roaming sunt reglementate (au preturi maximale) pe cand aceste convorbiri internationale nu sunt reglementate. Fiecare isi pune ce profit vrea el. Cam asta este realitatea in Romania...

Link to comment
Share on other sites

Esti tare!

Adica e mai ieftin sa folosesti alta retea (fie ea si a parteneriilor) decat a ta. Cam asta e concluzia ta... Oare e corecta acesta concluzie?

 

Tu esti si mai tare. Ai macar habar ce sunt alea retele de initiere, respectiv de terminare a apelului ? Ai habar ca atunci cand suni Romania - alta tara sunt niste costuri, iar cand suni roaming in tara in care te afli sunt alte costuri, mai mici ? Reglementarea UE nu face decat ca in al doilea caz sa le mai taie din elanul de a te incasa, tocmai pentru ca in roaming costurile sunt mai mici (practic ai putea zice ca e un apel national).

 

Cat despre RDS, cine te opreste sa suni de pe RDS ? Faceai si tu economie la spatiul pe server.

Link to comment
Share on other sites

Tu, un al tot cunoscator Innoxius, cum iti explici preturile celor de la RDS?

Sau nu poti cu toate cunostintele tale legate de "retele de initiere, respectiv de terminare a apelului"?

 

 

Ce-mi plac oamenii inteligenti :))

Impartaseste-ne din inteligenta ta. Vad ca esti pornit.

 

 

Acum, nu stiu ce intelegi tu prin roaming dar gresesti profund afirmand ca "in roaming costurile sunt mai mici (practic ai putea zice ca e un apel national)".

Cand esti in roaming inseamna un singur lucru - folosesti alta retea (alta decat cea in care ai tu inregistrata cartela/telefonul).

Din aceea retea poti suna in tara ta de bastina sau in orice alta tara (inclusiv in tara in care te afli). Tot in roaming esti si in prima si in a doua varianta.

 

 

Hai explica-ne si noua cum se realizeaza un apel in roaming.

De exemplu: ai o cartela ungureasca, folosesti reteaua Vodafone RO si suni la un numar de telefon din Germania.

Explica-ne care sunt conexiunile care trebuiesc facute in acest caz.

Link to comment
Share on other sites

Costuri pentru operator

1. Pentru cartela ungureasca este un apel international, scump

2. Daca suna acasa si era inregistrat intr-o retea partenera, il costa mai putin decat daca suna in Germania si/sau este intr-o retea nepartenera

3. Daca suna in Romania depinde daca este intr-o retea partenera sau nu

 

Cat il costa pe cetatean ? Totul depinde de oferta COMERCIALA pe care a avut-o in vedere. La Vodafone Romania sunt 3 variante de oferte comerciale: https://www.vodafone...aming/index.htm

Nu exista nici-o legatura, dar absolut niciuna, intre costuri si cu cat iti vand eu tie un produs sau serviciu. Exista doar legea cerererii si a ofertei. Vrei sa cumperi, bine, nu vrei, te duci la concurenta.

Reglementarea (care este doar la nivel de UE) a aparut tocmai pentru ca, o data ajuns in alta tara, esti intr-o anumita masura captiv (pentru definitia clientului captiv vezi pe net). Adica "la mana lor" pentru cine nu are net. Cand suni de acasa international nu are ce sa-ti reglementeze. Pentru ca international poate fi si in Patagonia.

 

Si te rog sa te opresti cu epitetele, ma pricep de minune la flame. Si ca veni vorba de epitete, tot nu ne-ai zis de ce nu suni de pe RDS ? Sau de ce, ca un om care are grija de banii lui, nu ai avut prezenta de spirit (ca sa ma exprim elegant) de a te interesa de tarife INAINTE de a vorbi international ?

Hai sa-ti zic eu de ce nu vei vorbi de pe RDS: calitatea. Eu, care spre deosebire de tine, m-am interesat de tarife inainte de a suna, sun international doar de pe RDS fix. Si sunt sunat tot pe RDS fix (probabil si cei care ma suna au avut prezenta de spirit sa verifice tarifele INAINTE de a suna). In ambele cazuri ecoul (frecvent), pacaniturile (rar), fluieraturile (rar), sunetul "ca din butoi" (frecvent) sunt companionii nostrii.

Link to comment
Share on other sites

Lasand calitatea* deoparte, cei de la RDS trebuie sa plateasca taxe acelui operator strain. Pobabil ei au fost mai abili la negocierea preturilor decat Vodafone dar totusi diferentele de preturi sunt mult prea mari ca sa dam vina pe operatorii straini (si preturile practicate de acestia).

 

Referitor la reglementare, niciodata nu m-am referit la alte tari decat la cele din UE. La fel cum roamingul este reglementat doar in interiorul UE.

 

"Pentru cartela ungureasca este un apel international, scump"

Deci operatorul din Ungaria va scoate bani din buzunar pentru a plati acel apel al meu... Sau pretul cerut de operatorul german pentru acel apel international nu este chiar asa de mare precum vrei tu sa se inteleaga. Sau poate operatorul german ii face reducere fiind instintat ca acel apel a fost facut din roaming. Desigur sunt exagerari intentionate cu scopul de a sublinia ca preturile nu sunt asa de mari cum le crezi tu.

Iar pretul ales pentru apeluri in roaming este ales pretul cel mai mare (pentru cazul cel mai defavorabil). Operatorul nu este o casa de binefacere si prin urmare taxele percepute acopera tot timpul banii platiti + un profit mai mult sau mai putin rezonabi.

 

 

Un apel primit in roaming este platit de cel care primeste acel apel - acest apel este intotdeauna un apel international.

Prin urmare pretul unei covorbiri internationale ar trebui sa aiba o valoare apropiata de aceasta. La Vodafone acest apel se plateste cu 0,10 euro / min - pret la care cei de la Vodafone au si profit. Asteptarea mea era ca o convorbire internationala sa fie undeva plasata intre costul unui apel primit in roaming si costul unui apel efectual in roaming - adica 0,10 <= costul apel international <= 0,36 euro / min.

 

 

Intr-un mesaj anterior spuneai ca poate ar trebui sa fie luat in considerare tariful de 1,55 euro/min. Acel tarif se refera exclusiv la apeluri internationale in afara UE. Roaming-ul este reglemetat doar in UE si nu tine cont de faptul ca te afli intr-o retea partenera sau nu. Tarifele maximale sunt aceleasi pentru toti.

 

 

* Referitor la calitatea RDS: Aseara am sunat de pe o cartela RDS (Digi mobil - cumparata in acesta toamna din Spania pentru a avea internet in concediu). Apelul a fost tot unui international si pot sa-ti spun ca nu am observat nicio problema. Calitatea sunetului a fost normala - fara "ecoul (frecvent), pacaniturile (rar), fluieraturile (rar), sunetul "ca din butoi" (frecvent)". Reteaua folosita a fost aceeasi (rds). Cine stie? Poate reteaua are niste probleme in zona ta.

Link to comment
Share on other sites

1. De ce sa las calitatea deoparte ?

2. Reteaua nu are nimic, doar la internationale patesc asta

3. "Intr-un mesaj anterior spuneai ca poate ar trebui sa fie luat in considerare tariful de 1,55 euro/min. Acel tarif se refera exclusiv la apeluri internationale in afara UE".

Eu tabelul atasat il citesc asa: alti operatori, tarif unic indiferent de tipul apelului, SMS, trafic. Sau daca esti in alti operatori nu poti avea un apel local sau sesiune de date ?

 

Voda.jpg

 

In rest ma bucur ca in urma discutiei noastre ai capatat bunul obicei de suna international DUPA ce ai verificat tarifele, ma bucur ca ai descoperit tarifele RDS si ma bucur ca ai o calitate a convorbirii care te satisface.

Link to comment
Share on other sites

Citesti (intelegi) gresit!

Hai sa-ti explic cum sta treaba:

1. Tarifele in roaming sunt reglementate pentru UE (indiferent de operatori: preferati sau nu). Legea e lege. Tariful maxim este 0,29 euro/min (fara TVA) pentru un apel efectuat. Fara exceptii! Incearca sa calculezi tariful cu TVA sa vezi cat iti va da - nicio surpriza aici. Informatia oficiala: http://ec.europa.eu/information_society/activities/roaming/tariffs/index_en.htm

2. Acel tarif de 1,55 euro/min este valabil DOAR cand esti in roaming si suni in alta tara din afara UE folosind un operator care nu este partener Vodafone. Pentru celalalte lucruri (apeluri primite, apeluri efectuate in UE, SMS-uri trimise, internet) tarifele sunt tarifele maximale reglemetate.

 

Nu trebuie sa ma crezi pe cuvant - poti sa investighezi singur.

Acum modul de formulare pe situl Vodafone nu este ceva nou. Ca de obicei se gasesc diferite erori (intentionate) de exprimare ca aceasta. Acum au facut o eroare prin omisie - pur si simplu "au uitat" sa copieze de pe randul de mai sus tarifele. Motivul este simplu: tu ai inteles gresit acel tarif si ca tine sunt multi care se "tepuiesc" daca nu cunosc bine regislatia in viguare si iau de bune tot ce scrie pe acel site.

 

 

Referitor la calitatea apelului RDS - dupa cum am zis - pare sa fie o problema care apare la tine. La mine nu a aparut. De aceea era acea * si explicatia la sfarsit. Nu era ceva important ea neaplicandu-se la toti (eu neavand aceea problema de calitate). De aceea am scos din ecuatie calitatea convorbirilor internationale RDS. Pana la urma aceea problema de calitate ar putea veni de la celalalt interlocutor.

 

 

"In rest ma bucur ca in urma discutiei noastre ai capatat bunul obicei de suna international DUPA ce ai verificat tarifele"

O rautate gratuita mai ales cand tu ai citit un tabel pe care nu prea l-ai inteles...

Dar na, daca asta te face pe tine fericit... Macar ai o parere buna despre tine - pe alocuri prea buna.

 

 

PS: Daca si bunul simt s-ar invata la fel ca informatiile de mai sus aceste discutii ar fi ceva bun. Dar imi e teama ca nu se va intampla asa ceva.

Link to comment
Share on other sites

Acum au facut o eroare prin omisie - pur si simplu "au uitat" sa copieze de pe randul de mai sus tarifele. Motivul este simplu: tu ai inteles gresit acel tarif si ca tine sunt multi care se "tepuiesc" daca nu cunosc bine regislatia in viguare si iau de bune tot ce scrie pe acel site.

 

In primul rand nu inteleg care e teapa in momentul in care am inteles gresit un tarif mai mare ? Cand intelegi gresit un tarif mai mic e teapa, dar asa ?

 

Bun, da-mi voie sa-ti explic si eu cum e treaba si, pana primesc raspunsul de la Vodafone, poti sa iti mai dai cu presupusul (sau cu stangul in dreptul). Eu zic asa: pe primul rand sunt tarifele conform directivei UE. Poti sa-i acuzi ca nu tin cont de directiva ? Nu. "Clientii nostrii au posibilitatea sa sune la tarifele maximale. Singurul lucru pe care trebuie sa-l faca este sa se inregistreze manual intr-una dintre retelele partenerilor nostri" ti s-ar raspunde la o eventuala interpelare. "Care sunt partenerii ?" "Ii gasiti pe site-ul vodafone.ro".

A, ca exista si varianta mai scumpa ? Tu zici ca directiva UE nu specifica parteneri / neparteneri, doar roaming. EXACT. NU SPECIFICA. Si pentru ca nu specifica, pot avea tarife diferentiate. Am tarife conform directivei ? Am. Case closed, vorba moldoveanului.

E omul lenes si nu se uita pe site si cand trece granita lasa telefonul sa se inregistreze in orice retea ? Nu-i nimic, plateste tariful mare. Nu stie cum e cu inregistrarea manuala intr-o retea ? La fel, plateste. E prevazator si se uita inainte de plecare si stie sa faca inregistrare manuala ? Bravo lui, plateste mai putin.

Zici ca "au uitat". Hai sa-ti dau un pont: la o firma de nivelul Vodafone, Orange, Banca ABC NIMIC nu este lasat la voia intamplarii. Totul este pus cu cap si coada. A, ca nu stim noi sa interpretam un tabel ? Ti-au facut si culori diferite pe randuri, poate, poate....

 

PS: Daca si bunul simt s-ar invata la fel ca informatiile de mai sus aceste discutii ar fi ceva bun. Dar imi e teama ca nu se va intampla asa ceva.

 

Te-am rugat sa te opresti cu epitetele. Nu vrei. Fara sa ma cunosti, pana acum m-ai facut inteligent si fara bun simt. Indirect, ce-i drept, dar am prins ideea. In consecinta, am sa mai public raspunsul de la Vodafone si in rest eu am incheiat discutia publica. Oricum, publicul cred ca si-a dat seama cine e inteligentul si cine e prost-crescutul. Asa cum, probabil s-au lamurit si ca e bine sa te informezi inainte de a suna international (nu sa aplici regula de trei simpla, daca aia e atat, sigur asta e mai putin), au aflat si ca la RDS e mult mai ieftin si calitate excelenta, au mai aflat si cum se interpreteaza un tabel si inca cateva vorbe romanesti:

 

Nu e prost cine cere, e prost cine da

tradus: daca clientul vrea sa creada ca la Alti operatori are tarif reglementat, e liber sa creada

 

sau

 

Domnia si prostia se platesc

tradus: daca clientului ii este lene sau nu stie sa se uite la tarifele internationale, este bun de plata.

 

Iti urez succes in aplicarea regulii de trei simpla in toate domeniile.

 

Ce sa-i faci toata lumea trebuie sa traiasca. Si o buna parte din comert chiar pe asta se bazeaza: persoane care dau bani neinformati. Macar daca, dupa aia, s-ar prinde si ar tacea. Dar nu, ei tin mortis sa afle toata lumea cat de buni sunt. Cum au sunat ei international si au aflat din factura ca "mama ce hoti e astia".

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Similar Content

    • By Szilárd Ervin Szőgyenyi
      COMUNICAT DE PRESA:
      Vodafone își va întări poziția pe segmentul de servicii convergente prin achiziționarea UPC România
      Vodafone Group va achiziționa operațiunile Liberty Global din România, Germania, Republica Cehă și Ungaria, printr-o tranzacție cu o valoare de 18,4 miliarde de euro Clienții persoane fizice și juridice din România vor beneficia de acces la noi servicii și de investiții mai mari în creșterea vitezei si calității rețelei de cablu  
      București, 9 mai 2018 – Vodafone Group Plc a semnat un acord pentru preluarea operațiunilor Liberty Global din România, Germania, Republica Cehă și Ungaria, în urma unei tranzacții cu o valoare totală de 18,4 miliarde de euro, ce face parte din strategia companiei de a investi semnificativ în convergență în țările din Europa în care operează. Entitatea formată în urma achiziției va permite clienților Vodafone și UPC România să aibă acces la oferte convergente de servicii mobile, de internet în bandă largă și TV, precum și la servicii dedicate persoanelor juridice. Tranzacția nu va include operațiunile UPC România de televiziune prin satelit, Focus Sat.
      În urma achiziției, Vodafone va avea una dintre cele mai mari infrastructuri din Europa de rețea de nouă generație („next generation network”, NGN), cu 54 de milioane de gospodării care beneficiază de servicii prin cablu/fibră prin propria rețea și o acoperire NGN totală de 110 milioane de gospodării și companii, inclusiv prin intermediul parteneriatelor cu alți operatori, devenind unul dintre cei mai importanți furnizori din Europa de servicii de telecomunicații fixe și convergente pentru clienții persoane fizice și juridice.
      Activitățile Vodafone și Liberty Global în România sunt complementare. Vodafone activează în principal pe segmentul de telefonie mobilă, iar UPC România furnizează servicii de cablu în bandă largă și de televiziune.
      Vodafone România este al doilea cel mai mare furnizor de servicii de telefonie mobilă, iar UPC România operează a doua cea mai mare rețea NGN din România, cu o acoperire de 3,1 milioane de gospodării (41% din numărul total).*
      Compania creată în urma achiziției va putea oferi servicii TV interactive, de internet în bandă largă și de telefonie fixă, precum și servicii mobile, pentru cei 9,9 milioane** de clienți mobili ai Vodafone România și pentru utilizatorii celor 2,1 milioane de abonamente de servicii fixe ale UPC România („revenue generating unit”, RGU)***. Compania astfel creată va avea o cotă totală de piață de 25% după veniturile totale.
      Ca și în tranzacțiile similare efectuate de Vodafone, managementul și angajații companiei achiziționate vor avea un rol important în entitatea creată în urma achiziției, punându-și în valoare aptitudinile în arii precum servicii prin cablu, servicii fixe și de televiziune. Angajații UPC România vor beneficia și de oportunitatea de a-și construi o carieră internațională în Vodafone Group.
      Murielle Lorilloux, CEO Vodafone România, a declarat: „Această achiziție va duce la transformări semnificative și va crea un furnizor important de servicii convergente de telecomunicații, contribuind la creșterea competiției pe piața din România. Tranzacția va aduce beneficii atât pentru clienții celor două companii, cât și pentru economia românească, deoarece noua companie va acționa ca un catalizator pentru inovația în servicii și va oferi un context mai amplu pentru investiții în rețeaua fixă. Vodafone și UPC România au în comun o abordare axată pe calitatea serviciilor și sunt complementare prin prisma segmentelor de clienți deservite – Vodafone are utilizatorii mobili, iar UPC România, utilizatori de broadband și de servicii TV”.
      Este de așteptat ca tranzacția să fie revizuită și aprobată de Comisia Europeană. Vodafone anticipează că încheierea tranzacției va avea loc la jumătatea anului 2019.
    • By Feri
      Asa se pare ca Vodafone va cumpara o parte din Liberty Global care este si proprietarul lui UPC Romania. Ce parere aveti despre aceasta achizitie?
      Eu personal astept aceasta fuziune, si astept ofertele care vor veni de Vodafone&UPC.
      Mai multe detalii in articolul care a fost publicat pe Mobilissimo.
      https://www.mobilissimo.ro/stiri-diverse/alo-upc-buna-sunt-andreea-ghidul-tau-vodafone
       
    • By VR46
      Va salut.
       
      Am si eu o intrebare legata de date mobile.
      Am un telefon dual SIM (Telekom + Vodafone). Cartela Telekom este cea principala, iar Vodafone este cea de munca.
      Problema este ca atunci cand vreau sa ma conectez la pachetele de date mobile mi se conecteaza automat la Vodafone si nu stiu cum sa fac sa setez SIM-ul Telekom ca fiind principal.
      Mentionez ca folosesc widget-ul Power Toggles pentru activarea datelor mobile (desi situatia e la fel indiferent ce as folosi). Ca sa ma conectez la Telekom trebuie sa intru in setting, la date usage, s.a.m.d.
      Nu stiu cat conteaza asta, dar la Mobile Network Settings am setat Telekom in meniul 3G service -> Enable 3G, iar la Network Mode este bifat WCDMA only.
      Are cineva vreo idee cum pot face sa ma conectez direct la date mobile Telekom in loc de Vodafone?
    • By Mihai Aurelian
      Pe 23 luna trecuta, am dat comanda de un telefon care a ajuns in 2 zile cu touch-ul pe o parte din ecran nefunctional. Am solicitat inlocuirea telefonului si mi s-a zis ca va veni curierul cu telefonul nou, urmand sa-l ia pe cel defect. A venit curierul doar sa-l ia pe cel defect care a ajuns la regenesis pe 28. Am sunat iar la vodafone si mi s-a spus ca trebuie confirmat defectul inainte sa primesc alt telefon si ca dureaza cateva zile.
      Pe 2 decembrie vorbesc cu cineva pe chat si imi spune ca de fapt se va livra in 14 zile lucratoare incepand cu 28. Cum mi s-a parut foarte ciudat acel termen, am sunat din nou si mi s-a transmis ca s-a confirmat defectul si ca voi primi telefonul nou pana miercuri, 10 decembrie. Miercuri ii sun din nou si doamna care a raspuns a dat peste conversatia de pe chat si a inceput si ea sa o tina una si buna cu 14 zile lucratoare. Nu a putut sa raspunda la intrebarea "Unde apare acest termen in documentele legale de pe site" si nici eu nu am reusit sa-l gasesc.
      Luni(15 dec) intru pe chat si solicit data de livrare a telefonului. Mi se spune ca trebuie sa primeasca raspunsul de la alt departament si ca ma anunta pana la ora 18. La 18 intru iar pe chat si o alta duduie imi spune ca prima duduie nu are inca un raspuns si ma anunta "maine". A doua zi pe la pranz ii sun. Un nene imi spune ca tot nu exista raspuns si ca ma anunta "maine". Astazi(miercuri) pe la pranz intru iar pe chat si minune.. mi se spune ca am sa primesc telefonul astazi. Problema e ca astazi s-a cam dus si fan curier mereu trimite mesaj dimineata cand am ceva de primit de la ei. Nu am primit mesaj. 
      Maine se termina cele 14 zile lucratoare care cica reprezinta termenul de schimbare al unui telefon primit defect(desi nu apare nicaieri.. afli despre el doar cand dai de probleme). Tare curios sunt daca maine va ajunge telefonul, desi nu par sa fie sanse de asa ceva. Parca vad ca mi se trimite acelasi telefon reparat(asta ar fi singura explicatie pentru cele 14 zile necesare schimbului).
      Concluzia..
      De cand am facut comanda asta mi s-a spus de vreo 5 ori ca problema nu se poate rezolva pe loc si voi fi contactat. Niciodata nu am fost contactat.. a trebuit sa-i sun tot eu. Suportul clienti de la vodafone este doar o linie de maimute antrenate sa-ti zica orice numai sa scape de tine cat mai repede ca sa poata trece la urmatorul client. Nimic din ce ti se spune ca se va intampla nu se intampla.
      Mai bine puneam inca 400 lei si cumparam telefonul la liber de la emag.. nu-mi mai faceam nervi cu jegul de vodafone.
    • By Tudor
      Ai nevoie de:
      telefon 4G 1800 Mhz; acoperire 4G in orasul tau; cartela cu una din ofertele noi de minim 6 euro credit https://www.vodafone.ro/personal/servicii-si-tarife/cartela-vodafone/oferte-promotionale/index.htm?icmp=hp-p-hs-cartelacucevreitu#tab-1; SIM nou cu serii mai noi de: Nano SIM > 894001131xxxxxxxxxx
      Micro si mini SIM > 894001141xxxxxxxxxx
       
      Daca toate acestea sunt indeplinite si totusi nu functioneaza, ori contactati pe chat de pe site, ori PM la mine.
  • Who's Online (See full list)

    There are no registered users currently online

×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use