Clicky

Jump to content

Vizionare Media pe TV via Galaxy SII


Recommended Posts

Odata cu smartphone-urile a evoluat si gama TV, iar din dorinta de a simplifica vizionarea continutului media de pe device-ul propriu direct pe TV (desi pentru unii pare mai complicat) fiecare dintre noi cauta solutii alternative copierii clasice pe stick, dvd, etc.

Celor interesati le voi expune doua modalitati extrem de utile in acest sens.

 

1.Adaptorul MHL HDMI cable.

 

Este cea mai simpla metoda posibila, cunoscandu-se faptul ca SII are suport TV-OUT si necesita doar achizitionarea unui astfel de cablu si binenteles un TV care are si suport HDMI.

Practic veti vizualiza pe TV toate manevrele efectuate pe device, TV-ul avand doar rol de "gazda".

Conectarea este simpla, miniUSB-ul adaptorului MHL se introduce in telefon, cablul de alimentare a smart-ului va fi introdus in slotul miniUSB al adaptorului (NU VA MERGE FARA ALIMENTARE LA CURENT) iar cablul HDMI va fi introdus atat in slotul HDMI al adaptorului cat si in TV (logic, nu :) )

Pe TV va trebui sa alegeti sursa receptiei de semnal, respectiv ..... HDMI.

Claritatea este extrem de OK, singura diferenta o veti simti la vizionarea canalelor TV online din cadrul aplicatiilor de gen.

 

microusbtohdmicableforh.jpg

 

[media=]

[/media]

 

 

 

2.iMediashare

 

iMediashare este o aplicatie Android prin intermediul careia veti putea vedea pe TV atat continutul media a device-ului (foto, audio, video) cat si fisiere online distribuite de canale ca Youtube, CNN, Discovery, s.a, plus fisierele prietenilor de pe Facebook, ba chiar si pozele din contul dvs. de Picasa.

Mai mult, folosind aceasta aplicatie impreuna cu aplicatia AllShare instalata pe PC / laptop, veti putea viziona tot continutul media (filme, foto, muzica) share-uit de pe PC-ul vostru.

 

In cazul iMediashare situatia se complica putin :) .Veti avea nevoie de un TV ce dispune de un player propriu ce reda fisiere video si care are suport retea LAN sau Wireless, Internet si binenteles un router WiFi.

Pentru TV sa nu va ganditi la ceva SF, eu folosesc un TV Samsung LCD model LE32D550K

Banuind ca exista deja o conexiune intre router si PC/laptop (fie WiFi, fie prin cablu de retea) va mai trebui sa faceti una intre router si TV.Personal am facut o conexiune folosind un cablu de retea (router-ul fiind aproape de TV).

Folosind aceasta aplicatie am renuntat demult la copierea filmelor pe orice fel de suport, PC-ul putand fi folosit in timpul vizionarii filmului.Claritatea este impecabila si tine strict de calitatea filmului descarcat.

Share-uind niste foldere anume, aplicatia AllShare de pe PC, va reactualiza continutul acestor foldere, asa ca veti avea in permanenta acces la media dvs.

Videoclipurile de pe YouTube sunt vizionate in orice format, calitatea HD fiind ireprosabila.Pana la urma totul tine de viteza internet-ului de care dispuneti.

Placut surprins am fost si cand am remarcat ca poti viziona direct pe telefon media share-uita de pe PC, veti fi intrebati tot timpul pe ce "gadget" doriti sa ruleze.

Si ca aplicatia sa fie completa, aceasta va da posibilitatea de a viziona si pe un TV fara suport de retea LAN sau Wireles insa prin intermediul unei console Playstation sau XBOX 360 conectate in reteaua proprie.

Aplicatia ruleaza pe toate device-urile cu Android si nu este exclusiv pentru Galaxy SII

 

79822661.png

 

45985678.png

Edited by FANdroid
Link to comment
Share on other sites

Am si eu un cablu MHL si l-am folosit la Evo 3D-ul meu (TV-ul nu are nici un fel de suport pentru retea). Calitatea imaginii este foarte buna, am incercat si jocuri. Partea buna la folosirea unui adaptor MHL este ca telefonul se incarca in timp ce te uiti la TV. E o solutie foarte buna atunci cand esti plecat (pui filmele pe card). Nu poti pune filmele fullHD mai mari de 4 G din cauza limitarii FAT32. Pentru streaming pe consola folosesc PS3 Media Server, functioneaza impecabil, pentru ca PC-ul se ocupa de randare. Singura problema este ca trebuie sa trag un cablu de retea pana in sufragerie, unde am TV-ul (pe WiFi-ul consolei nu am putut vedea nici macar un serial animat la 200 de M - router-ul este foarte departe de sufragerie).

 

iMediaShare se poate folosi doar daca esti aproape de un Smart TV, mi se pare putin complicat sa mai interpui si un PC in ecuatie pentru a face streaming pe TV.

Link to comment
Share on other sites

iMediaShare se poate folosi doar daca esti aproape de un Smart TV, mi se pare putin complicat sa mai interpui si un PC in ecuatie pentru a face streaming pe TV.

 

 

Aproape insemnand ? :) , e clar ca trebuie fi sa in raza de actiune a router-ului, plus ca device-ul e la tine (ca d'aia e mobil :) ) iar tu stai sa sa te uiti la TV.

Nu e complicat deloc, diferenta este ca la AllShare de pe PC recunoscut de TV (TV-ul va vedea ca si semnal extern atat telefonul respectiv iMediashare cat si PC-ul cu share-ul lui) nu poti derula mai mult de 10 sec., pe cand folosind iMediashare poti "trage" de bara de rulare cat vrei tu.

Edited by FANdroid
Link to comment
Share on other sites

@Fandroid: aproape insemna la cel mult 2-3 metri. Am testat streaming pe WiFi cu PS3-ul si nici el nu a putut sa se descurce la distanta mare (cam 15 metri, in celalalt capat al apartamentului). Varianta cu cablu HDMI mi se pare cea mai buna, O sa incerc si eu programul de la Paragon, daca functioneaza cum trebuie, e perfect, nu mai trebuie sa tai filmele.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Who's Online (See full list)

    There are no registered users currently online

×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use