Clicky

Jump to content

Chrome vs Opera

mesersmith

Recommended Posts

What? Opera in antiteza cu Chrome? Hmmmm. E ca si cum ai compara Ferrari cu Logan.

No offence, dar Chrome e un fel de internet explorer un pic mai atent lucrat.

Vorba unui amic care spunea ca el foloseste IE ca sa aiba cu ce sa dea Opera jos. Si eu exact la fel fac.

What? Opera in antiteza cu Chrome? Hmmmm. E ca si cum ai compara Ferrari cu Logan.

No offence, dar Chrome e un fel de internet explorer un pic mai atent lucrat.

Vorba unui amic care spunea ca el foloseste IE ca sa aiba cu ce sa dea Opera jos. Si eu exact la fel fac.

Imi place ca ai umor. Eu unul am dezinstalat Opera deja, instalasem doar sa testez myvodafone si sa pun un screen

@vladmihail

Evolutie: non-smartphone - Symbian - MeeGo ;) Pe toate am avut Opera.

Cand a aparut Chrome pe mobil si cand a aparut opera?

Cand a fost internetul pe mobil ieftin si traficul indeajuns?

Deja facem un versus si nu e deloc ok pentru ca suntem pe un topic care are o cu totul alta tema.

Totusi, mi-ar placea sa discutam asta pe un topic separat, cu argumente si exemple clare si sa vedem plusuri si minusuri ale diferitelor browser-e care exista pe piata.

Eu nu ma consider deloc ca fiind un capsoman, dar sincer, pana acum, cel putin in varianta desktop, Opera a dat de pamant cu toate celelalte softuri de gen.

Imi amintesc ca era un astfel de thread, dar nu mai stiu ce s-a intamplat cu el.

Chrome stie sa sincronizeze in cloud parole si bookmarkuri.

Stiu asta. Si cum ajung la bookmark-uri de pe un telefon care nu are Chrome ca nu exista pentru el ? Ca de parole e clar ca n-am cum sa le folosesc.

Pai ia sa vedem.

Ia uite sincro cu tot ce va trece prin cap.

ScreenShot001.jpg

Si ia uite si ce bookmark-uri stie sa faca Opera:

ScreenShot002.jpg

Ce mai stie sa faca Chrome?

Mai ziceti ca sa vedem ce si cum stiu sa faca unele fata de altele.

Pentru mine, cand am descoperit-o, Opera a fost pur si simplu o revelatie.

Folosesc din plin tot felul de facilitati pe care le contine si, din pacate, atunci cand se instaleaza, se instaleaza intr-o forma foarte saracacioasa, care nu spune nimic.

Probabil de aici numarul mic de utilizatori in comparatie cu IE-ul si nu numai.

Ma uit pe o statistica si nu-mi vine sa cred ce vad, mai mult, chiar nu inteleg de ce un browser cu functii de care celelalte browsere nici nu au auzit, e pe ultimul loc.

Cu IE-ul e clar, e vorba doar de inertie si e folosit de toti cei care nu stiu sa-si instaleze sau sa caute altceva.

Chrome e impins de google.

ScreenShot004.jpg

@Razvann

Ideea discutiei e ce browser sa folosesc ca sa-mi fie bine si pe PC si pe dispozitivul mobil. Eu, care nu am (si nu pot avea) Chrome pe mobil nu pot folosi decat Opera pentru a avea sincronizate bokkmark-uri, parole, Speed Dial si altele care apar in imaginea postata de mesersmith.

Pai cred ca pentru ambele.

De ex, am instalat Opera mobile si activand Opera Link am aproape tot ce are cel desktop.

Adica toate parolele si toate bookmark-urile s-au portat pe mobil.

la fel e si chrome-ul, il am pe telefon si am tot ce am si pe desktop :)