Clicky

Jump to content

Incepand cu 31 octombrie 2012, Vodafone lanseaza prima retea LTE din Romania


Tudor

Recommended Posts

 • Clientii Vodafone din principalele orase ale tarii vor putea testa gratuit serviciile LTE, pana la lansarea comerciala

23683617.jpg

Bucuresti, 22 octombrie 2012 - Vodafone Romania anunta lansarea primei retele LTE din Romania, incepand cu data de 31 octombrie 2012.

Pana la lansarea comerciala a serviciilor LTE, care va avea loc la inceputul anului viitor, clientii Vodafone vor putea sa testeze serviciile 4G, la viteze de pana la 75 Mbps, in mai multe orase. Din 2013, Vodafone Romania va oferi servicii 4G la viteze de pana la 100 Mbps.

“Vodafone a instalat si a testat cu succes reteaua LTE in principalele orase ale tarii. Clientii nostri, persoane individuale si companii, se vor putea bucura inca de acum de viteze mai mari si de o experienta imbunatatita, cu serviciile 4G†a spus Iñaki Berroeta, CEO, Vodafone Romania.

Mai multe detalii vor fi disponibile la evenimentul de lansare din 31 octombrie.

Reteaua LTE a Vodafone opereaza in banda de frecventa de 1800 MHz si a fost implementata cu echipamente Huawei. Romania este una dintre primele tari europene in care Vodafone lanseaza serviciile LTE, dupa Germania si Portugalia.

Vodafone Romania este divizie a Vodafone Group Plc.. Vodafone este unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicatii mobile din lume, dupa venituri, cu 406,4 milioane de clienti in intreaga lume, la 30 iunie 2012. Vodafone are divizii in 30 de tari de pe cinci continente si peste 40 de retele partenere in intreaga lume. Pentru mai multe informatii, vizitati www.vodafone.com

Link to comment
Share on other sites

E interesant de stiut daca vor exista optiuni/abonamente noi de net cu pret mult mai mare sau se va putea accesa 4G-ul pe baza acelorasi optiuni/abonamente pe care le avem acum. Nu vad de ce ar trebui sa percepeti taxe mai mari pentru 4G, cand nici 3G nu exista prin multe locatii. Evident ca vom avea nevoie de terminale 4G, dar nu vad cine ar fi dispus sa plateasca abonamente/extraoptiuni mai scumpe pentru viteze mai mari, mai ales ca infrastructura 4g sigur nu este pusa la punct prin toata tara si va dura destul de mult extinderea ei. Eu nici acum nu am reusit in veci sa ating 7,2 Mbps download cu SII-ul meu in centrul Bucurestiului. Telefonul suporta teoretic 21 Mbps, Vodafone spune ca 7,2 Mbps e viteza maxima a extraoptiunii, daca nici in centrul Bucurestiului nu mai e semnal full, atunci de ce as crede ca 4G va fi altfel ? Viteze promise de 100 Mbps, dar practic vitezele atinse sa fie 21 Mbps :D

Link to comment
Share on other sites

Pai e maxima, nu garantata. Daca ai fi singurul in centrul Capitalei, ai avea 7,2. Eu, cand am fost la concert Rolling Stones, concert sponsorizat de Vodafone, pe stadion nu ca nu aveam Internet, nu aveam nici voce. Asta pentru ca toti sunau acasa sa asculte si bunica concertul. Si celula nu a mai facut fata.

Eu altceva ma intreb: inafara de faptul ca, avand un abonament cu 100 Mbps sunt sanse mari sa am cativa zeci de Mbps, la ce altceva ma ajuta ?

1. Se incarca cu 1 secunda mai repede pagina de site ? Ca oricum, nu dau drumul aia cu site-ul sa mearga mai repede.

2. Merge perfect video-call-ul fata de "in reluare" cum am acum ?

3. Apar servicii noi de la operator, gen TV-on-demand ?

Nu zic ca nu e bine sa avem, dar ma intreb care e castigul in cazul in care ne costa extra.

Link to comment
Share on other sites

Pai nu-s singur in centrul capitalei, dar de la a avea 2 Mbps constant pe oriunde, pana la a ajunge la 7,2 Mbps de care vorbesc ei e cale lunga. In concluzie in 99 % din cazuri nu ajung nici macar la jumatatea vitezei teoretice, deci nu e normal sa ma intreb daca aceeasi manevra va fi si la LTE ? Daca mai vor si bani in plus pentru asta, de la mine sigur nu-i vor obtine. Raman pe 3G-ul asta amarat :D

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Mai e mult pana departe, cam tot atat cat e de departe pana aici.

3g nu exista nici in toate orasele mari.

In Calarasi, capitala de judet, este 3g in anumite zone, in altele pauza.

Ce vorbim noi de 4G? Si vodafone are viteza lui proprie, nimic nu-i misca, nimic nu-i determina sa faca ceva.

Eu am atitudinea resemnatului, ca nu exista alta varianta. Cu VF nu exista decat varianta sa astepti.

Eu am platit doi ani un abonament de net total nefunctional. Solutia a fost sa astept. Si am asteptat.

Poate nu e locul potrivit pentru astel de relatari, dar cu siguranta VF o sa vina cu ceva f putin mai bun, si vor cere o gramada de bani pentru asta.

Mai vedem.

Link to comment
Share on other sites

 • Clientii Vodafone din principalele orase ale tarii vor putea testa gratuit serviciile LTE, pana la lansarea comerciala

 

23683617.jpg

 

Mai multe detalii vor fi disponibile la evenimentul de lansare din 31 octombrie.

 

Azi aflam.

Link to comment
Share on other sites

Noile abonamente 4G si de asemenea si telefoanele ce vor fi disponibile in oferta vor fi publicate odata cu lansarea comerciala a serviciului de internet prin 4G si anume ianuarie 2013.

 

Pana atunci se poate testa in urmatoarele magazine:

 

- Arad: Str. Closca nr. 2;

- Bacau: Str. Ionita Sandu Sturza, nr. 2, Hotel Decebal;

- Brasov: 2 magazine - Str. Diaconu Coresi Nr. 1 si str. Saturn nr. 32;

- Bucuresti: 2 magazine - Vodafone Experience Store (Afi Palace Cotroceni) si Plaza Mall;

- Cluj: 2 magazine - Str. Unirii nr. 31 si Cluj Iulius Mall;

- Constanta: 2 magazine – Str. Alexandru Lapusneanu nr. 116 C, Complex City Mall si str. Stefan cel Mare 57;

- Craiova: 2 magazine – Str. Calea Bucuresti, bl. 27 A si Real Craiova;

- Iasi: 2 magazine – Str. Stefan cel Mare nr. 4 si str. Sf. Lazar, bloc A 1-3;

- Galati: Str. Brailei, bl, A5 bis, Tiglina 1

- Timisoara: 2 magazine - Augustin Pacha nr. 2 si Real Timisoara

 

Device-urile compatibile sunt:

 • modem-ul USB Huawei K5005 pentru conectivitate PC/Laptop;
 • tableta Asus 700 KL;
 • hotspot-ul mobil Huawei R210 (la care se pot conecta pana la cinci dispozitive simultan – smartphone, laptop, tableta sau PC).

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inSign In Now
 • Similar Content

  • By Szilárd Ervin Szőgyenyi
   COMUNICAT DE PRESA:
   Vodafone își va întări poziția pe segmentul de servicii convergente prin achiziționarea UPC România
   Vodafone Group va achiziționa operațiunile Liberty Global din România, Germania, Republica Cehă și Ungaria, printr-o tranzacție cu o valoare de 18,4 miliarde de euro Clienții persoane fizice și juridice din România vor beneficia de acces la noi servicii și de investiții mai mari în creșterea vitezei si calității rețelei de cablu  
   București, 9 mai 2018 – Vodafone Group Plc a semnat un acord pentru preluarea operațiunilor Liberty Global din România, Germania, Republica Cehă și Ungaria, în urma unei tranzacții cu o valoare totală de 18,4 miliarde de euro, ce face parte din strategia companiei de a investi semnificativ în convergență în țările din Europa în care operează. Entitatea formată în urma achiziției va permite clienților Vodafone și UPC România să aibă acces la oferte convergente de servicii mobile, de internet în bandă largă și TV, precum și la servicii dedicate persoanelor juridice. Tranzacția nu va include operațiunile UPC România de televiziune prin satelit, Focus Sat.
   În urma achiziției, Vodafone va avea una dintre cele mai mari infrastructuri din Europa de rețea de nouă generație („next generation network”, NGN), cu 54 de milioane de gospodării care beneficiază de servicii prin cablu/fibră prin propria rețea și o acoperire NGN totală de 110 milioane de gospodării și companii, inclusiv prin intermediul parteneriatelor cu alți operatori, devenind unul dintre cei mai importanți furnizori din Europa de servicii de telecomunicații fixe și convergente pentru clienții persoane fizice și juridice.
   Activitățile Vodafone și Liberty Global în România sunt complementare. Vodafone activează în principal pe segmentul de telefonie mobilă, iar UPC România furnizează servicii de cablu în bandă largă și de televiziune.
   Vodafone România este al doilea cel mai mare furnizor de servicii de telefonie mobilă, iar UPC România operează a doua cea mai mare rețea NGN din România, cu o acoperire de 3,1 milioane de gospodării (41% din numărul total).*
   Compania creată în urma achiziției va putea oferi servicii TV interactive, de internet în bandă largă și de telefonie fixă, precum și servicii mobile, pentru cei 9,9 milioane** de clienți mobili ai Vodafone România și pentru utilizatorii celor 2,1 milioane de abonamente de servicii fixe ale UPC România („revenue generating unit”, RGU)***. Compania astfel creată va avea o cotă totală de piață de 25% după veniturile totale.
   Ca și în tranzacțiile similare efectuate de Vodafone, managementul și angajații companiei achiziționate vor avea un rol important în entitatea creată în urma achiziției, punându-și în valoare aptitudinile în arii precum servicii prin cablu, servicii fixe și de televiziune. Angajații UPC România vor beneficia și de oportunitatea de a-și construi o carieră internațională în Vodafone Group.
   Murielle Lorilloux, CEO Vodafone România, a declarat: „Această achiziție va duce la transformări semnificative și va crea un furnizor important de servicii convergente de telecomunicații, contribuind la creșterea competiției pe piața din România. Tranzacția va aduce beneficii atât pentru clienții celor două companii, cât și pentru economia românească, deoarece noua companie va acționa ca un catalizator pentru inovația în servicii și va oferi un context mai amplu pentru investiții în rețeaua fixă. Vodafone și UPC România au în comun o abordare axată pe calitatea serviciilor și sunt complementare prin prisma segmentelor de clienți deservite – Vodafone are utilizatorii mobili, iar UPC România, utilizatori de broadband și de servicii TV”.
   Este de așteptat ca tranzacția să fie revizuită și aprobată de Comisia Europeană. Vodafone anticipează că încheierea tranzacției va avea loc la jumătatea anului 2019.
  • By Feri
   Asa se pare ca Vodafone va cumpara o parte din Liberty Global care este si proprietarul lui UPC Romania. Ce parere aveti despre aceasta achizitie?
   Eu personal astept aceasta fuziune, si astept ofertele care vor veni de Vodafone&UPC.
   Mai multe detalii in articolul care a fost publicat pe Mobilissimo.
   https://www.mobilissimo.ro/stiri-diverse/alo-upc-buna-sunt-andreea-ghidul-tau-vodafone
    
  • By VR46
   Va salut.
    
   Am si eu o intrebare legata de date mobile.
   Am un telefon dual SIM (Telekom + Vodafone). Cartela Telekom este cea principala, iar Vodafone este cea de munca.
   Problema este ca atunci cand vreau sa ma conectez la pachetele de date mobile mi se conecteaza automat la Vodafone si nu stiu cum sa fac sa setez SIM-ul Telekom ca fiind principal.
   Mentionez ca folosesc widget-ul Power Toggles pentru activarea datelor mobile (desi situatia e la fel indiferent ce as folosi). Ca sa ma conectez la Telekom trebuie sa intru in setting, la date usage, s.a.m.d.
   Nu stiu cat conteaza asta, dar la Mobile Network Settings am setat Telekom in meniul 3G service -> Enable 3G, iar la Network Mode este bifat WCDMA only.
   Are cineva vreo idee cum pot face sa ma conectez direct la date mobile Telekom in loc de Vodafone?
  • By DIGI_Helper
   In acest topic vom discuta despre 4G DIGI (semnal, situatii tehnice, teste de viteza, acoperire, etc).
    
   Comunicatul de presa in care s-a anuntat lansarea 4G -> http://www.rcs-rds.ro/comunicat?id=455
    
   Harta 4G poate fi accesata de AICI (e nevoie sa dati zoom pe localitatea unde doriti sa verificati acoperirea).
    

  • By Mihai Aurelian
   Pe 23 luna trecuta, am dat comanda de un telefon care a ajuns in 2 zile cu touch-ul pe o parte din ecran nefunctional. Am solicitat inlocuirea telefonului si mi s-a zis ca va veni curierul cu telefonul nou, urmand sa-l ia pe cel defect. A venit curierul doar sa-l ia pe cel defect care a ajuns la regenesis pe 28. Am sunat iar la vodafone si mi s-a spus ca trebuie confirmat defectul inainte sa primesc alt telefon si ca dureaza cateva zile.
   Pe 2 decembrie vorbesc cu cineva pe chat si imi spune ca de fapt se va livra in 14 zile lucratoare incepand cu 28. Cum mi s-a parut foarte ciudat acel termen, am sunat din nou si mi s-a transmis ca s-a confirmat defectul si ca voi primi telefonul nou pana miercuri, 10 decembrie. Miercuri ii sun din nou si doamna care a raspuns a dat peste conversatia de pe chat si a inceput si ea sa o tina una si buna cu 14 zile lucratoare. Nu a putut sa raspunda la intrebarea "Unde apare acest termen in documentele legale de pe site" si nici eu nu am reusit sa-l gasesc.
   Luni(15 dec) intru pe chat si solicit data de livrare a telefonului. Mi se spune ca trebuie sa primeasca raspunsul de la alt departament si ca ma anunta pana la ora 18. La 18 intru iar pe chat si o alta duduie imi spune ca prima duduie nu are inca un raspuns si ma anunta "maine". A doua zi pe la pranz ii sun. Un nene imi spune ca tot nu exista raspuns si ca ma anunta "maine". Astazi(miercuri) pe la pranz intru iar pe chat si minune.. mi se spune ca am sa primesc telefonul astazi. Problema e ca astazi s-a cam dus si fan curier mereu trimite mesaj dimineata cand am ceva de primit de la ei. Nu am primit mesaj. 
   Maine se termina cele 14 zile lucratoare care cica reprezinta termenul de schimbare al unui telefon primit defect(desi nu apare nicaieri.. afli despre el doar cand dai de probleme). Tare curios sunt daca maine va ajunge telefonul, desi nu par sa fie sanse de asa ceva. Parca vad ca mi se trimite acelasi telefon reparat(asta ar fi singura explicatie pentru cele 14 zile necesare schimbului).
   Concluzia..
   De cand am facut comanda asta mi s-a spus de vreo 5 ori ca problema nu se poate rezolva pe loc si voi fi contactat. Niciodata nu am fost contactat.. a trebuit sa-i sun tot eu. Suportul clienti de la vodafone este doar o linie de maimute antrenate sa-ti zica orice numai sa scape de tine cat mai repede ca sa poata trece la urmatorul client. Nimic din ce ti se spune ca se va intampla nu se intampla.
   Mai bine puneam inca 400 lei si cumparam telefonul la liber de la emag.. nu-mi mai faceam nervi cu jegul de vodafone.
 • Who's Online (See full list)

  There are no registered users currently online

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use