Clicky

Jump to content

OnePlus 7T & OnePlus 7T Pro - Discuții generale


Recommended Posts

Link to comment
Share on other sites

Salutare. Eu am cerut crearea unei arii pentru 7T și 7T Pro pentru că am cumpărat acum 4 zile un 7T Pro de la eMag la prețul de 2650 lei (resigilat, am avut și niște cupoane). Nu am modificat încă pe forum faptul că acum OP 7T Pro este telefonul principal, dar sunt aproape de a renunța la Note 8, care încă funcționează bine. Motivul pentru care am început să caut alt telefon este faptul că 64 GB memorie internă + card nu sunt de ajuns și nici bateria nu ține o zi la utilizarea mea (datele mobile sunt mereu pornite, WiFi acolo unde am, mă joc timp de vreo oră în total pe el și verific diferite rețele sociale). Alt motiv ar fi fost că vreau telefon cu chipset SnapDragon (o să vedeți de ce mai târziu).

Inițial mi s-a părut (și încă mi se pare) interesant OnePlus Nord, dar faptul că prețul lui va fi undeva în jur de 500 de euro pentru varianta de bază m-a făcut să caut un telefon mult mai performant. Nu am nevoie de 5G acum. 7T Pro are 8 GB Ram, 256 GB memorie internă și chipset SnapDragon 855+. 30 GB sunt ocupați de sistem (tot ce înseamnă Android), rămânând 230 de GB pentru utilizator.

Prima impresie după ce l-am scos din cutie a fost "Arată bine, se simte bine în mână, se mișcă absolut demențial". Interfața este extrem de fluidă, dar aici intră în joc și rata de reîmprospătare de 90 Hz. Și-a făcut imediat actualizare la ultima versiune de Oxygen OS disponibilă (bazată acum pe Android 10). Am mai avut Nexus 5 și am văzut la un coleg un Pixel 1. Interfața este puțin de tot modificată, aranjarea opțiunilor pare mai logică decât la Samsung. Are suficient de multe opțiuni de customizare, nu simt nevoia să rootez telefonul (oricum folosesc aplicații de la bănci și root-ul nu se împacă cu astfel de aplicații). Am încercat o dată să trec ecranul la 60 Hz și parcă se simțea că se animațiile nu sunt atât de fluide.

Din punct de vedere al jocurilor nu e mare diferență, dar la jocuri am mai multe opțiuni grafice disponibile față de Note 8 (chipsetul e evident mai puternic). Mi se pare că se încarcă mai repede (are stocare UFS 3.0). Aplicațiile se încarcă repede, în cele din urmă OnePlus a învățat să folosească resursele din plin. Îmi place foarte mult camera popup, se aude mecanismul și a declanșat geek-ul din mine :D

Am avut și prima problemă deranjantă. Nu știu de ce a apărut, dar pe datele mobile nu descărca nici un fișier de dimensiune mare, deși toate aplicațiile aveau acces nerestricționat la datele mobile și Play Store era configurat să permită descărcările pe oricare rețea. Poate că problema a fost cauzată de faptul că telefonul a mai fost folosit de cineva, nu am idee. E posibil să fi stricat eu ceva la nivel de sistem pentru că am instalat Oxygen Updater și aplicația a instalat aceeași versiune peste cea deja existentă (părea să fie o actualizare mai nouă). E posibil să se fi bușit din cauză că Play Store a aplicat o actualizare numită "Google Play system update" (e vizibilă în secțiunea Security & lockscreen). Cert este că problema era deranjantă și am găsit rezolvare până la urmă (m-am gândit că trebuie să fac downgrade și apoi să fac upgrade). Am găsit modalitatea de a face downgrade cu un pachet oficial de la OnePlus care permitea downgrade-ul de la un Open Beta la o versiune stabilă oficială. Pachetul este numit OnePlus7TProOxygen_14.E.15_OTA_015_all_2002022101_downgrade_c57aa0c5f31a450f.zip și are md5sum e00e02f5d893e3b7462c1bcf8b8c6fc9. Poate informația ajută pe alții cu probleme. Am făcut apoi upgrade din nou la ultima versiune și acum pot folosi datele mobile fără probleme. Cred că dacă nu găseam rezolvare renunțam la telefon.

Ca să termin într-o notă pozitivă, telefonul face poze bune, dar cu GCam de la Urnyx sau Arnova pozele sunt fantastice. Se poate face și astro-photography cu un pachet de GCam 7.2 de la Urnyx (LINK). Este Pixel-ul pe care Google nu vrea să ni-l dea. Am ajuns în punctul ăsta, dar la anul telefoanele cu următorul chipset SnapDragon vor și mai scumpe decât anul ăsta (chipsetul nou și modemul 5G vor trage 150 USD/EUR în plus).

Link to comment
Share on other sites

După câteva zile s-au stabilizat și consumul bateriei. Mă ține 24 de ore la utilizarea mea (cel puțin o oră de jucat, apeluri, social media, datele mereu pornite și Wifi).

Sent from my HD1913 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Există o versiune de GCam care are acces la celelalte lentile fără root. Am testat personal. Trebuie doar să încărcați XML-ul recomandat și să vă bucurați. E posibil să funcționeze și pe alte versiuni, postarea inițială menționează OP 7 și eu am OP 7T Pro.

https://www.reddit.com/r/oneplus/comments/igbex9/finally_a_working_version_of_gcam_for_oneplus7/

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inSign In Now
  • Who's Online (See full list)

    There are no registered users currently online

×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use