Clicky

Jump to content

Cum fac root pe JellyBean?Fara sa pierd datele.

Dizaster16

Recommended Posts

Buna ziua, am un Galaxy Nexus care ruleaza Android 4.1.1 JellyBean, am hotarat, dupa ce m-am informat bine, sa-i fac root dar nu as vrea sa pierd toate datele de pe el. Am inteles ca, cel mai simplu, se poate face si cu Galaxy Nexus Toolkit, dar nu stiu exact ce pasi trebuie sa urmez. Daca ati putea sa ma ajutati cu un tutorial, sau niste explicatii :) Multumesc!

Dar vazusem intr-un tutorial pe youtube, numai tin minte cum se numea, stiu doar ca acel Nexus rula ICS, i-a dat root cu unul dintre Toolkit-uri si cand i-a dat reboot, totul ramasese salvat, nu stiu daca functioneaza la fel si pe JellyBean, am inteles ca au fost unele probleme, ca m-as risca.

Man,

Nu sunt posesor de Samsung...deci nu stiu ce sa te sfatuiesc.Orice ai face faci pe riscul tau ;)

Daca aveai LG....poate te puteam ajuta...pt ca acolo ma mai pricep...

Multumesc pt intelegere.

La Samsung in general este mult mai simplu pentru ca bootloader-ul este deblocat implicit. Mai mult, ofera programul lor numit si Odin, este un utilitar Samsung de service. Mai exista si Heimdall, dar nu il recomand decat celor care rezista la infarct :P

Am incercat sa vad daca imi arata un mesaj de warning cand dau Unlock la Bootloader si am avut dreptate:

WARNING: THIS WILL RESULT IN ALL DATA BEING ERASED INCLUDING INTERNAL STORAGE

Phones bought from Google Play may not be wiped when Unlocking the Bootloader.

Nu l-am cumparat de la Google Play dar stiu ca product name-ul e yakju, acum sincer nu m-as risca. Dar, daca am trecut deja de pe yakjuxw pe yakju asta nu inseamna ca am deja Bootloader-u deblocat?

Backup nu poti face fara root. Sau poti face daca instalezi un custom recovery si ii faci un NANDROID. Apoi faci root. Dar daca nu poti, atunci faci root si apoi backup. Titanium Backup este cam cel mai bun. Update-uri vei primi si in continuare, atata timp cat aplicatiile instalate sunt legale de pe Playstore.

Root nu te opreste sa instalezi aplicatii de pe Playstore. Pe Google nu il intereseaza ca ai root, dar exista aplicatii care necesita root pentru a functiona. Fa-i backup cu ce doresti, nu are importanta, atata timp cat ai o salvare in caz ca ceva nu merge bine.

Mai pe scurt el vrea aplicatii cracked pe Samsung fara sa plateasca nimic si ca sa-ti raspund la intrebare root-ul nu are legatura cu asa ceva ca odata ce faci root ai control asupra telefonului adica tu ii dai permisiunile pt aplicatii gen TitaniumBackup sau Rom Manager

Azi mai vorbea unul pe un grup de FB despre asa ceva, in conditiile in care aplicatia costa 1 dolar. 1 DOLAR! Oameni buni, nu mai vorbiti despre asta. Sunt sigur ca cheltuiti mult mai multi bani pe alte prostii. Cum vreti sa creasca developerii daca piratati? Apoi avem de-a face cu declaratii incendiare la adresa Android-ului din partea unor developeri cum sunt cei de la Mad Finger Games (legate de jocul Dead Trigger).

E mai usor sa piratezi pe Android decat pe Apple. Pe IOS ai nevoie de Jailbreak, la Android nu ai nevoie de nimic. Uite de ce exista mai multi developeri pe IOS decat Android: http://www.zdnet.com/ios-app-developer-android-is-designed-for-piracy-7000001582/

Si cum spune Mihai, aplicatiile costa 3-4 lei. In medie 6-7 lei. Eu imi rezerv cam 50 lei pe luna pentru jocuri, unii fumeaza de mai multi bani decat cheltui eu pe jocuri Apple sau Android.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use