Clicky

Jump to content

Sfat achizitie casa


Adamescu

Recommended Posts

Nu stiu daca este cel mai bun loc unde pot intreba dar poate ma ajutati si pe mine cu un sfat. Locuiesc de multi ani in strainatate si ma bate gandul sa cumpar un apartament in Bucuresti sau in Iasi (ma hotarasc eu ulterior). Intrebarea mea e, pot gira pentru un imprumut in banca (nu am toata suma) cu apartamentul pe care vreaus ai l iau? Nu mai am pe nimeni acasa, asa ca nu prea exista codebitori sau cineva sa gireze cu ceva. 

Multam fain de sfaturi :) 

Link to comment
Share on other sites

Salut!

Ce te interesează pe tine se numește credit ipotecar imobiliar, eu am avut așa ceva pe 10 ani. L-am dus cu bine la final.

Apartamentul cumpărat este sub ipotecă, adică se girează cu el, nu îl poți înstrăina pe durata împrumutului, adică până nu s-a stins ultima tranșă de plătit.

Dar cu toată ipoteca pe casă, tot trebuie să demonstrezi că ai un venit lunar corespunzător de mare ca să poată fi achitată rata.

Rată lunară care are avantajul în această situație că este ceva mai mică decât în cazul oricărui alt tip de împrumut fără ipotecă, fie și el și cu girant.

 

Trimis de pe Galaxy Note8 folosind Tapatalk

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Multumesc, deci am trimis mailuri la vreo 5 banci din care 4 m-au chemat la sediu "sa discutam", asta in conditia in care le-am spus ca sunt la mama sfantului, departe :))) 

Celalata banca mi-o zis ca imi trebuie neaparat codebitor. Sunt cu pluta rau, nici macar nu stiu ce vand!

Acu' eu am pus ochii pe un apartament aici https://new.flatfy.ro/laguna-residence-bucuresti, dar iese cam scump. Imi mai lipsesc vreo 40 de mii. Stii cumva la ce banca as putea incerca?

Edited by Adamescu
Link to comment
Share on other sites

Mutat la Cafenea, pentru ca "Discutii generale" e de fapt "Discuții generale, purtate în special despre tehnologie și telecom, dar puteți deschide în acest loc și subiecte de discuții despre alte domenii conexe, interesante." ;)

Nu o sa-ti dea nimeni in Romania credit de casa fara sa te vada la fata.

Link to comment
Share on other sites

Corectă observația cu văzutul la față.
Eu am avut și codebitor(soția), dar nu pentru că era obligatoriu ci pentru că venitul oricăruia din noi în parte nu era de ajuns pentru a se încadra la plata ratei fără riscuri mari, adică acel venit lunar individual nu se încadra la condițiile impuse de bancă pentru plata cuantumului ratei rezultate.
Eu am avut la ING, dar consider că orice bancă mai cunoscută oferă acest tip de instrument bancar.

Trimis de pe Galaxy Note8 folosind Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Pai nu intentionez sa rezolv chestia asta online. Avand in vedere ca stau intr-un loc unde nu pot veni toata ziua in Romania, adun si eu informatii inainte. Imi pregatesc cateva proprietati de vazut la fata locului + vizita la banca. Ma interesa doar daca pot face acest lucru in Romania sau sa ma orientez catre alte meleaguri.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 1 year later...

Am făcut și eu o achiziție recentă, am făcut o alegere confortabilă a complexelor rezidenţiale din România de pe Korter.ro și sunt unul dintre oamenii fericiți la casa lor. De aș mai avea posibilități aș mai cumpăra imobile pentru copii și desigur voi cere ajutorul tot acestei echipe de profesionaliști.

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inSign In Now
  • Who's Online (See full list)

    There are no registered users currently online

×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use