Clicky

Jump to content

Recomandare smartwatch

Recommended Posts

Salutare, cum spune și titlul, bă bate gândul să-mi cumpăr un smartwatch. Problema e că nu știu ce să aleg. Folosesc un telefon cu Android. 

Mi-aș dori să bifeze cât mai multe din opțiunile de mai jos:

- autonomie peste 2-3 zile;

- always-on displa;

- posibilitatea de a instala aplicații, lucruri noi, să nu rămână cum l-a lăsat producatorul;

- să nu fie mare că am încheietura destul de subțire;

Ce nu mă interesează în mod special:

- orice activitate de fitness mai departe decât numărarea pașilor, de bătăile inimii mă pot lipsi (pe smartwatch desigur);

- waterproof la înotat cu rechinii 🦈, mă mulțumesc cu rezistență la ploaie, înot ca toporul;

Îmi place Ticwatch Pro dar e mare, are însă display-ul acela secundar. Ca formă fizică m-aș regăsi mai mult cu un Amazfit Bip, este destul de ieftin dar nu pot instala nimic pe el. 

Fitbit Versa mi se mai pare interesant dar nu știu cu partea software cum stă, e scump iar cum am spus, partea de fitness nu prea mă interesează. 

Să mai aștept? Nu îmi trebuie urgent dar uneori simt nevoia unui ceas, unui calendar, o alarmă, fără a folosi telefonul. 

Nu cred ca exista ceas cu Android Wear, care sa aiba autonomie mai mare de o zi. Eu pentru autonomie am mers pe Garmin sau pe Amazfit Pace/Stratos, dar e adevarat ca aplicatii nema, dar sincer nu am simtit nevoia de vreo aplicatie pe ceas.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

În opinia mea Amazfit Bip e cea mai bună soluție dacă dorești autonomie. Nu văd de ce ai avea nevoie și de alte funcții în afară de ce oferă de facto ceasul acesta. Dintre toate cele care au trecut pe la mine, acesta a fost cel mai în regulă.

Comandat de pe Amazon Amazfit Bip, varianta pe portocaliu. :) Să fie intr-un ceas bun. 😂

Cu ocazia asta mi-am cumpărat și cască bluetooth, mono de data aceasta. Skullcandy Jib wireless le-am pierdut. 

Au sosit jucăriile, ceasul mai târziu că a venit din Italia aparent. Am comandat pentru prima dată ceva într-un Amazon locker, dulapurile acelea portocalii. Curierii de la Amazon UK sunt destul de dubioși iar faptul că lucrez de noapte nu-mi permite să stau cu ochii pe tracking să văd când ajunge. De sunat la telefon n-au auzit. 

Așadar, încep cu casca. Ușoară, se aude decent, fără suportul de ureche transparent nu pare că ar sta acolo prea mult timp. Nu e Plantronics sau Jabra dar pentru prețul ei e decentă. 

Și acum despre ceas. Nu prea îl simți pe mână, configurarea inițială a durat undeva la 30 de minute, update-uri și alte chestii. În lumina zilei se vede bine display-ul, când îi aprinzi lumina în schimb, culorile par puțin mai spălăcite. Aplicația MI Fit nu te lasă să instalezi face-urile tale, trebuie instalata alta aplicație de unde le descarci și aceasta le înlocuiește cu cele default apoi intri iar in MI Fit și o selectezi pe aceea instalată.

Până acum mulțumit, mi-a contorizat 103 pași conducând. Cu toate că schimb vitezele cu stânga, eram pe autostrada și cu siguranță n-am schimbat 103. 😂

Revin cu mai multe păreri după câteva săptămâni de utilizare. 

20180901_152617.jpg

20180901_153615.jpg

• 1 year later...