Mihai Posted July 25, 2018 Report Share Posted July 25, 2018 @nick5roo: prefer să cumpăr astfel de dispozitive din țară din cauza garanției.Sent from my BTV-W09 using Tapatalk nick5roo 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nick5roo Posted July 25, 2018 Report Share Posted July 25, 2018 Poftim aici, dar dai cu cca 250 lei mai mult! https://www.pcgarage.ro/smartphone/xiaomi/filtre/generalitati-model-mi-a2-lite/ Feri and Lesbianu 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
super8 Posted July 26, 2018 Author Report Share Posted July 26, 2018 Multumesc pt. opiniile voastre, stimati colegi ! Sincer, am facut o lista cu ce e mai bun si v-as ruga sa spuneti plusurile si minusurile la fiecare telefon: 1) Samsung Galaxy A5 (2017) pt.ca are 3GB Ram si primeste Android 8 nu-mi place ca are 1080 x 1920 pixels si consuma bateria 2) Xiaomi Mi A1 pt. ca are 4GB Ram si primeste Android 8, nu-mi place ca are 1080 x 1920 pixels si consuma bateria + e imens la 155.4 mm 3) Samsung Galaxy A3 (2017) pt. ca primeste Android 8 desi are 2GB Ram, nu-mi place ca are doar 2GB Ram si nu va fi deajuns pt. Android 8 (cred !) 4) Samsung Galaxy J5 (2017) pt. ca primeste Android 8 si sunt versiuni cu 2 dar si 3GB Ram, aici trebuie sa fiu atent ce versiune gasesc, ori cu 2GB ori cu 3 GB Ram 5) Xiaomi Redmi 4 (4X) pt. ca primeste Android 8 si are 3GB Ram + e cel mai mic la 139.2 mm, dar cel mai ieftin e pe culoarea Gold, iar pe negru e foarte scump; si am inteles ca nu gestioneaza bine memoria RAM, e adevarat ? 6) Huawei Honor 6A pt. ca..... (?) e cel mai ieftin din magazin cu garantie pe numele meu ? nu primeste upgrade la Adnroid 8 si bateria tine cel mai putin; asa tine la toate Huawei-urile ? 7) Si am mai gasit pe olx un Motorola Moto G5 nou cu 3GB Ram la 400 Lei + taxele de curier 20 Lei. desi primeste Android 8, bateria tine mai putin chiar decat Huawei Honor 6A ! Asadar, care sunt plusurile si minusurile la fiecare telefon ? Care sunt preturile corecte la mana a doua ? ca am vazut ca vanzatorii cer minim 400-500 Lei pe Samsung cu display-uri sparte. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Feri Posted July 26, 2018 Report Share Posted July 26, 2018 Primele 2.Dar cu un plus pt Xiaomi Mi A1. Îl iei și pe dansul cu garanție pe numele tău Nu știu de unde ai scos asta că ecranul Full HD consumă mult? Trimis de pe al meu ONEPLUS A6003 folosind TapatalkCa să-ți faci idee ca mărime....am OnePlus 6 cu ecran de 6.28 inch și este un pic mai mare decât S7 Edge care are ecran de 5.5 inch. Și vorbim de câțiva milimetri.... Trimis de pe al meu ONEPLUS A6003 folosind Tapatalk Lesbianu and nick5roo 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lesbianu Posted July 26, 2018 Report Share Posted July 26, 2018 Mi A1 ruleaza deja 8.1, in toamna-iarna garantat trece la Android 9(P). Nu este perfect... dar in banii astia nici un telefon din lista aia nu rupe norma. Asta macar are update-urile asigurate si Android stock! nick5roo, Feri and danmerezeanu 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nick5roo Posted July 27, 2018 Report Share Posted July 27, 2018 Și este unu pe alt forum care a avut telefonul mi A1 la reparat și i-au schimbat și bateria, a scos 15 ore sot!Dar a făcut teste, ține cont. În medie se scoate 7-8 ore sot în doua zile, ceea ce e foarte bine!https://forum.softpedia.com/topic/1097304-xiaomi-mi-a1/page__st__7272#entry23270636Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk danmerezeanu and Lesbianu 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
super8 Posted July 28, 2018 Author Report Share Posted July 28, 2018 On 22.07.2018 at 12:38, Feri said: @super8 Deci avem urmatoarele: Xiaomi Redmi 5 Plus la 719 Lei sau 699 Lei la iHunt Xiaomi Mi A1 la 769 Lei Xiaomi Redmi Note 4 la 699 Lei Motorola Moto E5 Plus la 710 Lei Umi A1 Pro Blue la 675 lei Samsung Galaxy A5 2017 SH la 700 Lei Samsung Galaxy A5 2017 SH cu garantie la 700 Lei sau cu garantie la 700 Lei Ca si recomandare pt SH, as merge pe Samsung Galaxy A5 2017, un midrange excelent de la Samsung, are certificare IP68, 3GB RAM baterie destul de ok. Gasesti pe OLX sau alte site-uri la preturi bune cu garantie, multi pun pret mare ca sa aiba de unde sa negocieze. Pretul la care ar trebui sa cumperi acest model este intre 600-650 Lei, maxim 700 Lei daca a fost utilizat 2-3 Luni. Nu lasa nimeni la pret la Galaxy A5 2017; toti imi zic "daca imi convine bine, daca nu sa nu cumpar". Cat despre Xiaomi Mi A1 , am vazut review-urile si pare cea mai buna alegere. Insa marimea lui de 155.4 mm ma descurajeaza, mai bine cumpar o tableta cu ecranul mare. Poate daca avea la senzori si Compass treceam cu vederea dimensiunea. Asadar am decis sa aleg intre o tableta cu Android si Motorola Moto G5 cu 3GB Ram la 300 maxim 350 Lei de la un cunoscut. Ce parere aveti fix despre Moto G5 3GB Ram ? e ceva de capul lui ? Eu l-as lua mai mult sa bag cartela SIM sa vorbesc pe Whatsapp, dar am vazut ca sunt si tablete cu SIM si ma gandesc ca e mai buna. Tine bateria mai mult decat la Moto G5 ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nick5roo Posted July 28, 2018 Report Share Posted July 28, 2018 Mergi pe moto G5. Tableta nu mai este practică. Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk Innoxius and danmerezeanu 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danmerezeanu Posted July 29, 2018 Report Share Posted July 29, 2018 G5 as alege și eu în locul tău. Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk nick5roo 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
super8 Posted July 30, 2018 Author Report Share Posted July 30, 2018 OK, am luat Moto G5 cu 3GB Ram cu 300 Lei. Motivul pt. care l-am cumparat asa ieftin e ca are incarcator d-ala cu 3 pini. Cred ca e un telefon pt. piata UK ! insa pot cumpara un adaptor sa se potriveasca la prizele din Romania. Nici nu l-am aprins, astept raspunsuri la intrebarile: nu m-am pacalit cu Moto G5 ? Deoarece bateria tine 3 ore SOT iar Honor 6A aproape 5 ore: https://www.notebookcheck.com/Test-Motorola-Moto-G5-Smartphone.213430.0.html vs https://www.notebookcheck.net/Honor-6A-Smartphone-Review.248364.0.html Recunosc ca Motorola are 3GB Ram si update la Android 8, dar totusi bateria e de toata jena. Ce ma sfatuiti sa fac ? Sa schimb Moto G5 + diferenta de bani sa iau altul ? Parca as lua o tableta totusi. Ce parere aveti ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Innoxius Posted July 30, 2018 Report Share Posted July 30, 2018 E cam aiurea sa tot intrebi ce sa cumperi (2 pagini), apoi sa cumperi si sa descoperi (de pe Internet) ca nu tine bateria cat vrei tu, ca e de toata jena. Mai ales ca una dintre cerintele initiale a fost "sa tina bateria cat mai mult", Noi suntem dispusi in continuare la sfaturi. Banii sunt ai tai. danmerezeanu, Lesbianu, Greuceanu and 1 other 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nick5roo Posted July 30, 2018 Report Share Posted July 30, 2018 Găsești baterii noi la gsmnet.ro cca 40 lei Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk Feri and danmerezeanu 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danmerezeanu Posted July 31, 2018 Report Share Posted July 31, 2018 Schimba-i bateria si gata. nick5roo 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
super8 Posted July 31, 2018 Author Report Share Posted July 31, 2018 (edited) De ce sa cumpar baterie noua la un telefon nou pe care l-am desigilat eu din cutie ? In fine, m-am grabit ca fata la maritat si am zis sa nu pierd ocazia de a da 300 Lei pe un telefon cu 3GB Ram. Insa d.p.meu.d.v. degeaba are 3GB Ram daca are un SOT de 3 ore si 27 de minute https://www.notebookcheck.com/Test-Motorola-Moto-G5-Smartphone.213430.0.html Daca vreau sa ma uit la doua-trei filme ramane fara baterie. Sau daca il tin aprins sa ma duc intr-o drumetie cu GPS-ul moare dupa 3 ore de mers. Nici ca tableta nu e bun din cauza ecranului mic de 5 inch. Nici nu mai spun ca cica se incinge cand il folosesti la web browsing. Eu cel putin asa am inteles din review-ul din link-ul de mai sus. Ma gandesc sa-l fac cadou la onomastica de pe 15 August. Asadar inca sunt in cautarea primului meu Smartphone ! Ce parere aveti de Huawei P8 / P9 Lite (2017) ? Ori de Nokia 5 ? dar asta vad ca vine cu 2 si 3 GB Ram. Sau ce telefon credeti ca indeplineste criteriile: - are baterie mare; - nu se descarca repede; - are 3GB Ram; - sa aiba compass; - nu e un telefon mare, adica phablet; - sa primeasca update la urmatorul Android; - si sa nu fie din alea scumpe, flagship. Edited July 31, 2018 by super8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danmerezeanu Posted July 31, 2018 Report Share Posted July 31, 2018 Eu crezusem ca l-ai luat de pe OLX si am presupus ca e SH, altfel nu recomandam schimbarea bateriei. Imi pare rau, dar nu activez in categoria asta de pret asa ca nu pot sa iti dau sfaturi din experienta proprie. Si totusi... nu ar fi mai simplu sa iti cumperi un acumulator extern? Un 10000 mAh ti-ar tripla SOT-ul in mod normal. Nu stiu daca asteptarile tale sunt realiste - 2-3 filme inseamna totusi cel putin vreo 3-4 ore SOT (la Nexus-uri aveam regulat SOT-uri intre 3,5 - 4,5 ore si de aici am invatat sa am mereu la indemana un acumulator extern - nici nu e scump ). nick5roo, Innoxius and Lesbianu 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lesbianu Posted July 31, 2018 Report Share Posted July 31, 2018 Initiatorul cere sfaturi, raspunde din an in paste, apoi face cum il taie capul. Cand revine, tot el este nemultumit... Nu de cum se comporta device-ul, ci de rezultatul unui review de pe net!? Mai jos de Mi A1 nu am ce sa recomand... Poate doar un J5 2017 SH (ca nou se apropie de Mi A1), ieftin dar bine facut, puturos dar econom la consum de baterie, cu o camera care face poze bune doar in zilele insorite, care stie VoLTE pe Orange/Digi si care o sa primeasca candva Oreo. Am asa ceva ca telefon de munca, daca iti arde buza poti sa te dai cu el pe net si sa iti faci treaba. In rest sta acasa si imi tine aplicata de banca in siguranta! Innoxius, Greuceanu and danmerezeanu 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Innoxius Posted July 31, 2018 Report Share Posted July 31, 2018 6 hours ago, super8 said: nu se descarca repede Repede la ce? Că una e să te uiți la un film local și alta să faci Google Maps online în zonă cu semnal slab. Iar drumeții cu telefon de câteva sute de lei, cu busolă și GPS permanent, uită. Serios. Ori îți iei, cum zice colegul, baterie externă, ori îți iei telefon serios. Al meu are SOT de aproape 6 ore, baterie de 4.000, optimizare consum la sânge și m-a ținut cam 8 ore prin Făgăraș. Lesbianu, danmerezeanu, nick5roo and 1 other 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
super8 Posted August 2, 2018 Author Report Share Posted August 2, 2018 On 31.07.2018 at 22:03, Lesbianu said: Mai jos de Mi A1 nu am ce sa recomand... Poate doar un J5 2017 SH (ca nou se apropie de Mi A1), ieftin dar bine facut, puturos dar econom la consum de baterie, cu o camera care face poze bune doar in zilele insorite, care stie VoLTE pe Orange/Digi si care o sa primeasca candva Oreo. Am spus, daca Xiaomi Mi A1 are Compass il cumpar -dar nu are. Sau are ?! ca vinde unu pe olx cu 550 Lei ca are o pata pe ecran sesizabila doar pe fundal alb. Repet, are Compass telefonul asta ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
berila_mz Posted August 2, 2018 Report Share Posted August 2, 2018 Cumperi compasul separat...Trimis de pe al meu MHA-L29 folosind Tapatalk Lesbianu, nick5roo, Innoxius and 3 others 4 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lesbianu Posted August 2, 2018 Report Share Posted August 2, 2018 (edited) @super8 La intrebarea cu compasul ti s-a raspuns pe celalalt forum... Edited August 2, 2018 by Lesbianu danmerezeanu and nick5roo 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nick5roo Posted August 2, 2018 Report Share Posted August 2, 2018 A răspuns Barboso și are di tăti! Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk danmerezeanu, Innoxius and Lesbianu 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lesbianu Posted August 2, 2018 Report Share Posted August 2, 2018 Cred ca are nevoie de atentie, d'asta face pe nevinovatul... 2 minutes ago, nick5roo said: A răspuns Barboso N-a vazut, dar i-a dat Like! Innoxius, nick5roo and danmerezeanu 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nick5roo Posted August 2, 2018 Report Share Posted August 2, 2018 Normal Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk Innoxius, danmerezeanu and Lesbianu 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danmerezeanu Posted August 2, 2018 Report Share Posted August 2, 2018 Eu m-am dat bătut. Dar soluția telefon plus acumulator extern puternic e imbatabila pentru cazul in care ești "pe coclauri" .și, într-adevăr, Mi A1 rămâne soluția de recomandat pentru cazul de fata - dar ar fi bine sa se joace un pic cu el ca sa fie în cunoștință de cauză.Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk nick5roo, Innoxius and Lesbianu 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Innoxius Posted August 2, 2018 Report Share Posted August 2, 2018 Aici https://www.mobilissimo.ro/telefoane/xiaomi/mi-a1 zice ca are. danmerezeanu, nick5roo and Lesbianu 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts