Clicky

Jump to content

Jurnal de bord - Kia Cee'D SW PE 1.4 GSL Dark Gun Metal


Mihai

Recommended Posts

Salutare,

Din motive foarte dependente de mine (am reușit să stric vechea mașină, un Opel Astra G Combi din 2001), acum caut o mașină nouă. Am cam două condiții: trebuie să am eu loc în spatele meu (al șoferului) după ce aranjez scaunul să stau eu bine în el și a doua e limita de bani (16.000, poate 17.000 euro). După ce am fost și am testat mai multe mașini, am ajuns la concluzia că trebuie să fac un compromis cu scaunul șoferului (nu pot trece la SUV-ul de peste 25.000 de euro în care aș încape perfect sub nici o formă). După ce am primit o ofertă de la Citroen pentru un C-Elysee pe la vreo 13.000 de euro (mașină în 4 uși) am mers la Kia și am văzut o Kia Cee'd SW (cu 5 uși, gen break) care începe de la 13.440 euro. Cred că voi merge pe mâna Kia, mașina arată bine, are opțiuni bune, văd că e destul de fiabilă în timp.

Prima problemă acum este că eu vreau ceva în plus față de echipările standard, asta ar face ca mașina să întârzie mai mult decât dacă aș alege una echipată standard. A doua este că acum nu pot beneficia de programul Rabla, voi da mașina mea la Rabla oricum, dar nu mai există fonduri și cel mai devreme programul va reîncepe prin martie-aprilie 2018. E foarte posibil ca atunci dealerul să nu mai ofere reducerea destul de mare pe care o dă acum la lichidare de stoc.

Puteți să scrieți aici despre mașinile voastre, ca să ajute alți utilizatori în căutare de mașină. Am văzut pe unele forumuri topicuri gen "Jurnal de bord", dar consider că e prea mult pentru forumul nostru. Aici putem strânge păreri despre mașinile noastre.

Link to comment
Share on other sites

Ok, am văzut ceva. Acolo e mai mult despre sfaturi despre mașini, aș fi vrut ceva care să le acopere pe toate, să fie mai general. Le combin dacă e considerat dublură a celui existent.

Link to comment
Share on other sites

O să mut topicul în Cafenea și-l redenumesc drept "Jurnal de bord". E mai util așa.

Edit: am uitat că e deja în Cafenea. Acum adaug și observațiile mele de acum.

 

Azi am dat comandă de modelul din titlu cu echiparea Best la care am adăugat culoarea Dark Gun Metal, sistem automat de control al luminilor, bluetooth, jante și anvelope din aliaj 205/55/R16 + discuri de frână față de 16 inci, pachet asistență șofer (care include pilot automat + limitator de viteză), geamuri electrice spate, pachet iarnă (scaune încălzite în față + volan încălzit) și duze parbriz încălzite.

Trebuie menționat că pachetul de iarnă trage după el și opțiunea bluetooth. Trebuie să aveți în calcul că mașina intră la producție în luna următoare după luna comenzii (a mea intră în decembrie). Pe comandă scrie că țara de origine e Slovacia. Eu mă aștept să primesc mașina prin ianuare. Ar fi foarte bine dacă vine în decembrie, dar fiind perioada cu sărbătorile, nu cred că va veni prea repede.

Drive test-ul a decurs bine, mașina veche e un Opel Astra G Combi 2001. Față de mașina veche cea nouă este foarte silențioasă, dar inițial mi s-a părut leneșă la accelerat. M-am uitat la un moment dat în bord și aveam deja vreo 60 la oră, deși eu credeam că e pe la 40 (m-am liniștit referitor la accelerat).

Link to comment
Share on other sites

  • Mihai changed the title to Jurnal de bord - Kia Cee'D SW PE 1.4 GSL Dark Gun Metal
[mention=11525]Andrei P.[/mention]: acolo am citit și am întrebat una, alta. Cum ai dat de postarea mea acolo? Ai și tu Kia?
Nu, pur și simplu citeam pe acolo, prin stânga și dreapta. Eu am ceva mult mai special :)) Un Matiz de 800cc culoare muștar :))

Sent from my HTC 10 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

@pascaleandrei: e scris și-n titlu, a mea va avea motor 1.4 GSL (benzină). Echiparea Best+extraopțiuni m-a ajuns 13514 euro cu tot cu reduceri. Cred că e modelul e unul din cele mai bune ca raport preț/echipări. Am vrut neapărat break/cu 5 uși și care să aibă suficient loc în portbagaj, venind de la Opel Astra G Combi.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Azi am intrat în posesie. Nu a balonului rotund, oval sau oricare al tip de balon, ci a mașinii. Sunt mulțumit de ea, se simte frumos pe drum. Am redus dimensiunea pozelor, știu că e problemă cu spațiul pe server.20180105_161753_resized.jpg

20180105_161814_resized.jpg

20180105_161820_resized.jpg

Pentru numerele permanente am programare fix peste 2 luni :( E nebunie cu înmatriculările. Mi s-a spus că de-abia luni sau marți vor putea lua numere roșii, dar am avut puțin noroc și azi mi-au înmânat-o.

Link to comment
Share on other sites

Felicitări pentru întrarea în posesie, și cât mai mulți kilometrii fără incidente. Niște poze din interior sunt binevenite.
Apropo, și eu am avut un timp Kia Ceed mașina de serviciu. Am fost foarte mulțumit de el.

Trimis de pe al meu SM-G935F folosind Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Dădusem comandă pe eMag de niște jante Falken HS449 205/55R16 91T https://www.emag.ro/anvelopa-de-iarna-falken-hs449-205-55r16-91t-301875tr/pd/DV2RP2BBM/, dar nu mai erau pe stoc (comanda a întârziat vreo 4 zile și de-abia ieri au verificat stocul, după ce i-am sunat eu). Am dat comandă de Hankook, mi s-a spus că sunt chiar ok cele de iarnă https://www.anvelope.ro/anvelope-iarna-hankook-winter-i-cept-rs2-20555-r16-91-t.htm (tot 205/55 R16 91 T).

Link to comment
Share on other sites

Eu am cumpărat anvelope de iarnă Pirelli Cinturato Winter 205/55/16 la 349.99 lei/bucata.
Nu știu încă cum se comporta pe zăpadă, dar pe uscat și umed se descurcă de minune. Am avut ocazia să-l testez pe umed(ploaie) pe autostrada la 160-180 km/h.

Trimis de pe al meu SM-G935F folosind Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Azi tocmai am primit anvelopele, arată bine, cel mai probabil mâine mă duc să le pun pe jante. Se pare că dimensiunile astea 205/55 R16 sunt comune și asta e bine, pot găsi anvelope ușor. Mulțumesc pentru urări (din nou) :)

Link to comment
Share on other sites

@Innoxius: cred că te referi la cel de sus, aproape pe mijlocul bordului. E un afișat pentru dată, oră, temperatură + câteva lucruri gen ușă deschisă (care se vede în poză), dacă e pusă sau nu centura la pasageri, dacă presiunea în anvelope este în regulă sau nu, indicator polei sau dacă airbag-ul pasagerului este activat sau e dezactivat. Are ceva loc acolo pentru destule indicatoare.

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
  • Similar Content

    • By Mihai
      Salutare. Deschid topicul pentru a putea oferi informații celor care vor să aibă un semnal bun wireless acasă. Am observat recent că router-ul meu e puțin învechit și că pe dispozitivele mele (care sunt din ce în ce mai multe) viteza pe wireless e cam slabuță:
       - 155 Mbit download cu 214 Mbit upload pe rețeaua la 5 Ghz (astea au fost cele mai bune rezultate, de obicei sunt mai mici, undeva pe la 150 Mbit)
      - 68 Mbit download cu 75 Mbit upload pe rețeaua la 2.4 Ghz (din nou, cele mai bune rezultate)
      Router-ul meu este RT-N56U, cu firmware modificat (Padavan), N600 (300 Mbit pe 2.4, 300 Mbit pe 5 Ghz). Firmware-ul e foarte stabil, cel mai mare timp online neîntrerupt a fost de vreo 3-4 luni. Router-ul este gigabit, pe LAN am prins viteze aproape de limita maximă posibilă pe 1000 Mbit. Am cerut sfaturi pe un topic Softpedia și am căutat pe net. Dacă aș schimba router-ul cu altul, aș putea obține teoretic viteze promise (gen 600 + 1300 Mbit pentru AC1900 sau mai mari), dar acoperirea și calitatea nu ar fi proporționale cu prețul unui router nou. Nu vreau să cheltui mii de lei, mă oprisem la 500 de lei.
      În urma informațiilor și a cercetărilor am ajuns la concluzia că un router nou nu e necesar cât timp cel vechi încă funcționează bine. Mi s-au recomandat echipamentele de la Ubiquity Networks și anume echipamentele lor Unify (care sunt lăudate ca fiind cele mai ieftine AP-uri cu caracteristici de business). Există articole din 2015 și mai noi din 2018 care vorbesc despre cât de bune sunt echipamentele lor și lauda e chiar pe bune. Impresia pe care o avem despre routerele noastre wireless în general este prea bună comparativ cu ceea ce putem obține cu un AP de calitate cum sunt cele Unify. Cea mai interesantă parte e că au PoE (Power over Ethernet). PoE înseamnă că se pot alimenta direct din cablu de rețea cu un injector adecvat care oricum vine la pachet.
      Eu am comandat un Ubiquiti UniFi AP AC Lite (AC 1167 - 300 cu 867 Mbit) pentru casă la prețul de 380 de lei (cam pe unde se învârteau routerele care-mi făceau mie cu ochiul). Din ce am citit, configurarea se face ușor cu aplicația lor. AP-urile se conectează pe cablu. Recomand sincer astfel de AP-uri. După ce-l voi instala voi dezactiva AP-urile WiFi pe router-ul meu.
      Produsele se pot găsi la cel.ro și la distribuitorul autorizat Ubiquity Networks WifiMag. Nu considerați că fac reclamă cel.ro, am preferat să cumpăr de la Cel.ro pentru că acum au cel mai bun preț și pentru că am mai comandat de la ei. Las link-uri de la distribuitorul oficial: UniFi AC Lite și UniFi AC PRO.
    • By Mihai
      Ca să nu poluăm inutil topicul lui Pixel 2 cu astfel de discuții, am creat acest topic pentru a ne duela aici în argumente.
    • By dinicaandrei
      Credeti ca ipadul 2018 m-ar ajuta la facultate pentru notite, invatat, etc sau mai bine as merge pe un galaxy note 8? (ca telefon am un iphone se 64gb si sunt destul de multumit de el)
    • By Liviu Roşca
      Îl dețin de 2 săptămâni și ceva. Nu i-am făcut review, consider că nu-s pregătit pentru un review așa complex pe un site precum mobilissimo.ro unde Alex ține standardele sus.
       
      E un telefon decent, prea decent pentru banii dați pe el. Nu excelează la ceva anume dar este bun la toate. Dacă scria Samsung pe el costa dublu. Display 1080p, procesor octa-core de 2.2, 2 GB de memorie RAM și 32 de GB de stocare (am varianta prime). Toate acestea unite de "interfața" MIUI V7 și am spus interfață în ghilimele, MIUI nu mai este un skin aplicat peste Android unde s-a modificat launcher-ul și pictogramele. MIUI este deja un OS cu funcții utile și UI total diferit. M-am îndrăgostit de el deși primul lucru pe care l-am făcut când m-am gândit să-l cumpăr a fost să intru pe XDA.
       
      L-am cumpărat de pe gearbest.com din depozitul din Europa la 650 de lei și a venit acasă în fix 7 zile fără taxe suplimentare.
       
      Mi-am comandat și folie de sticlă și bumper din aluminiu. Dacă vi se pare că pozele sunt făcute pe intuneric, chiar așa e.
       
      Telefonul este deținut și de Flavius și vă putem răspunde la întrebări, dacă aveți desigur.




    • By Liviu Roşca
      Nu toată lumea își permite să stea la coadă pentru a achiziționa ultimul "flagship" pentru că sunt scumpe iar salariile mici și oricum peste un an prețul lui scade aproape la jumătate așa că ne descurcăm cu ce avem și căutam să atingem maximul de performanță de la hardware-ul nostru pe care ni-l permitem.
       
      Principala problemă cu telefoanele Android întâmpinată de-a lungul timpului este Lag-ul. Lag-ul acesta nu se datorează "obosirii" procesorului și restul de componente datorită treceri timpului. Lag-ul se datorează faptului că aplicațiile cer cu fiecare update si funcție minoră adusă în plus din ce în ce mai multe resurse. Facebook-ul ocupă de 2 ori mai multă memorie RAM față de acum un an dar hardware-ul nostru tot 512/1024 MB de RAM are. Aceasta este cauza principală a lag-ului pe device-uri low end care rulează sistemul de operare Android.
       
      De preferat să aveți telefonul root-at iar dacă se poate un ROM custom ar fi și mai bine deoarece vine ceva mai "clean" față de un rom stock care este plin de aplicații inutile.
       
      Recomandări & sfaturi utile
       
      - Dezinstalarea / dezactivarea aplicțiilor preinstalate inutile - Dacă aveți root puteți folosi Link2SD. Atenție ce aplicații de sistem dezinstalați, puteți dezinstala o aplicație utilă sistemului rezultând crash-uri de sistem. Eu le dau "freeze", dau un restart, butonez puțin apoi dacă nu afectează cu nimic dau dezinstalare din Link2sd.
      Dacă nu aveți ROOT intrați în setări, manager aplicații, toate. Dând click pe o aplicație o să va apară întâi să-i dezinstalați toate actualizările apoi să o dezactivați. Nu uitați să restartați dispozitivul după dezinstalare, unele schimbări nu au efect fară o repornire. Mare atenție că în cazul în care dezinstalați tastatura / launcherul de sistem, în cazul unui factory reset aplicațiile instalate de voi dispar. Astfel rămânem fără tastatură sau launcher (caz pățit de mine ). Pentru a evita dezinstalarea aplicațiilor înlocuitoare în timpul revenirii la setările din fabrică, aplicatiile înlocuitoare trebuiesc mutate în /sistem cu ajutorul programului Link2sd, astfel după factory reset avem tastatură/launcher.
       
      - Dezactivarea programelor care pornesc singure la boot-are - O mare parte din aplicații se auto-adaugă pe o listă de pornire la boot și rămân deschise în fundal fără să le deschidem noi. Practic deja din primele secunde dispozitivul nostru are ramul și procesorul ocupate inutil de aplicații pe care noi nu le-am deschis. Scoaterea programelor din lista de auto-start se poate face foarte ușor cu ajutorul acestui program. 
       
      - Folosirea aplicațiilor strict necesare - Să recunoaștem că unele aplicații le instalăm cu ideea că "poate o să-mi trebuiască la un moment dat" și rămân acolo luni bune până să devină utile. Internetul mobil este ieftin, wi-fi deschis aproape peste tot iar căutarea și instalarea unei aplicații durează 1 minut așa că nu are rost sa ocupăm memoria telefonului cu ceva ce folosim foarte rar spre deloc.
       
      - Folosirea unor aplicații "prietenoase" cu resursele - Aici este ceva mai mult de discutat dar ideile de bază sunt: Folosirea unor versiuni anterioare care ocupă mai puține resurse și folosirea unor alternative ale aplicațiilor.
      Facebook + FB Messenger ocupă împreună cam toată memoria RAM rămasă pe un Android cu 1 GB de RAM sau mai puțin. Recomand ca alternativă Facebook Lite sau folosirea m.facebook.com.
      Ca browser de web prietenos cu resursele folosesc Opera Mini. Un alt pas pe care îl fac chiar și pe device-urile cu 2+ GB de RAM este să dezinstalez galeria stock și să instalez QuickPic. 
      Uneori tastatura originală sau Swiftkey pot ocupa memorie ram destul de multă și pot aduna un cache uriaș. Eu folosesc Smart Keyboard Pro, ocupă puțină memorie și nu adună date în cache. 
      Ca launcher folosesc Holo Launcher. Arata primitiv dar își face treaba util și repede.
      Ca alternativă la Youtube folosesc Viral Popup care are funcție de redare în background, ceea ce din cauza reclamelor în aplicația oficială nu o să vedem prea curând. Youtube-ul în sine nu mănâncă resurse multe dar dacă dezinstalăm serviciile google play el nu o să mai funcționeze.
       
      - Dezinstalarea serviciilor Google - Serviciile Google sunt utile dar manâncă multe resurse în fundal și încetinesc foarte mult dispozitivul. La Google Play exista alternative iar la Youtube am spus mai sus. Dezinstalând tot ce tine de google din sistem bifăm 2 lucruri în același timp, scăpam de lag dar și de notificările de actualizare a aplicațiilor.
       
      - Limitarea numărului de procese de fundal - Android-ul stă bine pe partea de management al memoriei RAM... până se ocupă toată. Pe piață existând dispozitive cu android care au 4 GB de memorie RAM este destul de greu să rulăm in condiții normale multe aplicații. Partea de multitask-ing trebuie compromisă în favoarea fluidității. 
      Limitarea proceselor de fundal se poate face din meniul de dezvoltator din setări. Eu folosesc limita de 2-3 procese de fundal maxim. 
       
      - Dezactivarea animațiilor - Se face tot din meniul de dezvoltator, sub-ramura desen. Acolo aveți 3 setări pentru viteza animațiilor/tranzițiilor care de obicei sunt setate la 1 X. Le puteți dezactiva definitiv sau folosi 0,5 X .
       
      - Folosirea unui singur homescreen - De preferat cât mai simplu deoarece pentru fiecare widget o aplicație stă deschisă în fundal consumând resurse. Deasemeni, wallpaperele live îngreunează sistemul de operare dar consumă și baterie inutil așa că nu recomand folosirea lor.
       
      - Restartarea și curățarea cache-ului - Eu fac ambele operațiuni periodic la 2-3 zile. Curățarea cache-ului se poate face din setări/stocare și apăsând pe cache la Kit Kat. Dacă aveți versiune mai veche de Android, se poate curăța cache-ul cu ajutorul unui program precum Cache Cleaner. Este simplu și util, face ceea ce spune și numele lui, nimic mai mult.
       
      - Limitarea / dezactivarea sincronizării și a datelor de fundal - Se poate face de obicei din setări/profile și setări/date dar poate diferi locația setărilor în funcție de versiunea Android-ului. Am pățit de multe ori ca atunci când o aplicație/cont se sincronizează, dispozitivul să devină aproape inutilizabil. Cu această ocazie salvăm și datele mobile dacă avem MB puțini.
       
      * Dacă mai aveți sfaturi și lucruri de adăugat la listă, sunt binevenite.
  • Who's Online (See full list)

    There are no registered users currently online

×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use