reflavius Posted June 17, 2017 Report Share Posted June 17, 2017 Depinde peste cine nimeresti, uni o sa-ti vanda un abonament nou, fain tare , redus 3 euro de la 25 , atata am mai ras...stiu, eu de ce.... Am vazut o noua varianta de retentie..sa stiti de ce am ras Trimis de pe al meu MI 5 folosind Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mihai Posted June 19, 2017 Report Share Posted June 19, 2017 La opțiunea mea prepay de 10 euro activată recent (9 GB internet + o mulțime de minute naționale și internaționale) la Oranj mi s-a spus că am 4095 MB disponibil în roaming (am 9 GB internet + bonusuri). Pe site-ul Ancom mi s-a spus că la 9 GB 2.18 MB sunt disponibili în roaming. Eu sunt mulțumit cât timp am vreo 2 GB disponibili în roaming. La minute e mai dificilă treaba și mai puțin transparentă, dar am sunat în Marea Britanie înainte de marea abolire a costurilor de roaming și m-am încadrat în minutele disponibile (am sunat pe mobil chiar). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Innoxius Posted June 19, 2017 Author Report Share Posted June 19, 2017 Eu am inteles ca doar la date sunt limitari. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sp1tfire Posted June 19, 2017 Report Share Posted June 19, 2017 La minute si sms-uri nu sunt limitari, dar in functie de ce ai inclus. Daca ai 1000 minute si 100 de sms-uri incluse in abonament, tot ce depasesti se plateste. Sent from my Galaxy S8+ using Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Innoxius Posted June 19, 2017 Author Report Share Posted June 19, 2017 A, da, categoric. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mihai Posted June 19, 2017 Report Share Posted June 19, 2017 Ahaaa, asta e prea cool. Păcat de britanici, o să plătească în curând taxe de roaming. De-abia aștept să folosesc Interneț în roaming, să fac live-uri pe Facebook și pe Youtube (simultan). Acum, vorbind serios, oamenii cu abonamente nu vor mai putea să-mi spună că eu nu pot folosi roaming cu cartela pre-plătită. Greuceanu and Innoxius 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Innoxius Posted June 22, 2017 Author Report Share Posted June 22, 2017 In mare, formula Vodafone e corecta. UE zice ca formula e 2 x (pretul abonamentului fara TVA impartit la 7,7 - costul in euro per gigel de date) Sent from my MI 5 using Tapatalk S-a inteles gresit. Cel putin eu traiam cu impresia ca 7,7 euro/GB este tariful in roaming. Nu. Este suprataxa. Adica ce se plateste in plus fata de tariful national. Am primit contractul nou si in anexa scrie mai clar: "Dupa depasire se aplica Suprataxa reglementata si/sau tariful national la depasire" Tariful (meu) e 0,75EUR/75MB internet pe mobil national (nu stiu de ce nu puteau scrie 1 euro/100 MB sau 0,01 euro / MB) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sp1tfire Posted June 22, 2017 Report Share Posted June 22, 2017 Pai depinde ce intelegi prin s-a inteles gresit. 7,7 e taxa de interconectare pentru 1 GB de date in roaming. Eu din prevederea din abonamentul tau, tot nu inteleg cat te vor taxa ca ei zic suprataxa sau/si tariful national. Mai ambiguu de atat nici n-aveau cum sa formuleze Sent from my Galaxy S8+ using Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Innoxius Posted June 22, 2017 Author Report Share Posted June 22, 2017 Eu credeam ca 7,7 e tarif maximal in roaming hotarat de UE pe GB. Da, e ambiguu.Super-ambiguu de la super-reteaua 4G Pana la urma, pe 100 MB tariful e 1 euro si suprataxa 0,77. Poate ma intreaba cand fac factura si pot alege doar suprataxa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sp1tfire Posted June 22, 2017 Report Share Posted June 22, 2017 Ca sa fii sigur, nu consumi mai mult decat iti dau ei. Eu luna asta sunt la cura, doar wi-fi pana plec in Bulgaria, ca sa ma pot da si eu pe net in afara tarii. Sent from my Galaxy S8+ using Tapatalk Innoxius, Feri, Greuceanu and 1 other 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Innoxius Posted June 22, 2017 Author Report Share Posted June 22, 2017 Sau ma sacrific pentru binele vostru. Depasesc si va informez cum se face taxarea Feri, Sp1tfire and Greuceanu 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reflavius Posted June 24, 2017 Report Share Posted June 24, 2017 Eu nu inteleg bucuria asta cu roaming , nu e avantajos daca esti abonat, in orice varianta poti iesi mai bine folosind prepay loco din tara respectiva, pentru urgente...iar pentru uz casnic Inca sunt active : WatshApp, Viber, Skype, sau solutii gen : Digi Oriunde... http://www.rcs-rds.ro/telefonie-mobila-digi-mobil/servicii-optionale/digi-oriunde/ Net, iara conform resurselor alocare pe oferte prepay din tara unde te deplasezi in concediu...iar pentru firme,e alta situatie.... Sent from my MI 5 using Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Innoxius Posted June 24, 2017 Author Report Share Posted June 24, 2017 Dual-sim. Umblat după ele când poți să vizitezi un muzeu. Pe ce număr te sună Xulescu din țară? Oricum o întorci, ce zici tu era perfect valabil tocmai când nu erau reducerile astea la roaming. Trebuie să ai în vedere că există tone de persoane care depind mult mai mult de numărul propriu decât unul „pe persoană fizică“. Ä‚știa nu se duc în Ieuropa două săptămâni pe an în concediu. Și chiar când se duc în concediu, e important să fie contactați. Nu trimiți SMS la toți clienții, furnizorii sau angajații „două săptămâni mă sunați pe numărul de UK, nu mă interesează că pe voi vă costă mai mult“. sarbul 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarbul Posted June 25, 2017 Report Share Posted June 25, 2017 Apelurile primite cand esti in roaming in SEE sant gratuite . In functie de cartela sau abonament ai niste ( multe ... ) avantaje incepand cu 15 Iunie , la voce si net . Cat de carcotasi pot fi unii , astfel incat sa nu aprecieze noul sistem ? Ma intreb cu ce oferta pot fi satisfacuti unii romani ? Zicea cineva , undeva : mergeti in Europa , cheltuitii sute sau chiar mii de euro pe transport , cazare , masa + bautura si va kk pe voi pt , eventual , cativa euro pt comunicare ( voice / net ) cu cei dragi . Digi , ca si exemplu : goodoane 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sp1tfire Posted June 28, 2017 Report Share Posted June 28, 2017 Eu vreau cat mai mult. Nu-i nimic in neregula sa vrei cat mai mult, din moment ce operatorii vor sa-ti ofere cat mai putin. DIGI, ca si exemplu, incearca sa nu va mai dea nimic in roaming pentru ca deja a facut cerere la ANCOM sa le aprobe suprataxarea clientilor. Sent from my Galaxy S8+ using Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sp1tfire Posted June 30, 2017 Report Share Posted June 30, 2017 Si s-a aprobat. Nimic moca in roaming, totul costa: http://mobile.hotnews.ro/stire/21848410 Sent from my Galaxy S8+ using Tapatalk Feri 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarbul Posted June 30, 2017 Report Share Posted June 30, 2017 Chiar daca santem pe topicul cu Vodafone , e o veste de tot kk ! Cum adica se aplica din 30.06.2017 , atata vreme cat am primit sms-ul cu pricina ? Ciudat , f ciudat . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sp1tfire Posted June 30, 2017 Report Share Posted June 30, 2017 Pentru ca erau obligati sa ofere roaming conform normelor UE doar pana emitea ANCOM decizia care ii lasa sa suprataxeze. Sent from my Galaxy S8+ using Tapatalk Innoxius 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Innoxius Posted July 14, 2017 Author Report Share Posted July 14, 2017 "UE si poporul rus Libertate ne-a adus" (din folclorul anilor '50) Asta in 3 zile de Jermanie. reflavius, Greuceanu and Feri 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts