sarbul Posted May 28, 2017 Report Share Posted May 28, 2017 Care sant reglementarile ( ma refer strict la Vodaf ) ref utilizarea resurselor de voice in roaming , dn abonamentul din RO ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Innoxius Posted May 28, 2017 Author Report Share Posted May 28, 2017 Vezi in link-urilor date de mine. În principiu, dacă stai doar în roaming, te poate decupla de la țeavă. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarbul Posted May 29, 2017 Report Share Posted May 29, 2017 Deci : la voce e no limit , dar mai cu frana , asa , sa nu te ia radarul . La net : conform calcul matematic . Zic bine ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Innoxius Posted May 29, 2017 Author Report Share Posted May 29, 2017 Da. Dar si la net "isi rezerva dreptul de a...". Poate daca esti bun platnic, abonament mai rasarit si nu depasesti cu metrul cub, inchid si ei ochii. Ce e sigur e ca, daca lucrezi pe-afara, nu merge sa-ti iei abonament de RO si sa-l folosesti acolo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Innoxius Posted June 15, 2017 Author Report Share Posted June 15, 2017 S-a schimbat modificarea. La Vodafone exista 3 feluri de abonamente: "Ce vrei tu", RED si Super RED. Ultimele doua au Roaming inclus, sunt clare. Cel mai ieftin e de 10 euro. La cele "Ce vrei tu" scrie asa: Beneficiile incluse sunt valabile doar in Romania, pentru acest tip de abonament nu se poate activa serviciul Roaming. Activarea serviciului de roaming poate fi realizata doar cu schimbarea abonamentului. Eu de aici inteleg ca nici macar Roaming pe bani, la tarifele nationale, conform UE, nu exista la aceste abonamente. Legat de abonamentele vechi: Serviciul de roaming în țările SEE este compatibil doar cu anumite oferte sau abonamente, conform portofoliului comercial. Abonamentele care au doar acces național nu sunt compatibile cu serviciul de roaming; dacă ai un abonament doar cu acces național poți alege oricând un abonament cu acces la serviciul de roaming în țările SEE. Beneficiile de roaming incluse în anumite abonamente din vechile portofolii se vor consuma în continuare în țările eligibile, inclusiv în SEE, după consumarea beneficiilor naționale. De aici deduc ca cine are abonamente vechi, cu roaming inclus, ramane cu el. Cine nu, nu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sp1tfire Posted June 15, 2017 Report Share Posted June 15, 2017 Ma enerveaza ca Vodafone nu-si informeaza clientii cum trebuie in legatura cu roaming-ul. Imposibil de ajuns la ce te intereseaza pe site-ul lor. Informatiile sunt pitite cat mai adanc si sunt atat de vagi, incat nu intelegi nimic. Ii durea burta daca dadeau cate un sms la fiecare abonat cu textul: Gogule, ai roaming si poti consuma x GB sau n-ai roaming = ghinion. Stau sa implementez formule matematice, sa caut daca abonamentul e compatibil, sa fac incantatii. O mizerie. Nu stiu nici daca au vreo formula de notificare a consumului in roaming. Presupun ca nu, sa te poata arde la buzunar. Sent from my Galaxy S8+ using Tapatalk Innoxius 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Innoxius Posted June 15, 2017 Author Report Share Posted June 15, 2017 Da, puteau sa dea SMS. Macar au bagat o casuta unde iti poti calcula traficul. Dar doar la fizice, la juridice tot cu formula. Probabil au considerat ca juridicele au contabil, sa calculeze ala. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sp1tfire Posted June 15, 2017 Report Share Posted June 15, 2017 Am uitat sa mentionez ca au niste abonamente cu roaming pe zi. Parca nevasta-mea asa are. Habar n-am daca in momentul cand dau drumul la net ma arde de 3 euro/zi sau cat costa extraoptiunea aia sau intra automat roaming-ul moca. Exact cum ma ardeau acum doi ani pentru ca activasem extraoptiunea Vodafone Passport acum 100 de ani, ea nu mai exista, insa ei ma taxau conform extraoptiunii, in vreme ce nevasta-mea avea tarife de 10 ori mai mici fara nicio extraoptiune. Sent from my Galaxy S8+ using Tapatalk berila_mz 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Innoxius Posted June 15, 2017 Author Report Share Posted June 15, 2017 Eu am renuntat la Roaming pe zi (taxa aia de 3 euro/zi indiferent cat folosesti) si am schimbat cu 50 MB/zi si 25 min sau SMS / zi. Dar m-au sunat ei acum un an. Si mai au o smecherie, daca nu esti atent: Ce vrei tu 6 national costa 8 euro si 8 national costa 10 euro. De unde au pus in denumire 6 si 8, nu stiu. Ca nici daca scazi TVA din 8 euro nu pici pe 6 din denumire. Si nici in beneficii incluse nu e nimic cu 6. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sp1tfire Posted June 15, 2017 Report Share Posted June 15, 2017 Haos total. Cred ca o sa sun la ei sa ma conving de toate aspectele legate de problema asta. Nu vreau sa ma intorc din concediu sa-mi vand casa ca sa le platesc factura. Din toate informatiile lor imbarligate, tot nu reiese daca te vor taxa automat la depasirea datelor. Taxarea intervine doar la depasirea abuziva, pe care n-o poti face intr-o saptamana sau doua de concediu. Sent from my Galaxy S8+ using Tapatalk Greuceanu and Innoxius 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Innoxius Posted June 15, 2017 Author Report Share Posted June 15, 2017 E un haos gandit Din cati clienti au, nu toti stau ca noi sa buchiseasca si sa intrebe pe forumuri. Tot prind cativa. Greuceanu 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sp1tfire Posted June 15, 2017 Report Share Posted June 15, 2017 M-am uitat la un facebook live facut de un expert al UE in comunicatii. Am aflat ca nu e obligatoriu sa te taxeze pentru depasire. E la latitudinea operatorului, deci vei fi taxat sigur, n-or fi fraieri sa te ierte Sunt obligati sa te notifice prin sms cand ai intrat in roaming si in cadrul sms-ului sa-ti spuna si care e limita de date. De asemenea ar trebui sa te anunte cand ai consumat volumul de date alocat. Sunt curios daca vei primi o notificare si inainte de a consuma volumul de date, ca nu te incalzeste cu nimic sms-ul primit dupa ce ai depasit limita cu x GB. De asemenea am gasit pe site-ul UE o pagina cu intrebari frecvente utile. https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/faq/frequently-asked-questions-roam-home Innoxius 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Innoxius Posted June 15, 2017 Author Report Share Posted June 15, 2017 Aha, tariful pentru date scade gradual, dar nu pana la zero. Deci tot timpul vom avea ceva date pe bani. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Innoxius Posted June 15, 2017 Author Report Share Posted June 15, 2017 Noaptea mintii. La mine sau la ei. Mai bine la mine. Am doua abonamente ieftine, 6 euro. Unul al soacrei (nu prea cred ca pleaca repede prin Europa), unul al nevestei. Eu crezusem, conform a ceea ce scrie pe site, ca astea nu beneficiaza de roamingul asta modern. Gresit. Am inteles gresit. Intrebarea mea: Va rog sa-mi comunicati daca abonamentele de pe numerele .... si .... (Vodafone Special 6) sunt eligibile pentru Serviciul de roaming în SEE Raspunsul lor: Ambele abonamente au roaming-ul activat si isi pot folosi beneficiile nationale in roaming, zona SEE. O zi frumoasa! Chiar ca o zi frumoasa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Innoxius Posted June 15, 2017 Author Report Share Posted June 15, 2017 Calculator ANCOM pentru trafic de date.Si o centralizare a informatiilor de pe ANCOM. Cat s-or tine de ele operatorii... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sp1tfire Posted June 16, 2017 Report Share Posted June 16, 2017 M-a lamurit pe chat o duduie de la Vodafone. 1 lucru bun si doua proaste. Lucrul bun: am roaming pe amandoua numerele. Lucrurile proaste: - mesajul de la Vodafone iti vine cand ai depasit deja traficul alocat, deci nu primesti nimic preventiv sa te anunte ca te apropii de limita. - pe numarul meu, unde am 6 GB inclusi si restul nelimitat cu viteza mai mica, daca am consumat cei 6 GB in tara, adio date in roaming, ceea ce mi se pare cam de magarus. Sent from my Galaxy S8+ using Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Innoxius Posted June 16, 2017 Author Report Share Posted June 16, 2017 Ma mir ca Vodafone (mai) are limitat cu viteza normala si nelimitat cu viteza nefolositoare. Doar interesul lor e sa vanda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
berila_mz Posted June 16, 2017 Report Share Posted June 16, 2017 M-a lamurit pe chat o duduie de la Vodafone. 1 lucru bun si doua proaste. Lucrul bun: am roaming pe amandoua numerele. Lucrurile proaste: - mesajul de la Vodafone iti vine cand ai depasit deja traficul alocat, deci nu primesti nimic preventiv sa te anunte ca te apropii de limita. - pe numarul meu, unde am 6 GB inclusi si restul nelimitat cu viteza mai mica, daca am consumat cei 6 GB in tara, adio date in roaming, ceea ce mi se pare cam de magarus. Sent from my Galaxy S8+ using Tapatalk Despre Roaming pe zi (2,99EUR/zi) nu te-au lamurit? Si eu am un RED 10 de 1 an si 3 luni si am Roaming pe zi. Trimis de pe al meu MHA-L29 folosind Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sp1tfire Posted June 16, 2017 Report Share Posted June 16, 2017 Uite ca de aia am uitat sa intreb. Dar in mod normal, optiunea nu e activata, din cate stiu. Trebuie s-o activezi tu. O sa verific pe telefonul sotiei, sa vad daca e activata sau nu. Sent from my Galaxy S8+ using Tapatalk berila_mz 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Innoxius Posted June 16, 2017 Author Report Share Posted June 16, 2017 Se dezactivează la relații cu clienții. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sp1tfire Posted June 16, 2017 Report Share Posted June 16, 2017 @Innoxius Presupun ca asta inseamna ca nu e activa, din moment ce o pot activa. Sent from my Galaxy S8+ using Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Innoxius Posted June 16, 2017 Author Report Share Posted June 16, 2017 Da, așa zic și eu. Plus că apare cu valoare zero (spre deosebire de următoarea), eu zic că e desființată. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
berila_mz Posted June 16, 2017 Report Share Posted June 16, 2017 La mine in ramura Bonusuri si Optiuni nu apare deloc Roaming pe zi... Desi in cost control imi apar cele 500 minute si 500 MB valabili doar cu Roaming pe zi... Trimis de pe al meu MHA-L29 folosind Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sp1tfire Posted June 16, 2017 Report Share Posted June 16, 2017 Posibil sa o ai activata deja. Stiu ca inainte iti apareau optiunile pe care le ai active, acum nu mai gasesc nicio sectiune unde sa imi arate ce am activ. Sent from my Galaxy S8+ using Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Innoxius Posted June 17, 2017 Author Report Share Posted June 17, 2017 Cel mai bine - si mai sigur - e sa sunati la ei. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts