Clicky

Jump to content

Roaming fara taxe

Innoxius

Recommended Posts

Adica incepand cu 15 iunie 2017, ziua Z, ziua atat de asteptata, ziua in care vom primi una dupa ceafa. Ai net cu tona in abonament? In Roaming ai cu kilogramul.

Persoane fizice
Volumul de internet pe mobil disponibil în Roaming în SEE, exprimat în GB, se calculează utilizând următoarea formulă:

2x Prețul total al abonamentului, cu TVA (incluzând orice extraopțiuni tarifate) / 9,163

După depășirea limitei, Vodafone are dreptul să aplice tariful de 0,00895€ (cu TVA) /MB.

Persoane juridice, mici si mijlocii

Volumul de internet pe mobil disponibil în Roaming în SEE se calculează utilizând următoarea formulă:

2x Prețul total al abonamentului (incluzând orice Extraopțiuni tarifate) / 0,00752

https://www.vodafone.ro/business/firme-mici-si-mijlocii/voce-mobila/roaming/index.htm

Adica la abonamentul meu de 15 euro, 6 GB, am disponibil in roaming doar 3.989 MB

Cartela prepay

Volumul de internet pe mobil disponibil în Roaming în SEE, exprimat în MB, se calculează utilizând următoarea formulă:

2x Prețul Ofertei naționale / 0,00752

După depășirea limitei, Vodafone are dreptul să aplice tariful de 0,00752€ credit (fără TVA) /MB.

Pai chiar credeai ca operatorii n-o sa faca un matrapazlac de genul asta? Sunt curios daca formula aia e scoasa din burta sau e recomandata de UE. Tind sa cred ca e din burta. Mai ingrijoratoare mi se pare formularea asta:

Serviciul de roaming în SEE este compatibil doar cu anumite oferte sau abonamente, conform portofoliului comercial Vodafone.

Practic daca Vodafone n-are chef, nu-mi da roaming moca.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Nu, nu credeam. Ma gandeam ca baga ceva cu utilizarea cu bun-simt, dar chiar formula de trafic functie de pretul abonamentului nu mi-a trecut prin cap.

Ei zic ca e limitat conform cutare, dar formula pare din burta. Mi-e lene sa caut articolul ala, dar nu cred ca UE dadea ea o formula cu virgula si inca diferita fizice / juridice. Daca socotesc la fizice, tot pentru 15 euro, imi da mai putin ca la juridice, doar 3,274 GB, fata de 3,895 GB la juridice.

Asta cu abonamentele, alta chestie. Ca nu cred ca UE a zis "la ce abonamente ii convine operatorului". Insa nu cred ca marii avocati ai Vodafone nu au gasit ei o chichita. O sa vad zilele astea. Mie imi expira RED-urile in 15 iunie si vreau sa aduc si celelalte doua non-RED, 6 euro, la aceeasi perioada contractuala si o sa vad ce-mi spun despre "eligibilitate".

Pai nu stii ca prosteau lumea cu beneficii in roaming la prelungire? Probabil exact asta e eligibilitatea. Prelungesti, ai farama aia de date in roaming, nu prelungesti, vax roaming. Mi se pare o magarie ce fac ei.

Sunt curios cum vor aborda problema ceilalti operatori, daca limitarea aia nu e impusa de UE. S-ar putea ca Vodafone sa aiba de pierdut, daca ceilalti operatori vor fi mai permisivi. Eram sigur ca daca UE nu reglementeaza la virgula cu cifre concrete, operatorii or sa-si faca de cap. Interese prea mari in joc, ca sa se dea batuti asa usor.

Nu apuci. Sau nu apuc eu, ca-s ardelean :D Eu le scriu pe site ca vreau sa fiu contactat pentru. Ma suna si incepe sa-mi turuie ce-mi ofera. Intotdeauna mi-au oferit mai mult, din start, la fiecare retentie. Acum ar putea sa-mi ofere in plus doar net si minute internationale pe mobil, ca restul le am nelimitate. La cele doua non-RED as putea sa cer in plus net pentru nevasta, care are doar 1 GB. Si, bineinteles, "eligibilitatea" aia de roaming, daca nu este la 6 euro.

Adica la abonamentul meu de 15 euro, 6 GB, am disponibil in roaming doar 3.989 MB

Cartela prepay

Eu cred că cei 3,989 sunt GB de net nu MB.Sau cel puțin așa am înțeles eu,poate greșesc, dacă sunt MB e o glumă proastă.

Trimis de pe Galaxy Note 5 folosind Tapatalk

Apoi eu cât am la Red 25?

La ora asta aritmetica s-și HDD-ul meu este inactiv...

Trimis de pe al meu SM-G935F folosind Tapatalk

Pai ce are?! E mai ieftin , mai multe beneficii, un SMS catre cei interesati cu noul tau numar...asta e....se numeste flexibilitate, adaptare.

Eventual cere la support oferta similara de prelungire, acuma aI referinta ! Eu zic ca 12 EUR , pentru 30GB date 4g, 400 min Intl e chiar rezonabil...

Eu am facut costuri in Dec, pentru depasire trafic, desi am 6.5 GB , am platit atunci 22eur , 1,2gb date,al mai scump net din viata mea, la 12eur, nu aI cum sa faci cost extra...iar daca aplici oferta de roaming aI o gramada si acolo...

Nu cred ca au voie sa nu ofere de loc acces in roaming. Aia inseamna ca daca ies din tara nu pot suna la 112? Iar daca ofera acces in roaming, trebuie sa se conformeze directivei europene.