Clicky

Jump to content

Virusii de tip ransomware sunt din ce in ce mai periculosi

Guest Deio

Recommended Posts

Guest Deio

Pe vremuri virusii erau draguti. Erau amuzanti chiar. Iti mai stergeau un fisier, iti afisau un "Hello, you have been hacked", iti mai stergeau un BIOS (Win95.CIH), iti mai ascundeau fisiere si faceau misto de tine.

Ce vremuri ...

Acum, iti cripteaza fisierele uzuale de poze si documente, filme si muzica si iti cer 500 euroi, 700 euroi, sau chiar si peste mia de euro ca sa iti dea inapoi cheia de decriptare.

De cele mai multe ori, e Cryptowall sau TeslaCrypt, ca Cryptolocker a fost dezasamblat si aflat codul sursa. Criptarea e in 128bit AES si cam adio date.

madarfacar! m-ati bagat in boala! amu tre sa fac updateuri la wingozuri.

la 7 la sotia e usor...

la 10 la mine... nu pot! caci am mesterit ceva sa nu-i permit sa isi faca updateuri... si acum cand intru la check for updates imi da eroare.

nu puteai sa nu postezi? stateam si eu si munceam linistit...

acum NU... acum instalez update-uri

Cum se instalează acest virus in pc, ca sa ii zic lui fi-miu la ce sa fie atent....?

Trimis de pe al meu SM-G930F folosind Tapatalk

P. S. De atac știam de ieri, dar nimic concret....

Nici cum... Ori îl ai, ori nu-l ai...

Articolul inițial scrie clar cum au fost infectate...

Soluția recomandată este updateul de securitate din martie 2017...

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

@Deio

Voi, specialiștii, aveți vreun instrument de verificare a existenței Ransomwareului pe PCuri?

Am căutat pe net dar n-am găsit nici un scanner...

Ce să încerc să folosesc pe Win7 32Bit?

Nici eu dar...

Eu nu fac din principiu update la Windows.

Nu. Nu e așa.

Eu nu fac update la Windows...

Guest Deio

Gresit. Actualizarile mai inchid din brese. Virusii se folosesc de exploituri diverse. Aplicatiile actualizate elimina mai mult decat ar putea un antivirus.

Bun. Asta m-am lămurit acum.

Am așa...

Windows update la zi

Malwarebytes - scanare completă inclusiv rootkit - curat, nici măcar un pericol detectat

Avast - scanare completă tot SSD, trei partiții, nici un fișier afectat...

Oare să-mi fac curaj să conectez HDD-ul cu programul de contabilitate?

Am W10 ăla cu creatorul pe pc deci sunt salvat....

Adică la zi....

Restul este cancan.....

Trimis de pe al meu SM-G935F folosind Tapatalk

Dacă ai Avast m-am lămurit... Am avut și eu Avast odată dar m-am lămurit cu el. Èšin minte că am luat ceva exploit atunci, sa vezi cum făcea îmi cerea permisiuni din camera web. Când dădeam pe scanare îmi scana 2 fișiere ajunsese să îmi ștearga fișiere din anti-virus aiurea total. Tot BitDefender/Kaspersky rămân în top produse pentru protecție. Din câte am înțeles din comunicatele lor de presă acestea par singurele soluții de securitate actuala împotriva acestui ransomware. Având în vedere că acesta ransomware nu se ia descărcând nimic sau accesând trebuie sa ai un firewall pus la punct care să îți filtreze traficul de rețea.

Trimis de pe al meu X3_Soul_Style folosind Tapatalk

Edited by claudiu0023

Eh...

Bitdefender nu se împacă deloc cu mine. Este prea invaziv. Prea greu de configurat pentru stilul meu de lucru.

Kaspersky n-am instalat niciodată.

Pentru mine, cel mai bun antivirus a fost Avast! Internet Security pentru care am avut licență 3 ani. Avea firewall, avea anti-malware, avea tot ce trebuie.

Dar după expirarea licenței... E prea scump.

Și NU, nu folosesc soft piratat pentru a mă proteja. Folosesc cele mai bune soluții gratuite. Și aici vorbesc despre Avast!.

Ideea e că e laptopul cu care câștigăm bani.

Am licență windows, office, semnătura digitală, licență program de contabilitate.

În rest folosesc doar soft gratuit.

Și n-am nici o problemă.

Dar absolut nici una.

Iar faptul că mă interesează subiectul din acest topic este doar ca fapt divers.

Și... Nu sunt adeptul update de windows. De aici preocuparea mea. Dar, forțat de evenimente am făcut update la zi la windows. Și mi-am instalat aplicații de verificare/protecție.

Eu ziceam așa ca fapt divers. Da, Avastul e cel mai utilizat anti-virus free la ora actuală. Eu mă refeream la Internet Security de top și spun asta că folosesc BitDefender Internet Security și l-am luat de Black Friday la 70 lei licență pentru 3 utilizatori pentru 1 an. Și la ce ai zis tu că e prea greu de configurat nu vad ce e greu...sincer. Ai modul auto-pilot activ se ocupă de tot nici nu îți dai seama că îl folosești, dar fiecare cu preferințele lui :)

Eu am fost avocatul BD de pe vremea cand nici nu se numeau asa. Le-am inghitit toate problemele, cu rabdare. Le-am raportat, le-am stat la dispozitie cu culegeri de date de la mine pentru analiza, totul. Asta pana la ultima versiune, cand nici nu mai puteam folosi PC-ul de cate crash-uri aveam intr-o zi. Le-am spus, m-au tratat cu flit, next step MS Security Essentials si MS Firewall. De la mine nu mai vad nici un banut. Nici daca vine apocalipsa ransomware. Si nu pentru ca erau probleme, toate softurile au, ci pentru flit-ul tratatiei.

Cat despre nebunia cu ransomware, cand a fost nebunia cu nu stiu ce virus uman si statea lumea la coada sa se vaccineze, eu (noi) m-am auto-vaccinat1 si m-am uitat relaxat cum se umfla conturile big-pharma. Asa ca stau relaxat si acum. Cum o da Domnul.

1 - nu, nu mi-am injectat ceva in vena, ci am baut un vaccin facut in laborator de o meseriasa, pe o cultura de la mine. Ii zice auto-vaccin pentru ca e facut direct pe ce am eu in corp, adica e un fel de personalizare. Spre deosebire de vaccinurile "normale" care sunt generice. In mod normal, asa ar trebui sa fie vaccinurile, personalizate pe fiecare. Dar nu vreau sa ma gandesc cat te-ar incasa pentru alea.

Guest Deio

Primul virus de tip "rascumparare" a fost Cryptolocker si a fost creat de 2 indivizi din Russia (sper ca nu gresesc), iar Politia din Suedia in colaborare cu Kaspersky (tot rusi :P ) au reusit sa ii prinda.

De atunci, raul a fost facut. Toti hackerii si raufacatorii cibernetici si-au dat seama ca virusii simpli sunt glume de scriptkiddie si ca pot face bani din asta.

Pana atunci, ei faceau virusi din razbunarea lor sau a celor ce ii puneau sa o faca, sau pentru a testa vulnerabilitati, etc. Motivele nu erau asa dezastruoase, pana la urma, un virus e un mod de a-ti imbunatati protectia.

Dar cand incepi sa faci pe teroristul cibernetic cu rascumparare, astia acum sunt mai rai ca teroristii reali, deja am trecut la alt nivel.

Indivizii sunt niste scursuri, nu mai sunt acei hacker faini din filme, geeks. Sunt gen zeita teroristilor, dar online.

@Innoxius Eu am zis ca isteria va fi mare si va fi alimentata de toate companiile mari sau mici care produc soft antivirus. Azi la tv vad ca dau tot felul de sondaje, cate procente din utilizatori nu-si protejeaza tableta, telefonul, pc-ul, aragazul, frigiderul.. E jale mare, vine sfarsitul lumii, cumparati antivirus, de preferat cel mai scump, ca ala sigur e bun  :))

Eu am fost avocatul BD de pe vremea cand nici nu se numeau asa.

Și eu i-am folosit.

Demult, demult. Și recent 2 zile. Mai mult nu suport.

Cum mai stăm cu atacul?

Că io nu-s pe net...

Trimit mesaje prin semnale cu fum.

Dacă nu au bani de licențe și programe de protecție și stau cu win XP sau dracu știe ce mai antichitate de Windows. Hai că la un PC de acasă care doar navighezi pe internet nu ai ceva de valoare in el, dar la o firmă sau eu știu ce spital acolo e nevoie. Cat de greu poate sa fie sa instalezi un amărât de anti-virus doamne...Da asta e Romania, nu ai ce sa faci.

Edited by claudiu0023