Clicky

Jump to content

Hdd laptop stricat

ionel

Recommended Posts

Salutare tuturor!

Am și eu o problemă cu un HDD de laptop. Nu mai intră în boot, am încercat să-i instalez Linux și Windows, la fel face. L-am conectat la un PC prin SATA 3 și cablu, îl citește dar nu-i vede o partiție. La cealaltă a stat o jumătate de oră să i-o citească și am renunțat :))

Cum proprietara nu are date importante pe acel HDD :D, mă gândesc că trebuie înlocuit. 

Acum, care producător este cel mai ok în privința calității? 

Menționez din start că vreau HDD dar pe 7200 :D

Mulțumesc! :))

Nu e cazul pentru că laptopul domniței este din 2012, și poate deceda oricând. Plus că nu e chestia de viteză, cât de durata de exploatare în timp și probabilitatea cât mai mică, să crape în timp.

De crăpat toate crapă până la urmă, SSD sau HDD :)), important e când :D

Mai e și problema bugetului, care nu e chiar așa de mare, și mai ales cea a spațiului, na e fată și are nevoie mai mult de spațiu decât de rapiditate. SSD o să-i pun la al meu că e cu un an mai tânăr, și se cam poticnește :)).

Incerci un Crystal Disk Info si daca spune Caution, nu e de bine :(

https://osdn.net/frs/redir.php?m=onet&f=%2Fcrystaldiskinfo%2F65980%2FCrystalDiskInfo7_0_5.zip

Deio, nu mai bootează deloc :D, că verificam :))

Acum, mă tot chiombesc pe la niște magazine dar realizez că sunt tufă în ceea ce privește aceste produse :)). Adică habar nu am ce producători au harduri bune și care le au pe alea proaste.

Sau nu există așa ceva? =))

Pe un alt echipament. Sau boot cu Hirens pe usb, daca nu se poate altfel. Hirens e free

Ia cu garantie cat mai mult, nu conteaza numele. Toate se strica, ia garantie extra daca poti

• 1 year later...

Nu spun ambele la fel. Crystal Disk Info e cel mai bun, mai poti incerca si cu HDD Sentinel. La Crystal nu e ok, iti arata in Hexa, modifici in setari sa iti arate Decimal 2 Byte si va fi ok.

Apoi, recomandarea urmatoare e sa scanezi suprafata. Pentru aia folosesti un program numit HDD Regenerator, cred ca mai e pe Hiren's

93 e valoarea maxima nu cea actuala. Cea actuala arata in Hexa, modifica in zecimal si vei vedea valoarea actuala.