Clicky

Jump to content

HDD scapat pe jos


Innoxius

Recommended Posts

HDD extern mi-a cazut de pe birou. Am agatat cablurile si a cazut. Era in priza. In mod normal sta in stand-by si se trezeste doar daca e accesat prin USB. In momentul acela PC-ul era in pornire, etapa de dupa introducerea parolei. Nu stiu daca HDD era accesat in acel moment. Am intrat pe el cu Total Commander, doar in radacina, parea OK. L-am dat jos si i-am rearanjat carcasa. Sarise din cateva clipsuri si statea stramba peste cadrul in care e prins HDD. L-am mutat in alta parte a biroului (pentru asta i-am scos cablurile si le-am reintrodus) si acum e in starea asta:

 

Clipboard01.jpg

 

A mai apare odata si in lista de sus, dar tot ca Disk1 fizic, nu logic.

 

La Initialize disk apare asta

 

Clipboard02.jpg

 

L-am scos de tot din carcasa si cadru, am zis ca s-o fi deformat ceva si nu mai face bine contact mufa USB 3.0, dar nimic.

Zgomote ciudate nu scoate, e la fel de nezgomotos. Mecanic se comporta la fel, se opreste daca ii scot mufa USB, porneste daca o bag la loc.

 

Asta apare asa, doar fizic, fara disc logic.

 

Clipboard03.jpg

 

Ceva sanse de recuperare?

Link to comment
Share on other sites

Sa inteleg ca ai reusit sa faci sa-l recunoasca daca zici ca te-ai nascut a doua oara?

Daca nu, poti incerca ce zice aici: https://www.partitionwizard.com/partitionmagic/disk-unknown-not-initialized.html

Daca nu apare in Disk Management nu il recunoaste nici macar vreun program de recuperare? Poate puteai sa-ti salvezi datele

Link to comment
Share on other sites

Eu te sfatuiesc impotriva. As putea sa incerc sa iti trimit HDD-ul la Bit si sa ii rog sa mi-l recupereze ca pt mine cu maxim de reducere, evident, tot va fi vreo 200 euro recuperatul, dar atata timp cat platanele nu sunt zgariate, exista sanse recuperare informatii. DTTR nu a avut acelasi noroc, platanele erau rau zgariate.

 La fiecare reconectare HDD, viata pica exponential si sansele recuperare la fel.

Link to comment
Share on other sites

Nu-l vede aplicatia de la alexcosmin.

 

Deio, merci dar nu pot. Sunt si chestii de servici, de la clienti, care nu pot ajunge in alta parte, contin date reale din aplicatiile clientilor. Chestiile de servici nu-s problema, ca-s backup de pe C: Poze, filmari si tone de documentatii, cursuri, carti, astea ma dor. Nu mai folosesc multe dintre ele si alea pe care le folosesc le redescarc de unde le-am cumparat. Dar pozele si filmarile sunt duse.

Link to comment
Share on other sites

madarfacar!

ni se intampla numai noua... celor mai buni!

regret amarnic inoxule. really do!

egzact asta era situatia si la mine.

lasa drec fisiere si situatii si date si cacaturi...

amintirile...

daca eu aveam cca 85% din poze si in alte parti (din inatamplare un backup facut in 2013)...

filmarile le-am pierdut in totalitate.

si chiar daca BIT au recuperat... in fapt n-au recuperat.

80% din fisierele video de mici dimensiuni sunt corupte... adica filmare de 1 minut apare ca are 185GB... sau sunt desincronizare... sau se blocheaza la redare...

iar din fisierele video de mari dimensiuni... recuperare zero.

 

costuri... mari...

 

totusi daca BIT iti garanteaza confidentialitatea... ce sa zic... poate totusi...

Link to comment
Share on other sites

Complicat. In apararea mea. Nu am testat aplicatia din link-ul pe care l-am pus. Am citit putin si mi s-a parut ca problema e asemanatoare si m-am gandit ca poate te ajuta. Intrucat ai zis ca recuperarea profesionala pica si acum principalul scop este recuperarea pozelor poate atunci cand ai timp incerci niste aplicatii de recuperare ca Recuva sau MiniTool. MiniTool are un articol legat de recuperarea de pe disk-uri nerecunoscute: https://www.powerdatarecovery.com/hard-drive-recovery/hdd-shows-as-unknown.html

Totusi varianta gratuita iti permite sa recuperezi doar 1 GB. Cu Recuva am recuperat cred ca mai mult de 1 GB de poze,videoclipuri,muzica de pe un HDD formatat.

Link to comment
Share on other sites

madarfacar!

ni se intampla numai noua... celor mai buni!

regret amarnic inoxule. really do!

Apreciez :D

 

Orice aplicatie de recupare poze trebuie sa vada discul logic. MiniTool nu-l vedea nici fizic. Ba mai mult, daca nu eram atent, puneam capac la tot. C-ul e vazut de Disk Management ca Disk0 si externul ca Disk1, ceea ce e corect. MiniTool vede C-ul ca Disk1, noroc ca am fost atent ca zicea 1 TB (externul e de 2 TB) si nu am inceput sa lucrez pe C:

Link to comment
Share on other sites

Lols... Mie mi-a crăpat HDD exact în timp ce urca pe Flickr... Mi-am făcut Flickr pro cu 7 dolari pe lună... Și a crăpat HDD.

 

sent from my rocket-of-a GPhone powered by stock and using Tapatalk.

Link to comment
Share on other sites

Recuva de unde știe care-s pozele? Dacă după extensia jpg, nu mă ajută, că ale mele sunt RAW.

Mâine depune jurământul noul HDD și încerc să văd dacă recuperez cele 10 miliarde de la actualul. De fapt sunt cam 1.300 de miliarde, eu nu mă joc cu găurici, am ditamai găuroaia.

Link to comment
Share on other sites

Nu stiu. Uite aici explica cei de la Piriform cum lucreaza programul: https://www.piriform.com/docs/recuva/technical-information/how-recuva-works

Cred ca poți recupera fisierele după extensie. Adica nu le încadrează soft-ul intr-o categorie și tu sa nu poți recupera altceva in afară de fisierele ce se încadrează in acea categorie. Scrie acolo că exista mii de tipuri de fisiere și că Recuva le poate recunoaste pe majoritatea.

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inSign In Now
  • Who's Online (See full list)

    There are no registered users currently online

×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use