Clicky

Jump to content

Samsung Galaxy S3 vs HTC One X

Liviu S.

Recommended Posts

Va salut! Sunt nou pe acest forum si ma declar foarte multumit de continutul sau, am intrat in principiu pentru a va adresa o intrebare, asta, bineinteles dupa ce m-am documentat in prealabil, dar o sa continui sa-l urmaresc si eventual sa postez.

Intentionez ca in viitor sa-mi achizitionez un telefon care sa ma tina cativa ani, nu sunt genul care le schimba ca pe sosete (ca dovada ca momentan detin un foarte demodat Nokia E5). 99% noul meu telefon va fi un SGS3 sau un HOX.

Prima intrebare a mea este urmatoarea: fiind utilizator de E5 si avand o memorie de 2GB, nu sunt familiarizat cu spatiul pe care il ocupa aplicatiile smartphone-urilor de azi. Balanta este inclinata in favoarea HTC-ului, dar poate ca spatiul de stocare ma va determina sa cumpar S3-ul. Cat de bine imi pot face treaba cu cei 26GB oferiti de HTC ?

In alta ordine de idei, am vazut/citit o groaza de review-uri pentru ambele telefoane, chiar si pe cele care compara cele doua telefoane intre ele. Le cunosc atat performantele, cat si punctele slabe cat de cat. Astept sa testez personal HOX-ul, cu SGS3-ul m-am mai jucat... Ma adresez aici posesorilor de SGS3 si HOX, dar si celor care au pus mana pe macar unul dintre ele: Pe care dintre cele doua telefoane le preferati si de ce ?

Ce probleme ati avut cu telefoanele si cat de frecvent se manifesta aceste probleme de la un telefon la altul ? (exceptand partile de soft, gen pata roz la pozele cu fundal alb sau dungile de pe display-ul HTC-ului, tot la poze, care se rezolva cu update, etc.)

Cat de multumiti sunteti de telefonul pe care l-ati ales ? L-ati schimba, in favoarea celuilalt ? De ce ?

Si cel mai important... se merita banii ?

Sper ca nu am gresit nimic facand acest post, consider ca m-am documentat suficient de mult cat sa-mi pot permite aceste intrebari. Am fost dezamagit in multe randuri cu telefoanele precedente (inclusiv cu actualul) si vreau sa fiu cat mai sigur ca nu se va mai repeta. Voi continua sa pun intrebari pe masura ce se ivesc neclaritati sau pe masura ce am nevoie de alte informatii, pe acest topic.

Daca postul meu este ok, va multumesc anticipat pentru raspunsuri si sper ca ele sa-mi fie de folos. :)

Edited by Liviu Andrei

Eu m-am jucat cu sgs3 si htc one x la vodafone si sincer sa fiu as alege Htc one x. Design placut,camera foto este buna iar performantele sunt apropiate de cele ale lui samsung galaxy s3.

Iti mai recomand si Lg optimus 4x pe care il am de ceva timp si sunt foarte multumit de el merita fiecare banut

Cand am inceput sa-mi caut un telefon, am luat in calcul si 4x-ul, dar am observat ca nu e cu aproape nimic peste One X ca si performante. Design-ul One X si interfata lui ma fascineaza, iar display-ul este mult mai bun, abia astept sa ma joc putin pe el in magazin - o sa testez si LG-ul cu ocazia asta...

Totusi, vreau sa fiu sigur ca in momentul in care-mi cumpar un telefon nu o sa am probleme cu el, in timp... Am vazut ca HOX-ul are unele probleme de fabrica de care mi-e cam frica...

Edited by Liviu Andrei

Stimati colegi,

Hai sa fim si obiectivi...nu doar subiectivi....... :(

In principiu....asa merge pe Optimus 4x,dar in cazul tau recomand HTC One X ;)

PS.Ca sa fiu obiectiv 100%,nu sunt fan Samsung......

am fost si eu în situația ta cam cu vreo o lună si ceva în urma.am ales One X.mi-a plăcut mai mult feelingul pe care îl ofera.mai avusesem si samsung si HTC înainte, si de fiecare am fost mulțumit.eu nu regret alegerea făcută.întradevăr S3 parca se mișca un pic mai bine, dar insesizabil.am făcut testarea în paralel, si îți recomand să faci la fel.atenție!!! nu compara s3 ul din magazine care este unul fără Gsm si merge diferit de celelalte.alea din magazine sunt acolo de prezentare si ca să ia ochii.

spor!

Sent from my HTC One X using Tapatalk 2

Daca e facut din iunie incoace nu mai are probleme. si pentru a afla asta trebuie sa verifici serial numberul (e pe cutie) sa fie HT26- 27-28 sau SH26 - 27- 28

Ca performante... cu noul update e peste S3

Despre ce probleme este vorba la cel de dinainte de iunie ? Am citit topicul legat de One X si am vazut cam despre ce ar fi vorba, ma intereseaza daca a fost si ceva in plus. Am vazut ca e cam mare bataia de joc in ceea ce priveste garantia...

Este ok daca achizitionez telefonul de pe okazii, atata timp cat primesc garantie de 24 luni ? Am gasit chiar si la pret de 2000-2100 RON si ma tenteaza, mai ales ca e foarte posibil sa nu dispun de banii pentru a-l cumpara de la emag sau vodafone, la liber.

Stimati colegi,

Hai sa fim si obiectivi...nu doar subiectivi....... :(

In principiu....asa merge pe Optimus 4x,dar in cazul tau recomand HTC One X ;)

PS.Ca sa fiu obiectiv 100%,nu sunt fan Samsung......

Si intre Optimus 4x si HTC, ce mi-ai recomanda ? Daca ai alege Optimus, de ce ?

Edited by Liviu Andrei

Configuratia la cele 2 modele este identica(procesor,gpu),ecranul de la LG inca nu a facut fite...plus ca la LG mai poti suplimenta spatiul de stocare prin intermediul unui card SD.

Cel mai mare dezavantaj la LG este partea de suport software(sunt la pamant)....chiar ma intreb daca Optimus 4x va primii update la JB.

Despre ce probleme este vorba la cel de dinainte de iunie ? Am citit topicul legat de One X si am vazut cam despre ce ar fi vorba, ma intereseaza daca a fost si ceva in plus. Am vazut ca e cam mare bataia de joc in ceea ce priveste garantia...

Este ok daca achizitionez telefonul de pe okazii, atata timp cat primesc garantie de 24 luni ? Am gasit chiar si la pret de 2000-2100 RON si ma tenteaza, mai ales ca e foarte posibil sa nu dispun de banii pentru a-l cumpara de la emag sau vodafone, la liber.

Alege Htc One x deoarece ai suport software asigura pentru 1-2 ani, dar la Lg slabe sanse sa primesti asa ceva.Sincer sa fiu doar din punctul acesta de vedere imi pare rau ca am luat Lg Optimus 4x. Recomand Htc One x

OK, am revenit cu un mic update, si imi cer scuze pentru double post.

Am fost azi prin magazine ca sa "testez piata". Nici Vodafone, nici Cosmote nu au telefonul fabricat din iunie incoace.

Le-am povestit celor de la Vodafone de incidentele pe care le-au avut unii legate de service-ul HTC, iar ei mi-au spus ca garantia nu este la service-ul HTC-ului, ci la service-ul lor si in caz ca sunt probleme de orice fel iar telefonul este in garantie, se rezolva fara niciun fel de problema. Sa ma risc sa-l cumpar asa ? A avut cineva incidente cu ei ? Multumesc, din nou, anticipat :)

Deci sa ne intelegem one x a venit cu android 4.0.3 pe cand s3 a venit cu 4.0.4. Acum, cand ambele au 4.0.4 one x e peste s3, si asta de datoreaza intrerfetei ( sense) care fusese facuta pe fuga. Acum o fost optimizata si este mult mai smoth. Ai incredere, user interface-ul are mult de a face cu performanta. (cele mai fluente fiind rom urile aosp - care au interfata de baza android).

M-ati zapacit cu One X-ul asta ... :P :P

Cu prima ocazie ma duc sa-l butonez. Imi amintesc ca l-am vazut candva, dar nu am fost deloc atent, HTC-ul nu m-a interesat niciodata.

Un coleg de firma a avut o gramada de modele HTC, e drept nu nave amiral, dar nu mi-a placut niciunul.

O sa incerc sa ma uit cu mai multa atentie la acest telefon.

• 2 weeks later...

Sigiliul era desfacut deja cand a venit.

Le desigileaza pentru a completa garantia. Cred.

atenție!!! nu compara s3 ul din magazine care este unul fără Gsm si merge diferit de celelalte.alea din magazine sunt acolo de prezentare si ca să ia ochii.

Ma bagasi in ceata. Cum adica fara gsm ? Nu are modulul gsm ? Nu are sim ?