Gabii Posted December 6, 2016 Report Share Posted December 6, 2016 Salutare lumeAm de facut pana in februarie o aplicatie in ANDROID care sa ajute comunitatea orasului, intr un fel sau altul.Am nevoie de o idee, stau de ceva zile si nu mi vine nimic in minte. Asta e problema mea, sunt mai putin creativ, dar odata ce am ceva de lucru fac.Mi a dat @Erwin o idee sa fac o aplicatie pentru sondaje, ca tot sunt alegerile saptamana viitoare. Desigur, nu o sa fie gata pana atunci, nu asta e scopul aplicatiei, ci sa termin de implementat totul pana in feburarie. Aplicatia nu va fi neaparat pentru sondaje politice, ar putea fi pentru orice.V as ruga pe cei creativi, ca stiu ca sunteti, sa imi mai oferiti cateva idei.Aplicatia as putea sa o si public pe google play daca e ceva de capul ei la final. Pot sa folosesc orice la constructia ei, exceptie sa nu fie jocuri(grafica 2D/3D, nu am ajuns pana acolo)Aplicatia o voi folosi 100% si la competentele digitale pe care le dau la liceu mai prin mai.Va multumesc mult. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DTTR Posted December 6, 2016 Report Share Posted December 6, 2016 Dacă nu e musai să fie originală... Vezi Oradea City Report. Aplicația prin care noi, cei din vestul dezvoltat al țării, trimitem către primărie sesizări. Sent from my LG-V500 using Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabii Posted December 6, 2016 Author Report Share Posted December 6, 2016 Nu e deloc musai să fie originală.Publicatul e GPlay e doar in caz ca e buna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szilárd Ervin Szőgyenyi Posted December 6, 2016 Report Share Posted December 6, 2016 Personal ma gandesc ca trebuie sa ai in vedere sa fie cat mai utila aplicatia si sa nu iti propui ca obiectiv neaparat doar castigarea concursului. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mihai Posted December 6, 2016 Report Share Posted December 6, 2016 Încearcă o aplicație care să conțină traseele tuturor mijloacelor de transport din oraș. Dacă sunt prea multe (autobuze/tramvaie/troleibuze), începe cu cele care au mai puține trasee. Să folosească coordonatele GPS ca să-ți spună unde ești și ce poți lua ca să ajungi în alt punct din oraș. Nu e o idee originală, dar poate ajuta mult oamenii unui oraș. Nici nu e nevoie să folosești localizarea furnizată de Google, știu că permite interogări puține dacă nu plătești. candrei 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabii Posted December 6, 2016 Author Report Share Posted December 6, 2016 @Erwin e clar ca trebuie sa fie utila si foarte buna ca sa castig. Scopul meu e sa dau ce am mai bun din mine, implicit va iesi si produsul mai calitativ @Mihai eu stiu ca poti sa faci asta absolut direct din Google Maps. Când am fost în Cluj am folosit google maps sa-mi zica ce autobuz trebuie sa iau sa ajung din X in Y. Si ar fi o groaza de query-uri intre toate statiile de autobuz, cam atat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mihai Posted December 6, 2016 Report Share Posted December 6, 2016 Ar putea să facă asta offline. Nu toate orașele sunt trecute pe Maps. Altă idee nu am, poate un fel de ghid al Clujului, cu tot ce se poate vizita. Sent from my LG-H815 using Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Innoxius Posted December 6, 2016 Report Share Posted December 6, 2016 1. Rețeaua de farmacii. Localizare, orar, traseu până la. E de muncă cu construirea și actualizarea bazei de date. 2. Cu sondajele nu e OK. Prelucrezi date personale și trebuie să fii înscris la Autoritatea respectivă. 3. Ca la 1., dar cu medici / farmacii veterinare. Astea ar trebui să fie mult mai puține, deci mai puțin de muncă pe parte de BD. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pascaleandrei Posted December 6, 2016 Report Share Posted December 6, 2016 Măi, dacă sunteți asa plini de idei, dați-mi și mie una. Orice despre orice. Sa nu fie joc, atât. 😀 Enviado desde mi Sony Z2 D6503 mediante Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabii Posted December 6, 2016 Author Report Share Posted December 6, 2016 @Innoxius ar fi problema cu faza prelucrarii datelor? Pentru ca aplicatia ar fi doar de idee/prezentare. Nu as avea de ce sa implementez asa ceva pe playstore gen votare etc. Ar fi clar doar pentru concurs @pascaleandrei nu tu ai concurs si atestat ) ai timp sa te gandesti pana la anul Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabii Posted December 6, 2016 Author Report Share Posted December 6, 2016 Am adaugat in primul post o imagine cu ce vrea sa se inteleaga prin `proiect pentru comunitatea orasului`. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
didi Posted December 6, 2016 Report Share Posted December 6, 2016 Eu pentru orasul meu as prefera o aplicatie pe partea de info, mai exact adrese " navigabile" (Here, Google Maps, etc) numar de telefon, orar cu publicul, costuri chiar, pentru toate institutile publice cum ar fi DRPCIV (permise, pasapoarte, inmatriculari) Directia fiscala a primariei, OPC, CNADR, ANPC, Casa de Pensii, CAS, ARR, RAR si multe altele. Trimis de pe al meu SM-G920F folosind Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabii Posted December 6, 2016 Author Report Share Posted December 6, 2016 Si cat ai folosi o? Odata, de 2 ori Sent from my LG-D802 using Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Silviu S Posted December 6, 2016 Report Share Posted December 6, 2016 Orasul tau turistic: obiective, trasee optimizate(si mijloace de transport) in functie de locatie, lucruri/locuri mai putin cunoscute, descrieri , poze.Le poti grupa si pe categorii: muzee, sport, cladiri impresionante, chiar si mall sau magazine de unde sa iei o gustare, bla bla de asta. Bonus poti sa ai si un sistem de votare al obiectivelor vizitate sau de adaugare de poze de la fata locului. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabii Posted December 7, 2016 Author Report Share Posted December 7, 2016 Ceva sa nu fie legat de institutii neaparat?) ceva nustiu, mai diferit O sa incerc sa vorbesc cu profa de info poate mai imi da si ea ceva idei Sent from my LG-D802 using Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pascaleandrei Posted December 7, 2016 Report Share Posted December 7, 2016 Totuși ar fi aproape imposibil sa stai sa actualizezi mereu preturile, având în vedere ca acestea se schimba zilnic. Enviado desde mi Sony Z2 D6503 mediante Tapatalk Scootch98 and Innoxius 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Silviu S Posted December 7, 2016 Report Share Posted December 7, 2016 Ceva sa nu fie legat de institutii neaparat? ) ceva nustiu, mai diferit Sent from my LG-D802 using Tapatalk Pai toate obiectivele turistice de la tine din oras sunt institutii ? Innoxius 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Innoxius Posted December 7, 2016 Report Share Posted December 7, 2016 La cate taxe si declaratii avem pe cap, sigur sunt cele mai vizitate Silviu S 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Silviu S Posted December 7, 2016 Report Share Posted December 7, 2016 Serios vorbind eu ca bucurestean ma bucur daca o sa am o aplicatie cand merg sa vad, sa zice, Sibiul. Am acolo tot: cu ce ma misc in oras, ce pot sa vad si cat de multe pot sa vad pentru putinul timp care il stau acolo, unde iau o gustarica ca am nevoie sa mananc ceva dupa plimbare si tot asa. Nu vreau sa vad institutiile publice in afara de muzee. Vreau sa vad o statuie, o cetate, o strada veche, poate un stadion sau un meci, dracu stie dar eu o consider utila daca ea exista. Poate vin cu trenul deci am nevoie sa stiu cu ce transport in comun ma misc si tot asa. Daca ca vizitator plec fericit de acolo, o sa mai revin deci fac un bine indirect si comunitatii. Si apoi tinta e restransa pentru ca exact asta se cauta in tema data. Comunitatea. Daca nu vrei institutii deloc fa o aplicatie cu cat tine fiecare semafor(verde/rosu) din oras . Poate e utila si asta. pascaleandrei and Innoxius 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabii Posted December 7, 2016 Author Report Share Posted December 7, 2016 Comunitatea nu se refera neaparat la orasul intreg. Cum scrie si in poza din primul post, poate fi o aplicatie sa ajute de exemplu comunitatea artistilor, sportivilor, plictisitilor etc Asta ce ai zis tu Silviu cu gen Orasul meu mi se pare mainstream si deloc originala. Pentru ca multe orase au deja o astfel de aplicatie si nu mai e ceva nou nici pe departe Sent from my LG-D802 using Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Silviu S Posted December 7, 2016 Report Share Posted December 7, 2016 Dar aia cu semafoarele e unica . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabii Posted December 7, 2016 Author Report Share Posted December 7, 2016 Tu pentru ce ai folosi asa ceva?) pana aflii semaforul se face verde Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maverick Posted December 9, 2016 Report Share Posted December 9, 2016 (edited) Poti face o aplicatie care sa contina recenzii despre restaurante, hoteluri, etc. sau diferite monumente, muzee ... Sincer as folosi asa ceva, in caz ca esti intr-un oras unde nu cunosti nimic, Edited December 9, 2016 by Maverick Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Scootch98 Posted December 9, 2016 Report Share Posted December 9, 2016 Daca atatia oameni s-au gandit la asta , imagineaza-ti ca nu vei fi nici primul , nici ultimul..care ar face asa ceva. Trimis de pe device-ul meu Samsung Galaxy S7 Edge cameleon deșertic. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Innoxius Posted December 9, 2016 Report Share Posted December 9, 2016 Ceva care sa ajute comunitatea LGBT, ca si aia e o comunitate Sp1tfire 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts