Clicky

Jump to content

LG G4 H815: incarcarea bateriei & updates


Palcău Ionuţ

Recommended Posts

Salutare,

Mi-am achizitionat si eu un G4 si nu stiu cum ar fi cel mai bine sa incarc bateria pentru a avea o autonomie cat mai mare, iar cealalta problema despre update-uri este ca am primit o notificare de la LG prin care ma anunta ca este o versiune mai noua de soft, in cazul in care voi face update pierd garantia? Am auzit despre boot loop si mi-e cam frica de update-uri.Voi ce ziceti?

Link to comment
Share on other sites

Uită-te la SN. Dacă începe cu 5xx, atunci recomandarea mea e să îl lași exact așa cum este, fără să fie rootat, cu totul stoc. Se știe că telefoanele cu seria 5xx au problema super-cunoscută cu bootloop care se repară în garanție. Al meu a fost cumpărat anul ăsta, are seria 604, din câte am citit telefoanele G4 produse anul ăsta nu au avut bootloop.

 

Pentru update-uri e bine să urmărești XDA de AICI. Ultima versiune pentru varianta internațională este v20i (se găsește în topic). Folosește LGUp ca să scrii kdz-urile http://oceanhost.eu/eps4h4pmwphu/LGUP.zip.htm. Pentru instrucțiuni citește topicul Ä‚STA. Eu am scris manual kdz-ul fără să mai aștept update-urile de la LG pentru că la un moment dat al meu rămăsese blocat pe v20D de când l-am luat.

Update-urile de la LG nu te vor face să pierzi garanție sub nici o formă (fie ele prin LG G Bridge sau OTA - over the air). Aplică-le cu încredere dacă telefonul are cel puțin 50% baterie.

 

Nu instala kdz-uri care sunt regionale (gen UK sau altele). Până acum am urmărit topicul dedicat versiunii și am scris kdz când am avut confirmarea că scrie v20i-EUR-xxx (exemplu pentru ultima versiune) ca să nu am probleme cu garanția.

 

Legat de baterie, eu am reușit să obțin chiar și 48 de ore între 2 încărcări cu un truc destul de simplu. Am activat Developer Options, am intrat la Inactive Apps și am pus pe Inactive toate aplicațiile pe care nu le folosesc în mod curent. Așa am cam în medie 36 de ore între două încărcări cu totul stoc. O dată ce ai pus pe Inactive aplicațiile respective, să nu intri din nou cât se încarcă telefonul pentru că vor fi puse toate pe Active din nou și vei fi nevoit să repeți pasul de mai sus.

 

Folosește încărcătorul oficial de la LG și încarcă telefonul doar când bateria e descărcată suficient (cam pe la 15% când se declanșează Battery Saver). Încă ceva: dacă vrei să-l încarci de la mașină, nu ține niciodată telefonul (sau oricare alt dispozitiv) conectat la încărcător înainte de a porni mașina. Ai șanse mari să strici bateria (asta e din experiența proprie cu un G Pad care se încarcă acum de vreo 2 ori mai încet, deși încă funcționează bine :D). Mai e o limitare din soft: se va încărca foarte încet dacă-l folosești sau ții ecranul deschis mult timp în timp ce-l încarci.

 

Pe mine m-a servit foarte bine, pozele sunt foarte faine, ecranul e bun, nu mă prea joc pe el. Nu are lag acum, așa cum se plâng unii. Intenționez să-l folosesc cât mai mult timp.

Link to comment
Share on other sites

Nimeni, dar nimeni nu folosește în depanare meniurile în limba maternă. Nu putem să ajutăm vorbitori de hindi, farsi, română sau cehă...

Dar e bine că ai reușit.

Dar nu știm ce ai reușit.

Să îți rezolvi problema...

Să accesezi setările de care se făcea vorbire mai sus.

 

 

 

sent from my rocket-of-a GPhone powered by stock and using Tapatalk.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Who's Online (See full list)

    There are no registered users currently online

×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use