Maverick Posted October 20, 2016 Report Share Posted October 20, 2016 (edited) Salut colegi, dupa cum spune si titlul, vreau sa ma apuc sa dezvolt aplicatii pentru android. Asa ca am luat legatura cu @pascaleandrei caruia ii multumesc deoarece mi-a arata cateva chestii esentiale in Android Studio. Ce stiu eu in momentul de fata este C++ la nivel de clasa a-XI-A (materie de liceu) si foarte foarte putin Java (aproape spre deloc). Cu XML am inceput sa ma descurc, nu pare chiar atat de greu. Eu ma incalces la partea de cod, unde trebuie sa dau functionalitate aplicatiei. Ceva sfaturi? Niste tutoriale mai bune pentru incepatori? Sau daca ar dori cineva si ar fi dispus sa luam legatura si sa ma ajute putin cu bazele codului Java ar fi perfect. Orice sfat e bine venit! Mersi anticipat! PS: Am mai cautat topic-uri de genul pe forum dar mi-am prins urechile in ele. Edited October 20, 2016 by Maverick Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Innoxius Posted October 20, 2016 Report Share Posted October 20, 2016 Mutat la Cafenea. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrei P. Posted October 20, 2016 Report Share Posted October 20, 2016 https://www.udemy.com/learn-android/ Sent from my LG-D802 using Tapatalk pascaleandrei 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabii Posted October 20, 2016 Report Share Posted October 20, 2016 E fain si destul de comprehensiv tutorialul ala. L am cumparat si eu acum o saptaman 19e zic ca nu e mult daca chiar vrei sa inveti + ca te ia de la inceput si nu trebuie sa ai experienta deloc cu java. Sent from my LG-D802 using Tapatalk pascaleandrei 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maverick Posted October 21, 2016 Author Report Share Posted October 21, 2016 Am uitat sa specific ... as vrea sa invat aceste lucruri fara bani daca se poate. Cred ca atunci e satisfactia mai mare. Oricum, va multumesc mult de raspunsuri! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Scootch98 Posted October 21, 2016 Report Share Posted October 21, 2016 Cat timp iti ia ca sa intelegi ca daca vrei sa faci ceva..trebuie sa investesti..in tine? Bani , timp.. Nu te imbogatesti peste noapte.. Sent from my SM-G935F Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maverick Posted October 21, 2016 Author Report Share Posted October 21, 2016 Las-o balta... Nu vreau sa castig ceva din asta, vreau doar sa capat experienta. Sent from my iPhone using Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrei P. Posted October 21, 2016 Report Share Posted October 21, 2016 20 de euro nu e mult, poate vi cu idee buna și mai faci și un ban din asta. Daca vrei moca puteai sa nu mai faci topic și sa începi sa cauți tutoriale pe YouTube. Diferența cu acest curs e ca e o lecție completă bine structurată. Sent from my LG-D802 using Tapatalk Scootch98 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabii Posted October 23, 2016 Report Share Posted October 23, 2016 Crede ma ca am incercat singur. Mi am mancat zile la propriu sa imi dau seama de ce nu mi se afiseaza un Fragment cand apas pe un buton dintr un meniu, si dupa zile de cautat pe google raspunsuri, stack overflow, l am intrebat pe unul ce se stie asa mai bine in android si tot ce n am facut era sa setez orientarea acelui layour in horizontal din vertical. Si nu am aflat aceasta rezolvare pe google nicaieri, incercand sa fac crva de unul singur si sa invat. Nu am putut si am zis ca renunt, e prea greu, o sa merg la.facultate, o sa am experienta si o sa fac apoi cumva. Nu am avut de unde sa aflu toate propietatile unui layout si chestii de inceout pentru ca absolut nimeni nu se chinuie sa explice ceva atat de complex ca si Android ul pe gratis. Iar mai apoi am dat de cursul asta si macar stiu ca mi le explica toate calumea Gandeste te ca sunt care au cumparat cursul cu 120e si au scris in review uri ca merita toti banii Eu is pe la lectia 15 si am inteles clar pana acum totul Sent from my LG-D802 using Tapatalk Innoxius, Scootch98 and pascaleandrei 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Scootch98 Posted October 23, 2016 Report Share Posted October 23, 2016 Ce-mi place cand vad oameni echilibrati cu cap care au inteles ca trebuie sa investesti in munca si in pasiuni. Sent from Arsenic S7 Edge Gabii and pascaleandrei 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Innoxius Posted October 24, 2016 Report Share Posted October 24, 2016 Eu lucram pentru un client o aplicatie facuta in VBA, in Excel 2013. O chestie anume isi facea treaba aleator, fara nici o logica. La fel, am cautat si intrebat intr-o mie de locuri. Altceva decat exact aceeasi intrebare, dar fara solutie, nu am gasit, Nici macar pe forumul de suport MS nu era dat un raspuns clar, ci "incearca aia sau ailalta". Asta pana am cumparat o carte (is de moda veche, prefer carti, nu video). Eu, care lucrez in VBA de cand a aparut, adica 1993, a trebuit sa cumpar o carte ca sa aflu ca e un bug de la MS si ca nu are rost sa ma chinui. Plus ca primeam si workaround-ul. Daca esti incepator si vrei sa inveti, nu neaparat pentru a face bani, merge la lucruri simple varianta gratuita. Cat sa-ti faci o idee. Dar pentru intrat mai adanc, nu vad alta solutie decat studiul aprofundat. Iar asta costa. Mult, putin, asta e. Eu lucrez cel mai mult in VB.NET. Si SQL. SI ASP.NET. Oricare dintre astea le inveti repede si de unul singur. Dar doar limbajul, sintaxa. Ca sa fac ceva serios, am investit in carti si cursuri offline. Nu m-a interesat diploma de la cursuri (de doua decenii sunt propriul meu angajat si pana atunci am lucrat in locuri unde era important ce stii nu ce scoala ai absolvit), doar sa invat. Gabii 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabii Posted October 24, 2016 Report Share Posted October 24, 2016 Big up Scootch😇 Sent from my LG-D802 using Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts