Clicky

Jump to content

Lacramatie - AGENTIE DE TURISM


DTTR

Recommended Posts

salut,

mai jos aveti "lacramatia".

 

Catre DENUMIRE FIRMA TURISM,

Subsemnatul CLIENT, client al dvs (contract de servicii turistice NR ____ din data de 12-10-2015) vin catre dvs cu urmatoarea reclamatie + pretentii.

 

consideratii GENERALE si neajunsuri constatate

In data 21.06.2016 am primit de la dvs NUMELE si NUMARUL de telefon al ghidului pentru "Circuit Paris - Londra".

in 24.06.2016 - am incercat sa contactam telefonic ghidul pentru a stabili detalii privind imbarcarea la Arad. - NU A RASPUNS

in 25.06.2016 - ziua plecarii

  • la ora 8.42 am incercat sa contactam telefonic ghidul - NU A RASPUNS. In lumina celor pe care le vom prezenta mai jos veti vede ca daca ar fi raspuns am fi plecat mai tarziu spre Arad pentru imbarcarea stabilita a fi la ora la 16 decalata cu orele de intârziere.
  • la ora 8.44 am trimis SMS cu rugamintea de a ne contacta CAND ARE TIMP - nu am cerut ACUM... sau IMEDIAT... ci cand are timp. NU AM FOST SUNATI.
  • la ora 11 - cand ne imbarcam pe un autocar pentru deplasarea de la ORADEA la ARAD am reusit sa vorbim cu ghidul care ne-a comunicat ca AUTOCARUL S-A DEFECTAT SI CA VA EXISTA O INTARZIERE DE 3 ORE dar ca vor recupera din timpul pierdut pe drum. la acest moment biletele pentru cursa ORADEA-ARAD erau cumparate si noi eram imbarcati in autocarul care urma sa ne transporte la ARAD.
  • imediat l-am contactat pe dl XXXX-PATRON AGENTIE TOUROPERATOARE pentru a solicita lamuriri in ceea ce priveste statutul ghidului (daca e angajat sau nu) si sa instruiasca ghizii sa comunice turistilor cu imbarcare de pe traseu faptul ca autocarul are intarziere cand acesta are intarziere - pe seama statutului ghizilor voi face o cerere si la ITM Bucuresti pentru lamuriri.
  • la ora 14 am sunat ghidul. ne-a comunicat noua ora de plecare din ARAD 18 - ne-am inteles sa sunam din nou la 17
  • la ora 17 am sunat ghidul care ne-a comunicat ca va ajunge la 18.30 - 19.00
  • la ora 18.30 am sunat ghidul care ne-a comunicat ca sunt la 140 km de ARAD
  • la ora 19.10 facut poze in gara ARAD - cu ceasurile garii
  • la ora 20.40 - adica cu 5 ore intarziere ne-am imbarcat in autocar
  • la ora 20.48 oprire in MOL 15 minute - ghidul a spus clar ca s-au oprit chiar si la Billa peste 30 minute ca sa-si cumpere oamenii APA (asta e rolul ghidului? de a se asigura de hidratarea turistilor?)
  • la ora 21.45 ajungem in vama, turistii revoltati de propunerile de modificare a traseului, de cazare la Gyor, de ora inaintata...
    • În discutii diverse ghidul dezinformeaza turistii vehiculand sume exorbitante legate de tarife de acces la Royal Observatory si Meridian (25 lire). am facut captura de ecran tarif 9.50 lire.
  • la 23.08 autocarul iese din linia de asteptare de la vama si merge... probabil spre vechea vama
  • 23.25 ajungem la vechea vama
  • 23.49 dam cu spatele prin vama
  • 23.52 iesim din vama cu directia ROMANIA
  • GHIDUL NU COMUNICA NIMIC
  • 00.08 revenim in vama noua
  • 01.31 ora Romaniei iesim din vama (asadar 3 ore 45 minute adaugate la 5 ore intârziere)
  • 04.30 - ora locala ajungem pentru cazare in GYOR pentru a ne scula la ora 7 pentru masa.
  • 12.00 - eliberat camerele dar NU PLECAM DIN GYOR DEOARECE AUTOCARUL ARE 9 ORE DE ASTEPTAT (solicitam informatii)
  • la imbarcare in autocar SCANDAL privind locurile in autocar. cu o zi inainte se pare ca ghidul le-a comunicat turistilor ca in ungaria, datorita imbarcarilor de pe traseu, se va face imbarcare OFICIALA in conformitate cu ordinea de inscriere (lista de turisti). mai mult, prezenta a trei soferi in loc de 2, modifica cu inca un rand locurile turistilor care isi mainfesta frustrarea... frustrare neintemeiata (37 pasagei la 53 de locuri)
  • la 14.00 plecam spre viena, viteza de deplasare 1 km in 42 secunde adica exact 70 km/h in conditii de limitare de viteza pe autostrada la 100 km/h - avem filmare cu borne kilometrice
dorim sa facem o precizare: ghidul, pe care l-am auzit recomandandu-se ca "group leader", a fost in fapt orice altceva in afara de lider. adica... modifica programul in functie de ce dorea un turist sau altul... lansa in partea din fata a autocarului propuneri pe care in spatele autocarului NU le auzeam deoarece nu le facea la microfon. apoi mergand spre calatorii din spatele autocarului modifica propunerea initiala... modifica ore de plecare din locatii...

 

in decursul excursiei ghidul a spus de cateva ori clar si raspicat ca circuitul e organizat / gandit de IDIOTI si IMBECILI / care n-au facut niciodata circuitul si ca acesta NU se poate face conform programului. Astfel au aparut modificari in program soldate cu inversare de ordine vizite si chiar cu amanarea lor.

FIRMA CU CARE AM CONTRACTAT cunostea faptul ca FIRMA TOUROPERATOARE e plina de idioti si imbecili? stim ca acum FIRMA LA CARE AM CONTRACTAT nu mai lucreaza cu FIRMA TOUROPERATOR deci inseamna ca si-au dat seama. de ce nu ne-ati notificat si pe noi?

 

in decursul excursiei ghidul a vehiculat sume extrem de mari legate de "parcarea autocarului" vehiculand sume de ordinul 200 euro pe zi pentru "check in" al autocarului in orasele vizitate si explicand astfel faptul ca autocarul ERA INTOTDEAUNA parcat la distana de locurile vizitate si INTOTDEAUNA intarzia la ora stabilita pentru imbarcare. solicit informatii clare.

 

inainte de ziua libera prin paris am cerut CLAR ghidului ora de plecare pentru ziua ce urma zilei libere (in ziua libera NU ne-am intalnit cu ghidul deci aveam nevoie de acea informatie). ni s-a comunicat clar ora 8, la microfon, in autocar. in seara dinaintea acelei dimineti NOROC ca am auzit voci la etajul unde eram cazati si am intrebat un turist care a fost cu ghidul daca s-a modificat ceva. ni s-a comunicat 7.30 - deci din nou o modificare a programului. a doua zi dimineata coborand pentru micul dejun vedem la receptie o hartie scrisa de mana prin care eram anuntati ca plecare e la 7.45... o noua modificare a programului.

 

in decursul vizitei la versailles ghidul a precizat CLAR ca plecarea va avea loc la 2 ore dupa intrarea in ansamblu. nu la 2 ore dupa ce se pune grupul la rand... ci la 2 ore dupa ce se intra.

familia CLIENT a decis sa viziteze localitatea si nu palatul dar dupa 80 de minute, a primit telefon de la 2 turisti care au intrat cu grupul ca se pleaca si sa trebuie sa ne intoarcem la autocar. iata unul din cazurile de modificare a programului stabilit... in alta ordine de idei, ghidul a afirmat CLAR ca gradinile sunt inchise si ca trenul nu functioneaza. acest lucru a dus la decizia noastra de a nu vizita palatul. TOTUSI gradinile erau deschise si trenul functiona (conform spuselor turistilor care au intrat in ansamblu).

 

in decursul vizitei la complexul care gazduieste "domul invalizilor" am fost debarcati IN FATA complexului, s-a stabilit imbarcarea tot in fata complexului, iar la ora stabilita un numar de 7-10 turisti din grup asteptam autocarul. acesta trece prin fata noastra, nu opreste... am fost nevoit sa sun un turist ca sa il intreb ce vesti are. mi-a spus ca ghidul a fost preocupat doar sa manance si ca s-a schimbat zona de imbarcare, adica imbarcarea se va face IN SPATELE complexului. a trebuit sa ne grabim pentru a nu pune in intarziere autocarul (sa nu uitam de cele 9 ore de pauza pe care autocarul trebuie sa le inregistreze)

 

la greenwich aveam 2 obiective (muzeul maritim si observatorul astronomic cu meridianul zero). am parca JOS in zona muzeului maritim urmand sa urcam pentru a ajunge la observator si merdianul zero chiar daca (din vizite anterioare - inclusiv ale mele - mai multi turisti au insistat ca si sus exista parcare. vizitand google maps se poate verifica acest fapt, mai mult, autocarul putea doar sa debarce turistii si apoi sa coboare pentru parcare. vizita la muzeul maritim a fost urmata de urcarea spre observator si meridian zero doar pentru a constata ca orele de vizitare s-au terminat si deci nu putem intra in incinta. aici l-am confruntat pe ghid privind tarifele vehiculate (25 lire comunicat in vama romana, apoi cca 15-17 comunicat in fata obiectivului cand i-am spus ca am ajuns prea tarziu, dovedidu-i ca in fapt tariful este de 9.50 lire). s-a "scuzat" spunand ca oricum obiectivul a fost atins prin vizita in exterior deci nu era obligatorie intrarea (vezi londra - abatie - unde un obiectiv care NU era obiectiv a devenit obiectiv si chiar s-a soldat cu intrare). in acest link aveti google streetview cu zona de parcare si debarcare turisti de la observator

 

oricum deja eram clar lamuriti despre inconsecventa, incompetenta, reaua vointa ale ghidului, lucruri pe care nu am ezitat sa i le comunicam in fata turistilor romani si de alte natii prezenti in zona.

 

in decursul vizitei la LONDRA, programul impunea vizitarea a doua obiective (galeriile nationale si muzeul britanic). implicit acest lucru trebuia sa se faca CU AUTOCARUL. nicaieri programul nu stipuleaza deplasari din o pare in alta a orasului pe jos. ghidul, bineinteles ca a decis sa fim debarcati la un obiectiv (galeriile nationale), apoi sa mergem sa vedem "schimbarea garzii" - dar nu stia la ce ora e sau daca e - deci am fugit ca bezmeticii catre palat pentru schimbare si intr-adevar am vazut cozile cailor... dupa aceea ne-am deplasat PRIN PLOAIE (deoarece autocarul era "la parcare - sa stea 9 ore" catre ceva abatie (care nu era in program dar care a devenit brusc o cerinta - deoarce multi turisti doreau sa o vada...). ajunsi acolo ghidul, ca de obicei, a luat decizii in contradictoriu. adica a comunicat ca stam sa facem cateva poze 15 minute... apoi mergem spre muzeul britanic. dupa care cu alti turisti s-a inteles ca acestia sa intre in abatie... dupa care a disparut... cca 40 de minute. l-am gasit... i-am explicat ca trebuie sa mergem la muzeu... a inceput sa caute turistii care INCA se aflau la rand la intrare... dar nu i-a gasit. i-am gasit tot noi... si l-am somat pe ghid sa plecam spre muzeu. a plecat din nou pentru a "lamuri" turistii care stau la rand la abatie ca-i lasa acolo si ne intalnim la punctul de intalnire la ora stabilita.

 

dupa aceasta am plec

Link to comment
Share on other sites

La programul de condus te pot lămuri eu. Un șofer în 24 de ore poate conduce 9 ore. Aceste 9 ore pot fi împărțite în 4,5 ore x 2 cu minim 45 de minute pauză între. După terminarea programului șoferului îi trebuie minim 9 ore de odihnă cu vehiculul staționat.

 

În cazul în care sunt 2 șoferi după terminarea celor 9 ore de condus ale primului șofer intră al 2-lea pentru încă 9 ore iar după urmează iar 9 ore de pauză cu vehiculul staționat.

 

Pentru 3 nu știu, am făcut școala pentru camioane, mai rar cu 3 șoferi.

 

Ideea de bază: Autocarul trebuie să mai facă pauze periodic, pauze condiționate de timpii de condus ai șoferilor. Există Tahografe, foi de parcurs, iar dacă timpii sunt depășiți amenzile sunt mai mari de 1000 de euro, chiar și aici în țară. Afară te rupe.

Link to comment
Share on other sites

Posibil, dar culmea este că nici soferii nu știau exact ce fac...

Au fost instanțe în care am călătorit 27 ore. Doar cu pauze de pipi și câteva mai lungi pentru masă.

 

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Similar Content

    • By Innoxius
      Am scris de ea si la Aplicatii Android, dar o sa o descriu aici, ca e mai potrivit locul.
      E gratuita (are reclame, dar nu deranjante), se descarca din Google Play.
      Hartile sunt cele care apar in variantele tiparite ale colectiei "Muntii Nostri". Sunt harti bitmap, nu vectoriale. De aceea ocupa mult spatiu (cea cu Fagaras are peste 330 MB), dar o tineti instalata doar pe cea de care aveti nevoie.

      In timpul utilizarii pe munte aveti nevoie doar de GPS. Localizarea pe harta este neasteptat de exacta si se face prin apasarea pe butonul din stanga jos. Locatia va apare pe harta ca un punct rosu. GPS-ul nu e folosit decat atunci cand aveti nevoie. In coltul din dreapta-sus apare un satelit. Asta inseamna "pozitionare". Cand nu mai vreti sa va localizeze, mai apasati o data pe buton si satelitul dispare, insemnand ca nu veti mai fi localizat (punctul rosu nu se deplaseaza pe harta).

      Al doilea buton este folosit pentru afisarea diferitelor repere care nu apar pe harta.

      Cu al treilea buton indepartam reperele de pe harta sau punctele de interes (vezi mai jos).
      Butonul de informatii arata legenda hartilor.

      La Setari avem doar posibilitatea de a alege limba interfetei (romana sau engleza).
      La Cautare avem posibilitatea de a cauta Trasee marcate sau Puncte de interes.

      Dupa ce am ales un punct de interes, acesta este plasat pe harta cu un pin si pozitia GPS. Daca indepartam balonul, pin-ul ramane. Se poate indeparta prin utilizarea butonului al treilea.
        
       
      Pentru trasee avem doua tab-uri, unul cu detalii si al doilea o descriere destul de amanuntita.
       
      Un singur bug am descoperit: la fiecare pornire, aplicatia verifica daca sunt actualizari ale hartilor instalate si daca da, le actualizeaza automat. Daca nu am semnal (ceva normal in timpul utilizarii), se chinuie la nesfarsit si nu poti da anulare, astfel ca stai pe munte cu o aplicatie inutilizabila. Solutia este sa opresti datele mobile, caz in care se prinde imediat ca nu ai net si poti trece mai departe.

  • Who's Online (See full list)

    There are no registered users currently online

×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use