Clicky

Jump to content

Huawei Mate 8 - impresii


Innoxius

Recommended Posts

L-am luat de la Media Galaxy, Space Grey, 3 GB / 32 GB interna, cu 1.850 de lei si am primit cadou o pereche de casti albe JBL Synchros E40BT.

Husa de la Nillkin. Am si folie tempered de la ei, dar mi-a fost mila sa o dau jos pe aia pusa de Huawei. Oricum, exista o problema, pe care o folie mai groasa ar amplifica-o: ecranul are o rotunjire (o racordare) la margine, din scurt, dar exista. Asta face sa "agati" in marginea foliei.

In rest pare OK, bine facut. Arata bine (chiar si cu husa pusa de mine), sta bine in mana. Deblocarea prin amprenta e asa cum se spune, instant.

Sunete OK, fara distorsiuni la volum mare. Pare ca interlocutorul ma aude "din butoi", trebuie sa mai verific asta. Castile din pachet nu le-am incercat si nici alea cadou.

Spatiul disponibil este de 24,61 GB din 32 GB iar la RAM nu am ajuns la mai putin de 1 GB liber cu multe aplicatii deschise. Despre baterie inca nu va zic, trebuie sa fac un recensamant, sa vad ce pastrez din ce am avut pe tableta si apoi sa fac setarile de permisiuni rulare in background. Asa, ca idee, in cca 3 ore de forjat ca pe telefon nou, date mobile nu WiFi, s-au dus 19% si imi spune ca m-ar mai tine inca 24 de ore,

Camera inca n-am testat-o.

Ce nu-mi place:

 • Aplicatia Meteo nu-mi arata si pe ore
 • Daca in buzunar ating senzorul de amprenta, se deblocheaza, cu toate ca are setat sa tina cont de buzunar / poseta. Probabil ca asta e valabil doar pentru ecran si butoane.
 • Lipsa unui app drawer e destul de nasoala, dar cred ca o sa ma obisnuiesc.
 • Lipsa inregistrare convorbiri.
 • Doar 9 shortcut-uri la notificari si nemodificabile Era loc de inca 3.

Ce-mi place:

 • Pot sa pun un al patrulea buton pe bara pentru deschiderea notificarilor. La 6" e foarte folositor pentru utilizarea cu o mana
 • Ecranul
 • Sunetul
 • Senzorul de amprenta
 • Dimensiunea totala pentru un 6"
 • Pot sa fac curatenie fara root
 • Ma intreaba (la prima lansare) pentru fiecare aplicatie care are nevoie de anumite drepturi. Unii o vad ca ceva plictisitor, eu ca ceva util.

Bonus, ce alerte pot primi. Nu inteleg de ce alea prezidentiale nu le pot dezactiva. Daca nu l-am votat, ar trebui sa se considere spam :D

Screenshot_2016-06-24-10-10-21.jpg

Link to comment
Share on other sites

Cred că e o problemă cu lipsa app drawer. Dau dintr-o aplicație să creeze un shortcut (un traseu din Hărți sau o pagină din Chrome), îmi zice că l-a făcut, dar nu se găsește niciunde.

Link to comment
Share on other sites

Versiune noua

 

Screenshot_2016-06-25-10-33-46.png

 

 


Si o poza pe automat. Am ales o scena cu lumini si umbre. A reusit sa echilibreze dinamica (zona umbroasa era mult mai intunecata), dar culorile sunt prea nenaturale.

 

IMG_20160625_084022.jpg


Cica actualizarea trebuia sa imbunatateasca stabilitatea si usurinta in utilizare. Atat de bine le-au imbunatatit, ca nu mai am buton de stergere a notificarilor. Cred ca ala facea sistemul instabil si incurca in utilizare.

Link to comment
Share on other sites

Care aveti cunostinte care lucreaza la Google? Sa le spuneti din partea mea ca un SO mort si ingropat (MeeGo) si unul care trage sa moara (WP) au de la nastere browserul stoc cu swipe pentru navigare inainte / inapoi. In Chrome, ca sa merg 5 pagini inainte, trebuie sa tau 5 x 2 = 10 tap-uri.

Link to comment
Share on other sites

Nu stiu cum se incalzesc altele cu incarcare rapida, dar asta pot zice ca se incalzeste nesemnificativ.


Senzorul de amprente rotund o fi el un gimmick de design (formează 8 împreună cu camera), dar nu e practic deloc. Stau cu degetul și nu se deblochează, până îmi dau seama că sunt cu degetul pe cameră. Dacă era pătrat ca la alte Huawei era mai bine.
Link to comment
Share on other sites

Chinezul, tot chinez. Nu poate el daca nu-ti baga pe gat ceva.

Aveam HP Print Service Plugin. Dezinstalabil din telefon, nu si din Play. Dupa o actualizare a sistemului m-am pricopsit cu Mopria Print Service. Care nu-mi apare in lista de aplicatii, deci nu-l pot dezinstala, suspenda, nimic. Apare doar in lista aplicatiilor pe care le pot gestiona dpdv al consumului de baterie. Si nu-l pot dezinstala nici din Play.

Link to comment
Share on other sites

Încă n-am ajuns acolo.

Tastatura Huawei e la ani lumină de cea MS în ceea ce privește cuvintele cu diacritice. Fac scurtă la mână tot adăugând cuvinte, pe pop-up sunt poziționate total aiurea și estimarea cuvântului care urmează e, probabil, conform limbii chineze.

Link to comment
Share on other sites

Cred că e o problemă cu lipsa app drawer. Dau dintr-o aplicație să creeze un shortcut (un traseu din Hărți sau o pagină din Chrome), îmi zice că l-a făcut, dar nu se găsește niciunde.

 

S-a rezolvat cu noul update.

Banui ca in China toate ciclurile de facturare incep in intai ale lunii, altfel nu-mi explic de ce pot sa setez limita lunara de trafic, dar nu si ziua cand incepe ciclul.

 

In alta ordine de idei, nu-i pot zice "la x% baterie te rog frumos sa intri automat in mod economisire", ci ma intreaba el, la fel de politicos, "Ai ajuns la x%, vrei sa intru in mod economisire? Mai poti castiga y ore si minute".

 

 

Cat despre consum, spuneti voi daca ar trebui sa fiu multumit, ca eu nu ma pricep, nu am senzatia ca ar trebui sa fiu multumit, dar fara a contesta rezultatele din review-uri.

 

Screenshot_2016-06-27-11-38-03.pngScreenshot_2016-06-27-11-38-30.pngScreenshot_2016-06-27-11-38-41.png

Link to comment
Share on other sites

Cca. 1,7 GB memorie libera la pornire. In timpul utilizarii, dupa ce inchid tot ce e in lista de aplicatii recente, 1,5 - 1,6 GB. Am deschis 20 de aplicatii uzuale (printre care si Chrome) si nu a scazut sub 1 GB.

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inSign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use