Clicky

Jump to content

Smartphone cu SO la alegere

Innoxius

Recommended Posts

Se tot discuta ca ce-ar fi daca am putea sa ne alegem telefonul in functie de hardware si sa putem pune ce sistem de operare dorim. Sau sa-l comandam cu SO dorit.

Azi, producatorii nu sunt in stare sa livreze nici "la pachet" fara bug-uri (ma refer la bug-uri legate strict de hardware).

S-au incercat tot felul de portari si multi-boot (de ex. Android sau Mer pe N9), dar acestea sunt doar incercari "de apartament".

Ce ziceti, in viitorul apropiat sau mai indepartat o sa avem libertatea asta (cu sau fara multi-boot) ? Sunt cumva operatorii cei care nu dau voie sa se vanda ceva testat ca lumea (nu ca s-ar omori producatorii cu asta) ?

Ar trebui sa fie un hardware care sa fie compatibil cu toate os-urile :ios6, android 4.1 si windows phone 8, adica ar fi cam asa: procesor qualcomm snapdragon s4 dual-core la 1.4 GHz, 1 gb ram, minim 8GB rom, gpu adreno 225 ;)

Edited by Mihai95

Ar fi o idee interesanta...totusi nu cred ca se v-a(va) pune prea curand in aplicare din cauza ca fiecare producator incearca sa isi puna amprenta asupra sistemului de operare (exemplu TouchWiz ,Sense etc) si ar fi in dezavantajul multor OS-uri deoarece aproape toti ar alege Android/iOS din cauza multitudinilor de aplicatii si sisteme precum Windows Phone ar da faliment foarte repede....totusi trebuie sa vedem ce ne v-a(va) rezolva(aici nu ai vrut sa spui rezerva?) si viitorul!

Edited by mesersmith

Sigur nu vom avea parte de asa ceva.Ganditi-va numai la nokia care a facut foarte greu trecerea de la symbian, si la samsung care merge mai mult pe android. Nu cred ca si-ar bate capul producatorii de telefoane mobile cu acest lucru deoarece numai pentru un model de smartphone le ia foarte mult sa customizeze interfata sistemului folosit

Edited by aditzu226

Nu, nu asa. Android stock (de la Google), WP sau iOS stock (nu ca la astea ar fi multe de facut). Mai departe, customizari de INTERFATA (adica cum arata) - third-party.

Asa e...si oricum OS-urile stock sunt foarte asemanatoare din multe puncte de vedere cu cele modificate...si acum serios nu ai renunta la interfata daca ai putea alege alt OS? ....S-au ar putea sa fie Android Stock , Android TouchWiz (creat de Samsung) ,Android Sense(creat de HTC) si tot asa....oricum e vorba de ceva care se v-a face in viitor si probail cu ajutorul tehnologiei(care peste aproximativ 10 ani v-a fi total diferita de ceea ce cunoastem azi, daca va ganditi acum 4-5 ani nu stia nimeni ce e un procesor dual core si acum auzim de procesopare quad core...pentacore ...tehnologia creste zilnic...cand ne uitam acum la un smartphone nici nu ne mai recunoastem telefoanele vechi si toate asta s-au schimbat in cativa ani...deja sunt telefoane care sunt de sute de ori mai performante fata de ce aveam acum cativa ani (exemplu calculatoare cu frecventa 16 mhz nici nu-mi mai pot imagina cum mergea), acum un single core la 1.5 ghz ni se pare "invechit" decand avem quad core....totul se schimba ...Apollo a avut calculatoare cu mult mai slabe fata de telefoanele noastre,repet TELEFOANELE noastre...voi va dati seama? ...oamenii aia au ajuns pe luna cu nava aia si noi ne plangem ca avem lag 1 secunda pe nustiu ce telefon ...dar aia ca asteptau 10 minute sa lege o transmisiune simpla....deja am deviat mult de la subiect ...asa ca spre final vreau sa va spun despre un anumit calculator (calculator cuantic) care ,dupa ce va fi realizat, va fi mai puternic decat toate calculatoarele existente....deja particulele cuantice au reusit sa fie tinute active pentru 100 ms ...deci in 3-4 ani vom avea deaface cu primul calculator cuantic si peste inca 3-4 ani de la acel eveniment probabil vom avea si primul "telefon" cuantic....la tehnologia aceea voi chiar credeti ca nu se va putea face schimbbarea OS-ului pe un telefon?

Edited by SkooB

calculatoare cu frecventa 16 mhz nici nu-mi mai pot imagina cum mergea

Iti zic eu:

1. Nu stiam ce e ala BSOD sau alte blocari de orice fel

2. Treaba ti-o faceai la fel de repede ca si pe ultimul i7

3. Aveau jocuri la fel de captivante

4. Primul antivirus mi l-am instalat dupa 2 ani

Dar na, nu aveai interfata grafica, multitasking si... Internet :P

Oricum treaba cea mai ciudata ramane faptul ca pe acei "dinozauri" reinstalam windowsul n-am reinstalat windowsul niciodata(l-am tinut cam 3-4 ani cu acelasi windows 2000 si culmea tot mergea foarte bine si acum ...cu toate core-urile astea dupa 5-6 luni windows 7 incepe sa faca probleme si altceva vad..dupa ce mi-am luat un calculator nou...am instalat windowsul si dupa 1 ora mi-am luat un program de detectare si stergere a eroriilor si culmea...aveam peste 200 de erori ....nu-mi pot da seama din ce cauza dar asta arata unele defecte ale noilor OS-uri...)

Edited by Feri
hai sa incercam si cu niste cratime...am scos citatul

Ar fi o idee interesanta...totusi nu cred ca se v-a(va) pune prea curand in aplicare din cauza ca fiecare producator incearca sa isi puna amprenta asupra sistemului de operare (exemplu TouchWiz ,Sense etc) si ar fi in dezavantajul multor OS-uri deoarece aproape toti ar alege Android/iOS din cauza multitudinilor de aplicatii si sisteme precum Windows Phone ar da faliment foarte repede....totusi trebuie sa vedem ce ne v-a(va) rezolva(aici nu ai vrut sa spui rezerva?) si viitorul!

Eu unul mi-as cumpara un windows phone OS...just saying...

• 3 weeks later...

Ar trebui macar sa existe un model de telefon facut de samsung, lg, nokia etc si vina in mai multe versiuni de os...

Pai ar trebui dar pe producatori nu prea ii intereseaza dorintele clientilor. Singurul lucru care ii intereseaza este profitul.

Edited by aditzu226