n_iulian Posted March 11, 2016 Report Share Posted March 11, 2016 A venit vremea sa-mi schimb batrana unitate centrala, are aproximativ 10 ani : - preocesor AMD Athlon 64 3000+ 1.8 Ghz reali - 1 Gb ddr1 ram - hard disk 160 Gb Maxtor - placa video nvidia gforge 7800gt. Acum am ramas in urma cu ce e la moda in lumea calculatoarelor. AMD mai merita ? Sau sa ma orientez pe un intel i3 ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Deio Posted March 11, 2016 Report Share Posted March 11, 2016 Mutat la sectiunea Hardware. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Innoxius Posted March 11, 2016 Report Share Posted March 11, 2016 Intel. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
n_iulian Posted March 11, 2016 Author Report Share Posted March 11, 2016 Toata lumea recomanda intel, ma mir ca mai exista amd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Feri Posted March 11, 2016 Report Share Posted March 11, 2016 Eu am AMD și încă merge Așa că fără mishto-uri....că mă bag la moderare Sent from my LG G3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
n_iulian Posted March 11, 2016 Author Report Share Posted March 11, 2016 (edited) Fara glume, daca stiti cum a mers AMD Athlon 64 al meu, calculatorul asta nu a vazut antivirus mai mult de 3-4 luni in 10 ani si totusi a zbarnait mereu, asa ca inclin tot spre AMD, acum daca ma poate lamuri cineva cu ce model sa aleg. Din unele cercetari am inteles ca trebuie sa evit modele cu cpu sau gpu fm1 si fm2 ca sunt depasite. Mai exact CPU Socket FM1 sau FM2 de evitat. Edited March 11, 2016 by n_iulian Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
n_iulian Posted March 11, 2016 Author Report Share Posted March 11, 2016 (edited) http://www.cel.ro/calculatoare-desktop/diaxxa-vishera-fury-fx_6300-1tbplus120gb-8gb-gtx-750-ti-oc-2gb-l/ Ce parere ai Deio de sistemul asta ? Edited March 11, 2016 by n_iulian Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrei P. Posted March 11, 2016 Report Share Posted March 11, 2016 Te rezolv eu Dar mai întâi câteva întrebări. Bugetul maxim care e pentru ca vad ca sistemul ala depășește bugetul de 2000. La ce vrei să îl folosești? Mai ai alte componente utile cum ar fi carcasă, HDD? Faci tu asamblarea? Sent from my LG-D802 using Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
n_iulian Posted March 11, 2016 Author Report Share Posted March 11, 2016 Daca esti din Bucuresti dau si cateva beri, pentru ajutor. Din unitatea veche nu am ce sa pastrez, toate sunt vechi. Toate au in jur de 10 ani, in afara de placa video, nu pastrez nimic. Bugetul e in jur de 2000, sar si la 2500, in functie de cate rate am la cardul Avantaje pentru acel magazin. Filme in principal, pentru asta il folosesc, dar si 2-3 jocuri, un Counter-Strike sau daca mai apare ceva nou, nimic pretentios. Daca esti din Bucuresti dau si cateva beri, pentru ajutor. Din unitatea veche nu am ce sa pastrez, toate sunt vechi. Toate au in jur de 10 ani, in afara de placa video, nu pastrez nimic. Bugetul e in jur de 2000, sar si la 2500, in functie de cate rate am la cardul Avantaje pentru acel magazin. Filme in principal, pentru asta il folosesc, dar si 2-3 jocuri, un Counter-Strike sau daca mai apare ceva nou, nimic pretentios. World of tanks as vrea sa joc, 4gb ram, 2gb video, i5 minim recomandat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Deio Posted March 11, 2016 Report Share Posted March 11, 2016 Hey. Sistemul de la Cel are configuratie bunicica, dar daca vrei pe Intel, mai scoti niste sute in plus. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
n_iulian Posted March 11, 2016 Author Report Share Posted March 11, 2016 Nu vreau intel, daca pana acum am avut AMD si am fost multumit, de ce sa schimb acum ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liviu Roşca Posted March 11, 2016 Report Share Posted March 11, 2016 Am făcut un wishlist cu ce mi-aș cumpăra eu dacă aș avea bani să-mi cumpăr un PC nou. Cu placa video pe care o ai tu nu cred că mai poți face mare lucru așa că am adăugat alta nouă. Nu ma pricep atât de mult la PC-uri, cine se pricepe mai bine poate să vină cu alte sugestii. Nu știu dacă procesorul are cooler în pachet sau trebuie cumpărat unul separat. (Later edit: Are cooler în pachet) Wishlist: http://www.pcgarage.ro/vizualizare-wishlist/1653373/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Feri Posted March 11, 2016 Report Share Posted March 11, 2016 Nici eu nu mă pricep, dar să zici ca AMD este varză..... Am laptop cu I5 si4GB Ram . Dacă deschid 2 pdf-uri + poze gata......e moartă..... Mama lui de Intel..... Sent from my LG G3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mihnea Posted March 11, 2016 Report Share Posted March 11, 2016 Feri, la tine sigur nu e procesorul de vina. Sent from my SM-N910F Andrei P. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sebi Posted March 11, 2016 Report Share Posted March 11, 2016 Cum ati auzit de bere va si bagati..ca va pricepeti ca nu, asta nu mai contează candrei and Innoxius 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liviu Roşca Posted March 11, 2016 Report Share Posted March 11, 2016 Pe mine evoluția prețului unui "PC mediu" de acum 6-8 ani și a unui PC mediu de acum mă lasă mască. Jocurile cer prea multe resurse. Dezvoltatorii sunt mână în mână cu producătorii hardware. Cui îi pasă de optimizare? Nimănui, banul să iasă. Înclin 75% spre consolă când vine vorba de jocuri. Xbox 360 e apărut prin 2005 și rulează GTA 5. Un pc să ruleze GTA 5 nu cred că îl scoți sub 1600 de lei în timp ce xbox gasesti pe olx la 500 de lei... Interese. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrei P. Posted March 11, 2016 Report Share Posted March 11, 2016 Se pare că am jucat cs go până târziu, revin mâine dimineață cu o configuratie, scuze de întârziere, m-am lăsat dus se val. Sent from my LG-D802 using Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrei P. Posted March 12, 2016 Report Share Posted March 12, 2016 Deci avem mai multe optiuni.O sa alegi tu pe cea care o consideri potrivita pentru tine. Prima optiune: -Am ales un procesor intel pentium g3258 deblocat cu un potential foarte mare de overclock,practic obtii performanta in plus gratis. -Placa de baza e un MSI Z97 ce iti va permite sa faci overclock,dar cel mai important lucru este ca vei putea sa faci trecerea oricand la un i5 4690k sau chiar i7 4790k daca vei avea nevoie.Cine stie,poate te apuci de streaming sau editari video. -8GB RAM,standard in momentul actual pentru orice sistem -Un HDD de 1tb incapator pentru filme si jocuri, -Sursa de calitate cu certificare 80+ bronze si electronica de calitate.O sursa de calitate e foarte importanta,nu uitati asta! -O alta componenta importanta e carcasa si pentru asta am ales un best-buy de la zalman,o carcasa bine ventilata si cu filtre de praf -Cel mai importnat lucru la aceasta optiune e prezenta SSD-ului,cu asta o sa observi o diferenta enorma in viteza de bootare si de deschidere a aplicatilor de tip office si atele. -Am incadrat si o placa video gtx 950,superioara din toate punctele de vedere 750 ti-ului ales de Lviu. Am depasit putin bugetul,dar putem sa mai taiem putin,alegand o carcasa mai ieftina si poate o placa de baza putin mai ieftina ca sa nu depasim suma de 2500 Uite aici:http://www.pcgarage.ro/vizualizare-wishlist/1653955/ Asta e optiunea adecvata la momentul de fata daca vrei un pc care sa se miste bine si sa upgradezi cand ai nevoie. Optiunea 2: -Cu asta am putut incadra un procesor I5 ,quad core cu 4 threaduri ce este superior oricarui AMD existent pe partea de gaming ,apropinduse de un fx 8350 stock pe partea de randare video,deci este foarte performant -Am schimbat placa video cu un 750 ti care e foarte ok oentru cs go,mai ales ca jocul asta se bazeaza destul de mult pe CPU si cum avem un i5 sistemul se va descurca de minue --Am schimbat si placa de baza cu una mai adecvata -Din pacate a trebuit sa renuntam la SSD,dar asta e un upgrade usor pe care il poti face oricand. -Restul componentelor au ramas la fel. http://www.pcgarage.ro/vizualizare-wishlist/1653979/ Tu alegi. Eu personal as merge pe a doua optiune pentru ca procesorul se va descurca si cu un gtx 980 ti,adica nu ii va face bottleneck,nu zic ca trebuie sa cumperi o placa video asa de scumpa ca sa ai o experienta placuta in gaming. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
n_iulian Posted March 12, 2016 Author Report Share Posted March 12, 2016 AMD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrei P. Posted March 12, 2016 Report Share Posted March 12, 2016 Dacă ti neapărat sa iei AMD mai bine aștepți până la vară, se vor lansa noile procesoare. Am3 e un socket mort, invechit, nu se mai merita în momentul de față având în vedere că se lansează gama Zen de la AMD. Am ales intel pentru ca sunt mai performante, mai reci și coolerul stock nu o sa iti strice capul. Sent from my LG-D802 using Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
n_iulian Posted March 12, 2016 Author Report Share Posted March 12, 2016 Nu mai am calculator momentan si nici nu mai vreau sa-l repar p-asta vechi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrei P. Posted March 12, 2016 Report Share Posted March 12, 2016 Si vrei neaparat AMD? Nu inteleg de ce...Nu sunt fan Intel,dar deocamdata AMD nu au cu ce lupta cu Intel. candrei 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabii Posted March 12, 2016 Report Share Posted March 12, 2016 Nu zice nimeni ca AMD nu merge bine dar INTEL e net superior.. Si la acelasi pret, poate chiar mai ieftin... Si eu iti spun sa iti INTEL. Sent from my LG G2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liviu Roşca Posted March 12, 2016 Report Share Posted March 12, 2016 Peste 3-4 ani când Intel o să popularizeze CPU-urile cu 8 core-uri (a se citi o să le aducă la un preț decent) AMD-ul cu 8 core-uri o să profite din plin de jocurile optimizate pentru 8 core-uri. In aceiași bani 4 core-uri în plus nu-s de dat la o parte. Atunci când sunt folosite toate core-urile in aplicații gen randare video sau multitasking gen joc + captură ecran AMD rulează fin. Raportat la performanță/nucleu Intel câștigă, diferența o face numărul lor atunci când sunt utilizate toate. Și vor fi în viitor. Vezi X86-64 și cine l-a inventat dar și cine l-a adoptat după cu coada între picioare. Nu sunt împotriva Intel dar când bugetul e mic AMD e mai bun. Desigur, mai sunt și alte componente cheie care pot face diferența. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts