mesersmith Posted January 2, 2016 Report Share Posted January 2, 2016 In tarile cu apa calda la robinet, exista o functie ce se numeste email2sms. Din cate am citit pe internet, Vodafone are aceasta facilitate, dar numai in retele occidentale, in Romania se pare ca nu. Pentru cine nu stie, aceasta functie permite trimiterea unui email de forma [email protected] sau o terminatie de genul asta. Email-ul trimis astfel, va fi primit de catre recipient sub forma unui sms. Intrebarea mea pentru cei care fac parte din echipa Vodafone este daca in Romania exista sau poate fi accesata cumva aceasta optiune, free sau contracost. Acum ma aflu intr-o alta retea si de lucrul asta depinde daca ma intorc sau nu in reteaua Vodafone. Din cate am inteles, reteaua Orange ar avea aceasta facilitate, insa nu ma asortez cu portocaliul lor Va multumesc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Feri Posted January 2, 2016 Report Share Posted January 2, 2016 Poate ne lămurește @Tudor...... Sent from my LG G3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DTTR Posted January 2, 2016 Report Share Posted January 2, 2016 meser. explica-mi te rog care ar fi utilitatea unui astfel de serviciu. eu chiar nu o vad. tu ce rol ai? destinatar sau expeditor? speta 1: mesaj email de dimenisuni mari (sa zicem 1000 caractere) se va rupe in 8 sms-uri... mesajul fiind trimis de la un serviciu de email (sa zicem gmail) nu poate fi tarifat expeditorul ci doar destinatarul... dar poate destinatarul NU vrea sa fie tarifat speta 2: mesai email care contine si o imagine. sms se transforma in MMS - alta distractie nu vreau sa starnesc polemici dar NU inteleg absolut deloc rostul unui astfel de serviciu. sa zicem DOAR daca esti destinatarul, si vrei ca emailurile primite de tine pe o casuta de email sa fie directionate apoi catre tine sub forma de sms. Denis Bogdan 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Innoxius Posted January 2, 2016 Report Share Posted January 2, 2016 Pai taxarea expeditorului e simplă: clientul Vodafone se înscrie în sistem cu adresa de e-mail dorită. E-mail recepționat de la o altă adresă, neînregistrată în sistem, este nebăgat în seamă. Deci, expeditorul este tarifat. La ce ar folosi? Automatizări. Ai un ERP care trimite automat scadențele de plată a facturilor. Omul nu mai poate să zică că i-a intrat în spam, că era în zonă fără net și alte bălării. Sau vrei să comunici în scris cu cineva care nu are net sau nu vrei să i-l consumi. Eu folosesc frecvent un serviciu asemănător. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DTTR Posted January 2, 2016 Report Share Posted January 2, 2016 Huh? Mai explică odată povestea cu expeditorul e tarifat... Eu mă înregistrez cu [email protected] Trimit o sută de email pe zi din care 2 către [email protected] Ce treaba are vodafone cu serverul meu dttr.ro și cum mă taxează pentru 2 mesaje și nu pentru 100? Ce înțelegi cu email recepționat? Eu sunt expeditor... Nu destinatar. Așadar... Te rog să refaci explicația. Legat de scop să zicem că e o idee cea cu ERP. Sent from my LG-V500 using Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mesersmith Posted January 2, 2016 Author Report Share Posted January 2, 2016 Dodo, utilitatea e simplu de văzut. Să-ți dau chiar exemplul în cauză. Firmă de servicii reparații electronice. Baza de date cu clienții care au aparate în service. Aparatul este reparat, fata de la recepție apasă un buton asociat clientului, baza culege date din ea, nr de telefon, cost, program de lucru, creează un email și-l trimite pe acel număr de telefon. Sent from my SM-N910U using Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DTTR Posted January 2, 2016 Report Share Posted January 2, 2016 Și de ce nu trimite SMS? Și eu lucrez la firmă care are service... Și acum căutăm pentru implementare un sistem CRM pentru activități de service. trimis "după" ceva telefon Samsung Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Innoxius Posted January 2, 2016 Report Share Posted January 2, 2016 Te înregistrezi în sistem cu [email protected] Din acest moment, orice e-mail trimis de pe adresa respectivă (ca idee, subiectul e-mail ar putea să fie numărul de mobil al destinatarului și adresa Vodafone să fie una generică sau adresa Vodafone să fie [email protected] și subiectul nu contează) CÄ‚TRE ADRESA VODAFONE se împarte la 140 de caractere, rezultând număr de SMS-uri. Orice e-mail care nu corespunde șablonului (în cazul nr. mobil în subiect) sau care nu vine de la o adresă înregistrată în sistem (prin înregistrare există o relație biunivocă client/nr. mobil Vodafone - adresă expeditor) este rejectat. Existând relația biunivocă, e clar ca bună ziua cine și pe ce bază este taxat.Cam așa lucrează ad-on-ul de la Vodafone pentru Outlook. Diferența e că legătura biunivocă este între ad-on-ul instalat pe calculatorul meu și numărul meu de mobil. Eu compun SMS în fereastra ad-on, pun numerele destinatarilor și dau Send. Mă anunță câte SMS-uri rezultă prin împărțirea la 140 și înmulțirea cu numărul de destinatari și mă mai întreabă dacă sunt sigur că vreau să le trimit. De la mine pleacă e-mail-uri (în cazul ăsta nu contează adresa expeditorului, pentru că e înregistrată aplicația) către o adresă generică Vodafone și serverul lor e de fapt un gateway POP3-SMS. Și de ce nu trimite SMS? Pentru ca e mai scump (costurile cu salarizarea pentru timpul cat sta fata sa scrie un SMS) si e supus greselilor de tastare. Ar fi nasol sa trimita un SMS prin care clientul e anuntat ca are de platit 12 lei in loc de 120 de lei. Nasol pentru mesersmith, nu pentru client Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DTTR Posted January 2, 2016 Report Share Posted January 2, 2016 Wow! Să nu te faci profesor! Mă înregistrez. Am înteles! Serverul e al meu și folosesc Thunderbird. Trimit email către [email protected] Vodafone.net înțelege că 0722xxxx este un număr de telefon și convertește conținutul și îl trimite sub formă de SMS? Sent from my LG-V500 using Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Innoxius Posted January 2, 2016 Report Share Posted January 2, 2016 Să nu te faci profesor!Nici tu elev.Vodafone.net înțelege că 0722xxxx este un număr de telefon și convertește conținutul și îl trimite sub formă de SMS?Da. Scootch98 and Denis Bogdan 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DTTR Posted January 2, 2016 Report Share Posted January 2, 2016 Și de ce nu zici așa... Sent from my LG-V500 using Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Innoxius Posted January 2, 2016 Report Share Posted January 2, 2016 Setarile Mail2SMS de la Vodafone, ca sa vezi de unde stie sa ma taxeze pe mine. Intrebarea ta era cum taxeaza expeditorul, nu de unde stie la cine sa trimita SMS-urile. Asta m-am chinuit eu sa-ti explic. Dar, cum o imagine valoreaza cat o mie de cuvine (rezultand cine stie cate SMS-uri)... Si am si scris toata polologhia de pe telefon. Huh? Mai explică odată povestea cu expeditorul e tarifat... Denis Bogdan 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DTTR Posted January 2, 2016 Report Share Posted January 2, 2016 Ai văzut? Meser. E addon de Outlook. Și cum aplicațiile CRM se integrează cu Outlook ai și soluția. Luni îți trimit de la job o listă cu CRMuri interesante. Sent from my LG-V500 using Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Innoxius Posted January 2, 2016 Report Share Posted January 2, 2016 E un pic mai complicat. Trebuie un macro in VBA, e singura modalitate de automatizare. Pentru Outlook care are Ribbon: Sub TrimiteSMS() SendKeys "%XS" SendKeys "+{TAB}" SendKeys "0770233055" 'aici se pun numerele destinatarilor, despartite cu ; SendKeys "{TAB}" SendKeys "SMS trimis prin VBA" 'aici se scrie textul SMS SendKeys "^{ENTER}" SendKeys "{ENTER}" End Sub igabrieu 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mesersmith Posted January 2, 2016 Author Report Share Posted January 2, 2016 Eu nu prea pot să fac așa, pentru că trebuie să creez un cod vba care sa știe să introducă în interiorul unui text deja conceput, câmpuri din baza de date. Sent from my SM-N910U using Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liviu Roşca Posted January 2, 2016 Report Share Posted January 2, 2016 Dat anunț pe OLX, "caut fată care scrie repede SMS-uri", test pe site-ul acela, fast fingers sau cum s-o numi. Dacă nu scrie cu K și nu trimite din reflex "cf?", minimul pe economie. Problemă rezolvată, la nevoie pune și de o cafea. Aveam o colegă în liceu, a consumat SMS-urile într-o zi. Și avea peste 1000, Cosmote dădea absurd de multe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DTTR Posted January 2, 2016 Report Share Posted January 2, 2016 Meser. Soluții există, tu rezolvă să apară textul. Soluții de trimitere sunt. Mightytext Instalat pe telefon și în Chrome. Sau chiar in interfață web... Elimină riscul de a introduce ceva greșit pentru ca e copy paste. Sent from my LG-V500 using Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Scootch98 Posted January 2, 2016 Report Share Posted January 2, 2016 Dat anunț pe OLX, "caut fată care scrie repede SMS-uri", test pe site-ul acela, fast fingers sau cum s-o numi. Dacă nu scrie cu K și nu trimite din reflex "cf?", minimul pe economie. Problemă rezolvată, la nevoie pune și de o cafea. Aveam o colegă în liceu, a consumat SMS-urile într-o zi. Și avea peste 1000, Cosmote dădea absurd de multe. Eu i-am dat uneia Samsung keystone 2-ul meu incarcat complet , ca nu mai avea baterie si era vremea cand eu nu foloseam telefonul.. Imagineaza-ti ca ma tinea 2-3 saptamani bateria telefonului ala..ea a reusit sa-l consume(mi l-a dat inchis) in 5 ore. Sent from my SM-G900F using Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mesersmith Posted January 2, 2016 Author Report Share Posted January 2, 2016 Meser. Soluții există, tu rezolvă să apară textul. Soluții de trimitere sunt. Mightytext Instalat pe telefon și în Chrome. Sau chiar in interfață web... Elimină riscul de a introduce ceva greșit pentru ca e copy paste. Sent from my LG-V500 using Tapatalk Hm, asta e cel mai simplu. Nu e cazul de astfel de aplicații, baza accesează clientul de email default și trimite automat la o simplă apăsare de buton. Eu doar nu știam dacă Vodafone are sau nu asa ceva. Și dacă serviciul este activ și pentru cartele sau numai pentru abonamente. Și totuși, ma gândesc că nu merge sa fac ce vreau eu cu funcția asta. Mail-ul îl trimit de pe PC în mod automat. Dacă destinatarul este într-o altă rețea, îl va primi? Dacă da, înseamnă că este ceva legat de numărul expeditorului. Ori, dacă este așa, de unde știe pc-ul ca eu sunt abonat Vodafone? Ma rog, încă nu-mi dau seama. Mai cercetez. Sent from my SM-N910U using Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Innoxius Posted January 2, 2016 Report Share Posted January 2, 2016 minimul pe economie. E in crestere Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mesersmith Posted January 3, 2016 Author Report Share Posted January 3, 2016 Adi, vad in poze ca tu folosesti serviciul asta si as vrea sa te intreb cum se face asta. Ai un cont exchange cu un telefon cu windows? Folosesti un tertz?(scuze, n-am diacritice pe laptop si ma temeam ca nu s-ar fi inteles cuvantul) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Innoxius Posted January 4, 2016 Report Share Posted January 4, 2016 Nu, nu are legatura cu contul e-mail. Iti trebuie Oulook pe 32 bit (aplicatia e pe 32, nu stiu daca merge si pe 64, nu am incercat) si sa ai configurat in el un cont de e-mail. Vezi aici raspunsul lui Tudor http://forum.mobilissimo.ro/index.php?/topic/4609-mail2sms-plugin-outlook-pentru-sms/&do=findComment&comment=97401 Chestia poate trimite maxim 10 SMS la un moment dat. Dupa instalare, pui numarul tau Vodafone de pe care vrei sa se trimita SMS (cel care apare ca expeditor pe telefonul destinatarului). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Scootch98 Posted January 4, 2016 Report Share Posted January 4, 2016 Poate ne lămurește @Tudor...... Sent from my LG G3 Umbla o legenda pe instagram cum ca Tudor se plimba prin Brasov , d-aia nu ne mai viziteaza . That's it! I'm not gonna add a signature! Ohh..snap! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Innoxius Posted January 4, 2016 Report Share Posted January 4, 2016 Adica se plimba pe-acasa Tudor ESTE din Brasov. Scootch98 and Feri 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sp1tfire Posted January 4, 2016 Report Share Posted January 4, 2016 Legenda e falsa Tudor nu e din Brasov, lucreaza in Brasov Sent from my LG G3-D855 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts