Clicky

Jump to content
  • Similar Content

    • By Alex Mihai
      am cumparat vineri in data de 20.04.2018 un xiaomi redmi 4a din magazinul ( neoficial) din sibiu de pe strada tribunei . pe parcusul weekendului am observat probleme imense in functionalitatea telefonului . asa ca am decis ca azi 23.04.2018 sa il returnez . la magzin am fost agresati fizic si verbal de doamna care lucreaza acolo. mi sa spus ca nu mai am garantie fiindca ca am dat updater la soft. tinand cont ca updateul a venit oficial de la xiaomi . nu este custom rom sau ceva este update oficial de la cei din china . Am vrut sa returnez produsul ca sa imi primesc banii inapoi. Pe siteul lor scrie ca ai 14 zile drept de retur . telefon plin de probleme si defectiuni . Cand am mers pt retur doamna de acolo cu o nesimtire foarte mare ne-a dat afara nea agresat verbal ne-a adresat injurii si nu ne-a rezolvat problema. Lucru slab ,bataie de joc, numa sa ia banii si nu i mai intereseaza nimic . am depus plangere la opc si la politie . am facut demersuri pt proces de judecata. In Magazin lucreaza o blonda cu atitudine de tigan care vorbeste vulgar. Am fost filmati tot timpul si amenintati .va rog daca puteti dati mai departe aceasta informatie ca sa vada cat mai multa lume . in sibiu cunosc personal 12 persoane care au aceasi problema . multumesc pentru timpul acordat.
    • By Szilárd Ervin Szőgyenyi
      Xiaomi Mi Pad 2
       
      Mobilissimo.ro prezintă tableta Xiaomi Mi Pad 2, lansată în luna noiembrie a anului trecut. Acest model costă doar 186 de dolari la GearBest.com și vine cu un ecran de 7.9 inch, cu rezoluție de 2048 x 1536 pixeli, dar și un șasiu metalic elegant și solid. La bord se află 2 GB RAM, 16 GB stocare și un procesor Intel Atom X5, plus o cameră principală de 8 MP. Din acest clip aflați și care e modalitatea mai ușoară de livrare pentru acest device și taxele aferente.
       
      Xiaomi Mi Pad 2 unboxing
       


       
       
      Xiaomi Mi Pad 2 Review
       


       
       
      Xiaomi Mi Pad 2 Galerie Foto
       

    • By Liviu Roşca
      Îl dețin de 2 săptămâni și ceva. Nu i-am făcut review, consider că nu-s pregătit pentru un review așa complex pe un site precum mobilissimo.ro unde Alex ține standardele sus.
       
      E un telefon decent, prea decent pentru banii dați pe el. Nu excelează la ceva anume dar este bun la toate. Dacă scria Samsung pe el costa dublu. Display 1080p, procesor octa-core de 2.2, 2 GB de memorie RAM și 32 de GB de stocare (am varianta prime). Toate acestea unite de "interfața" MIUI V7 și am spus interfață în ghilimele, MIUI nu mai este un skin aplicat peste Android unde s-a modificat launcher-ul și pictogramele. MIUI este deja un OS cu funcții utile și UI total diferit. M-am îndrăgostit de el deși primul lucru pe care l-am făcut când m-am gândit să-l cumpăr a fost să intru pe XDA.
       
      L-am cumpărat de pe gearbest.com din depozitul din Europa la 650 de lei și a venit acasă în fix 7 zile fără taxe suplimentare.
       
      Mi-am comandat și folie de sticlă și bumper din aluminiu. Dacă vi se pare că pozele sunt făcute pe intuneric, chiar așa e.
       
      Telefonul este deținut și de Flavius și vă putem răspunde la întrebări, dacă aveți desigur.




    • By Liviu Roşca
      Problema: Îmi trebuia un cablu mai lung. Am folosit același încărcător original de Samsung cu toate cablurile.
       

       
      Consumul tabletei cu wi-fi oprit și luminozitatea la minim:
       

       
      Cablul original, lungime aproximativ 80 de cm:
       

       
      Cablul de la Xiaomi, lungime aproximativ 1 metru:
       

       
      Cablul de la Chromecast, lungime aproximativ 1,4 metri:
       

       
      Întrebare: De ce cablul de la Chromecast scoate doar 150 mAh? Are legătură cu chestia aceea ca un butoiaș de pe cablu? Ce este aia? M-am trezit dimineață cu tableta mai descărcată decât era când am pus-o la încărcat. Chiar era bun cablu acela că era destul de lung.
    • By Liviu Roşca
      După cum bine știți de o săptămână și câteva zile mi-a sosit acasă camera cumpărată de pe gearbest.com. A venit prin Hungary Post direct acasă și n-am mai plătit nici o taxă. În această perioadă am avut timp să îmi fac câteva impresii, suficiente pentru un review, despre camera cumpărată cu 67 de dolari. Înainte să intru în detalii vreau să spun că își merită fiecare cent dar are și câteva lipsuri pentru a obține prețul mic, lipsuri cu care poți trăi și despre care o să discutăm mai jos.
       
      Ambalajul și conținutul lui:
       
      Vine într-o cutie de carton reciclabil cu inscripția YI pe față și o parte din specificații pe spate, majoritatea în limba chineză. Pachetul este destul de mic, camera neavând accesorii precum alte camere pentru a ține prețul jos. În ciuda cartonului reciclat, nu s-a făcut rabat (așa mare) la calitatea ambalajului. Pe interiorul capacului este lipit un burete pentru a nu zgâria lentila camerei. Lentila era și ea la rândul ei protejată de o folie. Restul camerei era protejat de o folie dar de o calitate mai scăzută față de cel de pe lentilă.
      Conținutul pachetului: Camera (evident), cablu usb-micro usb plat alb de ~20 de cm, baterie de 1010 mAh și un flyer cu instrucțiuni în Chineză. Înainte să spuneți că este un pachet slab accesorizat, vă reamintesc prețul camerei: 67 de dolari.
       
         
       
      Construcție:
       
      Camera are dimensiuni și greutate similare cu rivalul mult mai scump (gopro). Dimensiunile mai exact sunt 6 x 2.1 x 4.2 cm iar greutatea este de 72 de grame. Din păcate accesoriile de gopro nu sunt compatibile cu această cameră, mă refer în special la carcasa subacvatică și la diferite accesorii, altele decât ventuze și suporți, camera având prindere standard de trepied (există adapor pentru prindere de gopro). Carcasa subacvatică nu este compatibilă deoarece lentila este amplasată diferit față de GoPro dar si datorită faptului că această cameră este mai înaltă cu 1-2 mm față de modelele de la GoPro.
      Materialul din care este construită camera este o combinatie de plastic lucios pe partea din față, plastic mat cu striații pe laterale respectiv plastic mat simplu pe spate și capace.
      Camera este solidă, nu scârțâie și nu are îmbinări neplăcute. Remarc totuși că plasticul alb mat are tendința de a se murdări destul de repede. Tot la capitolul construcție vreau să adaug faptul că nu este rezistentă la apă așa cum vine în pachet ci îi trebuie o carcasă specială care din fericire costă în jur de 10 dolari. Iarăși, cu nimic mai prejos față de alte camere de genul, puține (și scumpe) fiind camerele rezistente la apă fără o carcasă specială.
       
           
       
      Amplasarea butoanelor, LED-urilor, buzzer-ului și a microfonului:
       
      Camera are 3 butoane. Cel de power care are și rolul de a comuta între modul de captură video și modul de fotografiere, butonul de pornire/oprire înregistrare video respectiv fotografiere în cazul în care camera este în modul de fotografiere. Al 3-lea buton se află pe lateral și are rolul de a opri/porni conexiunea wifi.
      Indicatorii luminosi de tip LED sunt 5 la număr. Cel mai mare este cel rotund din jurul butonului de power. El clipește albastru atunci când camera înregistrează (este cam indiscret), tot albastru luminează atunci când camera este pornită. Roșu luminează doar când camera este la încărcat. Lângă butonul de declanșare a capturii avem un LED care se aprinde în culoare rosie când camera este în modul video și clipește rosu atunci când camera înregistrează. Acest led este dublat de cel de pe spatele camerei și de cel de jos. Poți vedea din aproape orice unghi faptul că se înregistrează. Ultimul led este cel de wifi de culoare albastră și indică atunci când wifi-ul este pornit respectiv neconectat luminând intermitent. Ca o mențiune aici, toate LED-urile pot fi dezactivate din aplicatie făcând camera mult mai discretă dacă o folosiți ca dashcam/cameră de bord.
      Microfonul este amplasat în partea de sus a camerei, orificiul lui având o poziție ușor de acoperit cu degetul dacă țineți camera cu mâna stângă.
      Buzzer-ul are rolul de a face beep-uri atunci când camera pornește sau se oprește, când se porneste/oprește înregistrarea sau când facem o fotografie. Mai beep-uie și când camera își face update de firmware dar nu o să-și facă niciodată singură.
       

       
      Conectivitate:
       
      Ca și conectivitate wireless avem la dispoziție un modul wi-fi (făcut de Broadcom) prin care cu ajutorul aplicatiei dedicate disponibilă în Google Play putem accesa setările camerei (singura modalitate dealtfel), putem schimba modurile camerei (altele înafară de photo și video pe care le putem schimba din butonul fizic de pe cameră) si putem porni/opri înregistrarea, face o poză respectiv. Tot la conexiuni wireless mai putem adăuga si standardul Bluetooth folosit în special cu telecomanda de la Xiaomi. Chiar dacă nu vine în pachet, prețul ei este sub 10 dolari.
       
      Ca și conectivitate clasică avem la dispoziție un conector micro-usb pentru încărcare și transmisie AV printr-un cablu special și un conector micro HDMI. Cablul micro HDMI nu este nici el inclus în pachet.
       

       
      Stocare:
       
      Avem la dispoziție un slot de card Micro SD care suportă carduri de până la 128 de GB. Eu folosesc unul clasa 10 și nu-mi face probleme. Este cardul provizoriu al camerei foto, în viitor urmează unul de 32 de gb UHS.
       
      Autonomie:
       
      Spun de la bun început ca nu m-a dat pe spate. Cei 1010 mAh ai bateriei mi-au oferit  cam 25-20 de minute de filmare 2K cu wifi pornit și vizualizare prin aplicație. Oficial ni se promite aproximativ o ora și 20 de minute la 1080p 30 fps fără wifi pornit. Cred că 60 de minute poate filma lejer. Totusi, partea bună este că o baterie costă 3-4 dolari.
       

       
      Lentilă, senzor și procesor.
       
      Lentila camerei este una wide-angle având un unghi de vizualizare de 155 de grade și o diafragmă cu deschidere de f2.8. Senzorul este de tip CMOS BSI (iluminat din spate) făcut de Sony și are rezoluția de 16 megapixeli. Procesorul (SoC-ul) este un Ambarella A7LS.
      Inițial denumirea nu-mi spunea nimic dar după ceva documentare pe internet am aflat că acest senzor este folosit și de GoPro Hero3+ Silver și în unele drone de la DJI. Asta spune tot despre el.
      Camera nu are stabilizare optică și nici autofocus. În cazul stabilizării nu i-am simțit nevoia la această deschidere. Obiectele de la 20 de centimetri sunt deja în focusul camerei ceea ce este ok având în vedere menirea camerei, o cameră de acțiune nu se pretează la macro.
       
       

       
      Captură video și foto:
       
      Inițial această cameră putea filma la rezoluția maximă de 1080p cu 60 de cadre pe secundă. În urma unui update de firmware (oficial OTA) făcut din interfața aplicației de Android (despre ea o să discutăm mai târziu), mi-a apărut la rezoluții 2K 2304 x 1296 30 FPS.
      Toate rezoluțiile și fps-urile la care poate filma camera sunt: 2304 x 1296 30P 16:9 / 1920 x 1080 60P 16:9 / 1920 x 1080 30P 16:9 / 1920 x 1080 48P 16:9 / 1920 x 1080 24P 16:9 / 1280 x 960 60P 4:3 / 1280 x 960 48P 4:3 / 1280 x 720 60P 16:9 / 1280 x 720 48P 16:9 / 1280 x 720 120P 16:9 / 848 x 480 240P 16:9
       
      Rezoluțiile foto: 16 mp (4608 x 3456 4:3), 13 mp (4128 x 3096 4:3), 12 mp (4608 x 2592 16:9), 8 mp ( 3264 x 2448 4:3), 5 mp (2560 x 1920 4:3)
       
      Operarea camerei fără aplicația dedicată:
       
      Apăsăm scurt pe butonul de power, se așteaptă 3-4 secunde până când LED-ul de power nu mai clipește albastru. Se schimbă în modul de filmare/fotografiere cu o apăsare scură pe butonul power. Se porneste înregistrarea din butonul de sus/captură.  Când camera înregistrează cele 3 led-uri clipesc roșu. Camera se oprește ținând apăsat pe butonul power.
       
      Operarea camerei din aplicația dedicată:
       
      Este singurul mod prin care putem vedea exact ce vede camera care nu are display, el fiind sacrificat pentru a menține un preț cât mai competitiv. Totusi, camera are un unghi de vizualizare foarte larg și imaginea se încadrează ușor, trebuie doar să îndrepți camera spre acel obiect. N-am simțit nevoia așa des să încadrez prin aplicatie pentru a cuprinde ce voiam să filmez/fotografiez.
      Pornim camera, așteptăm 3-4 secunde apoi apăsăm butonul de wifi de pe lateralul camerei. Pornim wifi-ul pe smartphone/tabletă și ne conectăm la rețeaua camerei apoi intrăm în aplicație.
      Aplicația camerei este împărțită în 2. Un fel de rețea socială cu fotografii/clipuri realizate cu camera și partea de operare a camerei noastre. Prima parte nu ne interesează deoarece sunt lucruri în limba chineză pe care nici eu și nici voi nu cred că o știți. Totuși pe acolo sunt poze cu chinezoiace. Pentru a ne conecta la camera noastră apăsăm butonul portocaliu cu camera de jos. Camera se conectează și pe ecran putem vedea ce vede camera.
       
         
       
      Modurile camerei:
       
      Photo - Fotografie normală
      Timer - Face fotografia după un interval de 3, 5, 10 sau 15 secunde
      Timelapse foto - Face o fotografie la 0.5, 1, 2, 5, 10, 30 sau 60 de secunde.
      Burst/Rafală - Face o serie de fotografii. 3, 5 sau 7 cadre pe secundă sau 7 în 2 secunde
      Mod video - Inregistrare video normală
      Sight - Filmează 10-15 secunde la 680 x 480 30p apoi ai opțiunea de a adăuga câteva filtre peste clip. Acest mod se pretează pentru Facebook sau Instagram.
      Timelapse video - Compune singur clipul la rezolutie 1080p din fotografii trase la interval de 0.5, 1, 2, 5, 10, 30 sau 60 de secunde.
       

       
      Galerie:
       
      Aplicația mai include o secțiune unde poți vizualiza, descărca și șterge clipurile și pozele făcute. Aplicatia separă materialul video de poze în tab-uri separate apoi în tab-uri le grupează în funcție de zi/săptămână sau dată.  Am observat că atunci când fac un timelapse foto acesta îmi grupează pozele din acel timelapse la un loc. Tot aici este prezent al 3-lea tab (Downloads) unde putem vedea fisierele descărcate și/sau progresul lor.
       
          
       
      Diferite setări ale camerei care cred eu că ar trebui explicate:
       
      Time stamp video/photo: Suprapune peste videoclip/fotografie date și ora
      Metering mode: Setează contrastul imaginii în funcție de punctul ales
      Loop recording: Când se umple memoria șterge din clipurile vechi
      Emergency backup: Previne ștergerea unor clipuri “de urgență†de setarea de mai sus
      Lens rectification: Reduce puțin din efectul de “fish-eyeâ€
       

       
      Poze făcute cu camera:
       
      - Lens rectification on/off;
       

       
      - Metering mode center/average;
       

       
      - Alte fotografii:
       

       
      *toate fotografiile au fost realizate la rezoluția de 16 megapixeli, puteți downloada AICI pozele originale;
       
      Videoclipuri făcute cu camera:
       
      - 2304 x 1296 30P 16:9 - link clip original neprocesat AICI;
       

       
      - 1920 x 1080 60P 16-9 - link clip original neprocesat AICI;
       

       
      - 1920 x 1080 30P 16:9 (mod video timelapse, pe youtube este doar 720p din motive necunoscute de mine) - link clip original neprocesat AICI;
       

       
      - 2304 x 1296 30P 16:9 (filmare nocturna cu night mode activat care am impresia că face mai mult rău, sunetul pe youtube a fost eliminat din motive de copyright) - link clip original neprocesat AICI;
       

       
      * alte clipuri realizate cu camera o să găsiți pe canalul meu de Youtube din descriere
       
      De ce merită cumpărată această cameră?
       
      - raportul preț/calitate este unul foarte ridicat;
      - calitatea filmărilor și pozelor pe timp de zi este excelentă;
      - accesoriile sunt foarte ieftine;
      - dimensiuni mici;
      - aplicația pe smartphone este bine-venită în acest buget și își face treaba perfect;
       
      De ce nu merită cumpărată această cameră?
       
      - filmarea pe timp de noapte nu este tocmai bună mai ales dacă o folosești pe post de dashcam și locuiești într-un oraș slab luminat, o să mai revin cu niște clipuri după ce o să încerc cu night mode dezactivat
      - autonomia nu este cea mai bună din gamă dar nici cea mai slabă, este doar decentă;
      - lipsa accesoriilor din pachet care mai adaugă ceva la prețul camerei. Avantajul este aici că îți poți face setup-ul exact cu ce accesorii dorești;
      - lentila este expusă la zgârieturi, praf, etc
       
      La ultimul punct am găsit rapid rezolvarea cu un dop de la o sticluță. I-am tăiat filetul cu un cutter, l-am șlefuit cu hârtie abrazivă și i-am lipit în cap burete rupt din capacul cutiei camerei. Pare original 100%
       

  • Who's Online (See full list)

    There are no registered users currently online

×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use