Clicky

Jump to content

Reziliere contract RDS. Abuz din partea lor?


Recommended Posts

Buna ziua,

 

Acum putin timp am reziliat si eu un abonament de la RDS pentru a ma porta la Orange in favoarea unui telefon. Un angajat Orange mi-a spus ca de la o perioada de timp, prin lege, acea taxa de 300 de lei de reziliere a contractului ar fi un "abuz" din partea retelei respective. Am sa va pun in atasament ultima factura generata de ei, taxa de 300 de lei fiind intitulata "Despagubire(penalitate) denuntare unilaterala  Iun 2015 cf. 8519012480 din 25.01.2010". Deci, trebuie platita intreaga suma?

post-11487-0-27161300-1438335537_thumb.png

Link to post
Share on other sites

Ce scrie in contractul 8519012480 ? Aia e legea, nimic altceva. E posibil ca reducerea de 5 euro sa fie contra unei perioade de 1 sau 2 ani in care te-ai obligat sa ramai in retea. In caz contrar - penalitati. Dar astea trebuie sa fie scrise in contract.

Link to post
Share on other sites

Eu pot doar să te compătimesc pentru "decizia" de a te porta în Orange.

Restul... Scrie în contract. Noi NU avem contractul tău.

 

trimis după racheta nevestei cu un alt Tapatalk decât cel de până acum.

Mănânc cai? Qashqai!

Link to post
Share on other sites

Un angajat Orange mi-a spus ca de la o perioada de timp, prin lege, acea taxa de 300 de lei de reziliere a contractului ar fi un "abuz" din partea retelei respective.

Nu zic că nu poate fi adevărat dar dacă e angajat cu salariu bazat pe comisioane ar fi in stare să meargă cu tine în sediul rivalului și să înceapă bătaia. :))

Link to post
Share on other sites

Citeste contractul si anexele la contract . Contractul la care ei fac referire este din 2010 iar noi santem in 2015 . Eu cred ca prin anexa / anexe scrie ceva ; verifica . In acelasi timp , poate sa fie si o gresala din partea lor .

Link to post
Share on other sites

@Alexandru Cristian - veti putea citi sectiunea 5.2.2 din Conditii generale pentru furnizarea serviciilor de comunicatii electronice integrate RCS&RDS care mentioneaza urmatoarele:

 

 

5.5.2. Exceptand cazurile prevazute la art.3.10 si 12.3, in cazul denuntarii unilaterale a unui serviciu sau in cazul denuntarii unilaterale a contractului de catre Beneficiar sau in cazul rezilierii contractului inainte de expirarea Duratei Initiale, Beneficiarul se obliga sa achite Operatorului, in functie de aprecierea acestuia din urma si potrivit dispozitiilor legale aplicabile, cu titlu de justadespagubire, fie o suma reprezentata de contravaloarea abonamentelor ramase pana la finalul Duratei Initiale, fie o suma care va include contravaloarea: (i) serviciilor oferite cu titlu de promotie, inclusiv contravaloarea tuturor apelurilor catre orice retele pe care Beneficiarul le-a efectuat cu titlu gratuit sub conditie, (ii) a serviciilor de instalare, (iii) a serviciilor de activare, (iv) a activitatilor de service pentru defectiuni imputabile Beneficiarului, (v) a dreptului de utilizare a echipamentelor predate Beneficiarului pentru a avea acces la serviciile contractate, precum si (vi) contravaloarea oricaror reduceri, subventii sau promotii oferite de catre Operator in cadrul Duratei Initiale, toate serviciile enumerate la pct.(i) – (vi) de mai sus fiind furnizate Beneficiaruluicu discount de 100% sub conditia mentinerii in vigoare si a efectuarii platii contravalorii serviciilor contractate de catre Beneficiar pe intreaga Durata Initiala a contractului, exceptie facand culpa grava, dovedita a Operatorului.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Who's Online (See full list)

    There are no registered users currently online

×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use