Clicky

Jump to content

Recommended Posts

Nu toată lumea își permite să stea la coadă pentru a achiziționa ultimul "flagship" pentru că sunt scumpe iar salariile mici și oricum peste un an prețul lui scade aproape la jumătate așa că ne descurcăm cu ce avem și căutam să atingem maximul de performanță de la hardware-ul nostru pe care ni-l permitem.
 
Principala problemă cu telefoanele Android întâmpinată de-a lungul timpului este Lag-ul. Lag-ul acesta nu se datorează "obosirii" procesorului și restul de componente datorită treceri timpului. Lag-ul se datorează faptului că aplicațiile cer cu fiecare update si funcție minoră adusă în plus din ce în ce mai multe resurse. Facebook-ul ocupă de 2 ori mai multă memorie RAM față de acum un an dar hardware-ul nostru tot 512/1024 MB de RAM are. Aceasta este cauza principală a lag-ului pe device-uri low end care rulează sistemul de operare Android.
 
De preferat să aveți telefonul root-at iar dacă se poate un ROM custom ar fi și mai bine deoarece vine ceva mai "clean" față de un rom stock care este plin de aplicații inutile.
 
Recomandări & sfaturi utile
 
- Dezinstalarea / dezactivarea aplicțiilor preinstalate inutile - Dacă aveți root puteți folosi Link2SD. Atenție ce aplicații de sistem dezinstalați, puteți dezinstala o aplicație utilă sistemului rezultând crash-uri de sistem. Eu le dau "freeze", dau un restart, butonez puțin apoi dacă nu afectează cu nimic dau dezinstalare din Link2sd.
Dacă nu aveți ROOT intrați în setări, manager aplicații, toate. Dând click pe o aplicație o să va apară întâi să-i dezinstalați toate actualizările apoi să o dezactivați. Nu uitați să restartați dispozitivul după dezinstalare, unele schimbări nu au efect fară o repornire. Mare atenție că în cazul în care dezinstalați tastatura / launcherul de sistem, în cazul unui factory reset aplicațiile instalate de voi dispar. Astfel rămânem fără tastatură sau launcher (caz pățit de mine :)) ). Pentru a evita dezinstalarea aplicațiilor înlocuitoare în timpul revenirii la setările din fabrică, aplicatiile înlocuitoare trebuiesc mutate în /sistem cu ajutorul programului Link2sd, astfel după factory reset avem tastatură/launcher.
 
- Dezactivarea programelor care pornesc singure la boot-are - O mare parte din aplicații se auto-adaugă pe o listă de pornire la boot și rămân deschise în fundal fără să le deschidem noi. Practic deja din primele secunde dispozitivul nostru are ramul și procesorul ocupate inutil de aplicații pe care noi nu le-am deschis. Scoaterea programelor din lista de auto-start se poate face foarte ușor cu ajutorul acestui program
 
- Folosirea aplicațiilor strict necesare - Să recunoaștem că unele aplicații le instalăm cu ideea că "poate o să-mi trebuiască la un moment dat" și rămân acolo luni bune până să devină utile. Internetul mobil este ieftin, wi-fi deschis aproape peste tot iar căutarea și instalarea unei aplicații durează 1 minut așa că nu are rost sa ocupăm memoria telefonului cu ceva ce folosim foarte rar spre deloc.
 
- Folosirea unor aplicații "prietenoase" cu resursele - Aici este ceva mai mult de discutat dar ideile de bază sunt: Folosirea unor versiuni anterioare care ocupă mai puține resurse și folosirea unor alternative ale aplicațiilor.
Facebook + FB Messenger ocupă împreună cam toată memoria RAM rămasă pe un Android cu 1 GB de RAM sau mai puțin. Recomand ca alternativă Facebook Lite sau folosirea m.facebook.com.
Ca browser de web prietenos cu resursele folosesc Opera Mini. Un alt pas pe care îl fac chiar și pe device-urile cu 2+ GB de RAM este să dezinstalez galeria stock și să instalez QuickPic
Uneori tastatura originală sau Swiftkey pot ocupa memorie ram destul de multă și pot aduna un cache uriaș. Eu folosesc Smart Keyboard Pro, ocupă puțină memorie și nu adună date în cache. 
Ca launcher folosesc Holo Launcher. Arata primitiv dar își face treaba util și repede.

Ca alternativă la Youtube folosesc Viral Popup care are funcție de redare în background, ceea ce din cauza reclamelor în aplicația oficială nu o să vedem prea curând. Youtube-ul în sine nu mănâncă resurse multe dar dacă dezinstalăm serviciile google play el nu o să mai funcționeze.
 
- Dezinstalarea serviciilor Google - Serviciile Google sunt utile dar manâncă multe resurse în fundal și încetinesc foarte mult dispozitivul. La Google Play exista alternative iar la Youtube am spus mai sus. Dezinstalând tot ce tine de google din sistem bifăm 2 lucruri în același timp, scăpam de lag dar și de notificările de actualizare a aplicațiilor.

 

- Limitarea numărului de procese de fundal - Android-ul stă bine pe partea de management al memoriei RAM... până se ocupă toată. Pe piață existând dispozitive cu android care au 4 GB de memorie RAM este destul de greu să rulăm in condiții normale multe aplicații. Partea de multitask-ing trebuie compromisă în favoarea fluidității. 

Limitarea proceselor de fundal se poate face din meniul de dezvoltator din setări. Eu folosesc limita de 2-3 procese de fundal maxim. 

 

- Dezactivarea animațiilor - Se face tot din meniul de dezvoltator, sub-ramura desen. Acolo aveți 3 setări pentru viteza animațiilor/tranzițiilor care de obicei sunt setate la 1 X. Le puteți dezactiva definitiv sau folosi 0,5 X .

 

- Folosirea unui singur homescreen - De preferat cât mai simplu deoarece pentru fiecare widget o aplicație stă deschisă în fundal consumând resurse. Deasemeni, wallpaperele live îngreunează sistemul de operare dar consumă și baterie inutil așa că nu recomand folosirea lor.

 

- Restartarea și curățarea cache-ului - Eu fac ambele operațiuni periodic la 2-3 zile. Curățarea cache-ului se poate face din setări/stocare și apăsând pe cache la Kit Kat. Dacă aveți versiune mai veche de Android, se poate curăța cache-ul cu ajutorul unui program precum Cache Cleaner. Este simplu și util, face ceea ce spune și numele lui, nimic mai mult.

 

- Limitarea / dezactivarea sincronizării și a datelor de fundal - Se poate face de obicei din setări/profile și setări/date dar poate diferi locația setărilor în funcție de versiunea Android-ului. Am pățit de multe ori ca atunci când o aplicație/cont se sincronizează, dispozitivul să devină aproape inutilizabil. Cu această ocazie salvăm și datele mobile dacă avem MB puțini.

 

* Dacă mai aveți sfaturi și lucruri de adăugat la listă, sunt binevenite.

Link to comment
Share on other sites

Felicitari. Mi-e ciuda ca nu pot si eu sa fac o asemenea postare :)

 

La ultimul punct nu cred ca este o problema in sine. Mai repede e de la net eventuala problema cu sincronizarea. Pentru ca ce se transmite ? Text. Putin. Sunt notificari, de regula push, prin definitie "ieftine", nu se incarca postarea pe Facebook. Probleme pot sa apara la e-mail, dar dezactivezi descarcarea si a atasamentelor / imaginilor.

Link to comment
Share on other sites

Å¢i-e ciudă că Windows-ul n-are lag, m-am prins. :))

 

Da, la mail-uri m-am gândit și eu când am scris ultimul punct. Aveam o aplicație de mail care atunci când avea conexiune mă notifica pentru fiecare mail în parte, continu. :))

Edited by Liviu Rosca
Link to comment
Share on other sites

Ca fost blogger amator timp de 3 ani, uneori mă "mănâncă" vârful degetelor să mai bat ceva la tastatură. :D Pe facebook se pierd în negura timeline-ului așa că mai bine le postez aici. :D

Edited by Liviu Rosca
Link to comment
Share on other sites

Folosesc root-ul la telefon de ani de zile. 

Ca si recomandari pot sa zic ca: 

 

1. Titanium Backup pentru a face backup la o aplicatie, dupa care o poti dezinstala si cand ai nevoie de ea doar ii dai un restore (econimisesti netul 3g/4g in caz ca nu ai wifi sa o descarci din playstore)

2. Kernel Adiutor pentru setarea procesorului sub frecventa standard de functionare (asta in cazul telefoanelor cu un procesor Quad-Core sau mai mare) (in cazul meu avand un Galaxy S3 LTE, am setat procesorul pe 1000mhz fata de 1400 cum e standard) (asta este mai mult o recomandare pentru bateria telefonului)

3. Wakelock Detector pentru a urmari ce aplicatie iti 'trezeste' cel mai des telefonul

4. 3c Toolbox (de preferat varianta Pro). O multitudine de instrumente. Analizarea detaliata a consumului de baterie, task manager, oprirea aplicatiilor care pornesc odata cu sistemul, firewall (blocarea accesului la internet la anumite aplicatii), terminal, mici optimizari, file manager + multe altele

 

Sper ca vam fost de ajutor :D

Edited by jusT fasT
Link to comment
Share on other sites

Ca sa te tina și mai mult bateria poți instala un kernel care suportă undervolt și ii faci cu 50mV sau 75 și nu o sa fie o diferența la performanta, dar la bateria da. Asta e mai așa că nu toată lumea are telefon cu suport bun pe XDA și cei care au poate nu știu sa umble cu asa ceva.

Încă o aplicație pentru salvarea bateriei e servicely by Francisco Franco cu care poți dezactiva unele servicii care iti țin treaz telefonul, dar trebuie sa sti ce dezactivezi pe acolo.

Sper că v-am ajutat și eu cat de cat. E 1 jumate noaptea și nu ma pot gândi la alte metode acum:))

 

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Despre scaderea consumului si baterii se discuta in alta parte. Ori ne da voie initiatorul sa discutam tot aici (optimizare, sa-i zicem), ori discutam despre eliminarea lag-ului. Daca as avea drept de veto, as zice ultima.


M-am consultat acum cu Juncker de la Comisia Europeana si el zice ca as avea drept de veto. In consecinta, va rog sa va limitati la subiect, eliminarea lag-ului.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...
  • 4 years later...

To eliminate lag on Android devices, you can try a number of ways: Clear the cache: Try to access Settings > Delete > Delete the cache and delete the cache so that the application causes lag. Xóa các application không đến đết: Gồ cài tảu điển điển đến đến đến đến đến đến đến đến đến đến của. Update your apps: Make sure all your apps are up to date. Open the Play Store and access my Apps & Game to see if there is any update. Restarting your device: Sometimes, just restarting your device can help eliminate lag. Free up storage: Make sure you have enough storage space on your device. Truy của Cà tảu > Bộ đội và tục tra xem bản củ củ của dung đột đồng không. Tết ảnh ảnh: Trấy của Cài tảu > Tết chảnh nhết động đến đến đến đến đến đến đến lấm lấn đến hạn. Don't reset your account: If you still fail, you can try to restore your account to your account. However, this will delete all data on your device, so make sure to save some data before actually doing so. Or you can also download the software software on the spammy website to help your device run more smoothly.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Similar Content

    • By Miokyl
      Salut! Din cate stiu acest telefon are android 7.0, insa specificatiile sunt bune, procesor 1,5 ghz Cortex®-A53 si 4 gb ram, cand va primi update la android 9?
    • By Ovidiu Cretu (OviOne)
      Salutare,
      Am urmarit un pic forumul si as dori sa primesc si eu niste sfaturi de la colegii forumisti.
      Doresc sa cumpar un telefon performant cu urmatoarele cerinte in minte: buget 2500 RON; doar Android, pe cat se poate un flagship, va fi folosit in filme, jocuri gen PUBG, youtube si altele uzuale: chat, facebook etc.
      Am restrans optiunile la urmatoarele firme si modele:
      1- Oneplus 6 de pe site-ul lor, varianta 8Gb RAM/128GB stocare
      2- LG V30 
      3- Xiaomi Mi 8 
      4- Samsung Galaxy S9 sigilat de pe un site de vanzari online, cu factura si garantie.
      5-Sony Xperia XZ2 compact. (am mai avut un Sony in trecut si am fost super multumit; in plus nu imi plac telefoanele foarte mari, cu toate ca asta e trendul)
      Multumesc in avans pentru sugestii.
       
    • By dinicaandrei
      Credeti ca ipadul 2018 m-ar ajuta la facultate pentru notite, invatat, etc sau mai bine as merge pe un galaxy note 8? (ca telefon am un iphone se 64gb si sunt destul de multumit de el)
    • By BlackDevil
      Descoperă cele mai amuzante taine în jocul ,,Curiozităti Amuzante Quiz”
      DESCĂRCARE: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.BlackDevil.CuriozitatiQuiz
      YOUTUBE:
       
       








    • By BlackDevil
      DESCĂRCARE: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.BlackDevil.IstoriaQuiz
      YOUTUBE:
      https://www.youtube.com/watch?v=XDCp-wYZ-jI&t=1s
      „Un popor care nu-și cunoaște istoria e ca un copil care nu-și cunoaște părinții.”
      — Nicolae Iorga
      Cît de bine cunoști istoria? Acceptă provocarea și demonstrează cunoștințele în Istoria Românilor Quiz. 
      Despre joc:
      - Multe întrebări interesante referitor la Istoria Românilor
      - Muzică și sunete care crează o atmosferă medievală
      - Diferite animații, care fac jocul mai placut
      - etc.






  • Who's Online (See full list)

    There are no registered users currently online

×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use