Clicky

Jump to content

Nexus sau iPad


Recommended Posts

Momentan detin un Google Nexus 7 (2012), versiunea cu 32Gb si 3G, cumparat chiar la aparitia lui. Are, evident, Android KitKat pe el (Google inca nu a facut un factory image Android 5.0 pentru versiunea cu 3G). In ultima vreme am observat un lag deranjant uneori, desi tableta isi mai revine dupa un restart. Undeva citisem ca Tegra 3 "imbatraneste" foarte urat, ca n-ar mai prea tine pasul cu aplicatiile actuale, plus ca versiunea asta de Nexus 7 are si doar 1Gb RAM. Pe de alta parte citisem pe undeva ca lag-ul e din cauza unui bug al Android KitKat, deci poate se va repara la update 5.0 .

 

Ca alt motiv de a schimba tableta ar fi urmatorul : am un HTC One pe care-l folosesc evident mult mai mult, aici am mai multe aplicatii si jocuri fiindca de multe ori mi-e lene sa le instalez si pe tableta, mai ales ca unele jocuri inca nu-si transfera progresul intre device-uri si e frustrant sa le incep de la zero.

 

Ma gandeam ca daca ar fi sa am si o tableta in paralel, poate ar fi frumos un iPad ca macar sa am acces la alte aplicatii si ma gandeam la un iPad mini 2 de vreo 32Gb (eventual versiunea cu 3G/4G), luat de pe olx/okazii (nou mi se pare enorm de scump in magazine). Din cate am inteles iPad mini 3 are doar senzorul amprenta in plus si atat, deci ar fi aceeasi performanta, dar e diferenta de pret.

 

Ar merita sa-mi schimb Nexus-ul cu un iPad mini 2 pentru ceva viteza in plus si acces la aplicatiile din ecosistemul Apple sau sa astept cu speranta update-ul la Android 5.0? (in ultima vreme m-am obisnuit cu lag-ul, mai ales ca dispare dupa un restart si nu e asa semnificativ vizibil in aplicatiile pe care le folosesc pe tableta, gen mail/facebook/skype - nu prea mai joc si jocuri acolo din motivul de mai sus, presupun ca acolo ar fi ceva lag vizibil).

Edited by scipianus
Link to comment
Share on other sites

Am avut și eu Nexus 7 v2012, tot când a apărut am luat-o, mergea super bine cu 4.1 dar treptat tot mai greu mergea. 

După ce am săpat pe net am dat de link-ul ăsta.

 

Nu știu dacă memoria să fie de vină sau nu dar nu mai am rezistat și am vândut-o rapid.

5.0 nu a îmbunătățit mare lucru pentru mine.

Am stat și eu m-am gândit ce tabletă să-mi iau dar eu fiind gamer iPad a fost alegerea evidentă.

 

Badland sacadează pe Nexus 7 iar pe iPad 3 merge fluid. La multe jocuri se aplică chestia asta.

Joacă Modern Combat 5 pe iPad și pe Nexus să vezi ce diferențe sunt. Alt framerate, alte efecte, etc.

 

Eu m-aș fi băgat demult la un iPad Mini 2, mai ales dacă ești gamer înrăit deși poate va dura ceva pana să te obișnuiești cu ecosistemul "închis" a lui Apple. Apropo, vezi că și jocurile sunt ceva mai scumpe, circa 10%.

Dacă nu te joci mult, mai bine ia Nexus 7 v2. 

 

Vezi că parcă este iPad Mini 2 versiunea de 16 gigei la Altex cu 1200 ron, preț ok.

Edited by Tyler Durden
Link to comment
Share on other sites

Mie nu-mi ajunge, pui o muzica, un bioshock, un modern combat, jumate e ocupat.

Fiecare joc mișto are minim 300-400 de mb.

 

LE: Eu aș lua de 32 de gb, că să fi sigur. Eu de am de 16 gb cu 3G dar preferam să fie de 64 gb dar fără 3G.

Edited by Tyler Durden
Link to comment
Share on other sites

La Nexus 7 am spatiu liber destul pe ea, nu provine de la asta lag-ul. Sunt oarecum obisnuit cu ecosistemul Apple de acum cativa ani cand am avut un iPod Touch 3rd generation care a mers pana la iOS 5.1.1, dar acolo deja sacada. Pe un iPad nu sunt cam putini 16Gb? Banuiesc ca si acolo jocurile mai pretentioase au vreun giga si sistemul de operare ocupa ceva din cei 16Gb, de aceea ziceam de un 32Gb (eventual cu 3G/4G fiindca am si un SIM cu net in Nexus acum).

Link to comment
Share on other sites

Lag la badland?

Imposibil.

Eu m-am jucat la greu badland și nu am simțit ca da semne de oboseala..

Am jucat și modern combat 5, nici ala nu sacadează, se misca cam cu 30fps.

Link to comment
Share on other sites

Mie-mi agăța grav la Badland, mai ales când se clona.

Rayman Fiesta la fel.

Pe Nexus 4 îmi merge constant 30 fps.

 

Eu aveam și multe aplicații ce-i drept, în jur de 130.

Batman The Dark Knight la fel, horror, nu mă puteam juca.

Granny Smith, Beach Buggy blitz, doar aplicații care-s făcute special pt ea merge bine.

Edited by Tyler Durden
Link to comment
Share on other sites

iPad Mini 2 e cu procesor vechi. Doar 1GB RAM, la fel si Mini 3, sunt depasite.

Daca poti suporta inca 1" in plus la ecran, Air 2 e cea mai buna tableta la jocuri si care are autonomia cea mai mare dintre toate tabletele. Standby serios de 30 zile, la restul e 4-5 zile si nani. Procesorul cel mai rapid si ai 2GB RAM.

Tabletele Mini sunt prea scumpe pentru ce ofera, chiar si SH.

Eu am Air si imi sacadeaza in unele jocuri si are lag in Chrome si alte aplicatii. La anul mi-l schimb cu Air 2. 16 GB e putin, eu am de 64 si uneori parca ar fi bine inca ceva spatiu. Jocurile serioase au peste 2GB fiecare, pui 10-15 din ele si ai ocupat jumatate din spatiu.

Link to comment
Share on other sites

Mda, eu preferam ceva micut, usor de carat (si asa iPad mini e mai mare ca Nexus 7). Plus ca un iPad Air 2 e dublu la pret fata de iPad mini 2, mai ales ca nu are versiunea de 32Gb si trebuie cea de 64Gb. iPad mini 2 nu se descurca destul de onorabil la pretul lui?

Link to comment
Share on other sites

Fiica-mea ma bate la cap pt un iPad, intrucat isi doreste unele jocuri iar acestea sunt disponibile numai pe iOS, astfel incat i-as lua un mini pt varsta sa (6 ani jumate), cel mare (iPad-ul) fiind cam mare pt ea. Nexus 7 2012 are in prezent si ii place dimensiunea asta.

Pt ea ar fi utila Mini iPad sau cea Retina?

 

Trimis de pe al meu LG-D955

Link to comment
Share on other sites

Atunci iti recomand si asta pentru tableta. :) Este excelenta pentru copii si costa vreo 120 lei cu tot cu transport. Se livreaza in Romania.

Exista si iPad Mini Retina daca vrei si ai bani pentru ea. Nu recomand primul Mini, e rau depasit, procesor 1 core si 512MB RAM doar.

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
  • Who's Online (See full list)

    There are no registered users currently online

×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use