Vali Condoros Posted December 11, 2014 Report Share Posted December 11, 2014 Imi spuneti si mie un router wi-fi pana in 200-250 lei sa fie cat de cat bun in semnal wi-fi si lan, adica sa nu imi limiteze viteza la internet cum face cel vechi. Am inteles ca se poate schimba antenele pentru o acoperire mai mare si mai buna a semnalului, este adevarat ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xblackyy Posted December 11, 2014 Report Share Posted December 11, 2014 Eu am achiziționat de BF un router Tp-Link Archer C2 si sunt foarte multumit de el. Nu am putut testa viteza maxima pe pc pentru ca nu am placa gigabit insa pe wifi pe telefon am prins in teste 250 down cu 170 up. Semnalul este ok cred eu,prin 3 pereti si distanta de vreo 20 metrii mai prind 1-2 linii iar la distanta de vreo 50-60m intre 2 blocuri tot mai are semnal (mia zis un prieten aflat in blocul vecin). Mai asteapta niste pareri si opinii,poate gasesti ceva mai bun. Trimis de pe Super Galaxy Note 4 😈 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saluco Posted December 11, 2014 Report Share Posted December 11, 2014 (edited) Îți recomand Asus rt n18u e un pic mai scump, până în 300 lei dar gândește-te că o să-l ții mulți ani Și totuși antenele nu se poate schimba 😅😅 Edited December 11, 2014 by Saluco candrei and Innoxius 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Julien Posted December 11, 2014 Report Share Posted December 11, 2014 Subscriu pentru Tp-link Archer C2. Trimis de pe al meu LG-D802 folosind Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Innoxius Posted December 11, 2014 Report Share Posted December 11, 2014 Mutat la Hardware PC Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Deio Posted December 11, 2014 Report Share Posted December 11, 2014 Ufff, abia acum am vazut Daca schimbi antenele, nu vei avea castig in semnal, ci pierdere. Vezi tu, domeniul asta radiofoniei este foarte nasol. Si greu de stapanit, inteles si recomandat echipamente. Pentru ca mereu apar "factori perturbatori", mediul inconjurator, etc. Routerele au semnal oarecum similar, daca au antenele de acelasi castig in semnal, unele routere sunt mai bune in stabilitate semnal, depinde. In general, la 200-250 lei nu vei gasi un router foarte performant. E important sa stiu daca ai Gigabit sau daca ai 100mbps, pentru ca altfel routerul te va trage in jos la aceasta suma. E de asemenea important sa stii ca routerele bune, incep a fi cele care au NAT Hardware. Adica partea de translatare adrese (nu intru prea mult in detalii ca m-ar durea degetele cat as scrie) o face accelerata de procesor, nu software. Cam ca si randarea la jocuri. Daca o face GPU-ul dedicat, ai FPS din belsug, daca o face CPU-ul, ai din parti, e de 100 de ori mai lent. Cam asa e si cu NAT Hardware. Astfel, WAN to LAN vei avea transfer mult mai bun, decat un router simplu, nu vei avea limitare de viteza. Depinde si aici, daca ai Gigabit Ethernet, ai nevoie de un router peste 500-600 lei, altfel ai degeaba Gigabit. Wireless, e discutabil. Daca vrei sa ai semnal bun, ei bine afla ca routerele cu 1 antena au cel mai bun semnal. Pentru ca semnalul patrunde mai bine fara acel MiMo si WMM si ce mai au cele cu 3 antene sau 4 chiar. Dar.... Semnalul bun, nu e stabil si pe urma ai acele "dead spots" puncte moarte, unde nu ai semnal deloc. Aici intervin cele 3 antene, te ajuta sa ai semnal mai bun in toate colturile casei/apartamentului. Vezi tu, undele sunt ca cele de apa, daca arunci pietre in lac sau balta. Se propaga conform principiului lui Huygens. Mai multe unde, inseamna semnal mai bun. Si ele se intalnesc mai des, daca arunci 3 pietre in loc de 1. Antenele, functioneaza doar daca sunt proiectate de producator. Cele "home made" si cele "dedicate" cumparate de la magazinele de domeniu, fac mai mult rau decat bine. Antena este ceva foarte "personal" particular proiectata, special pentru un anume emitator, nu poti pune orice antena fara calculele necesare. Desi mai functioneaza hack-urile de genul conservelor infipte in antene pentru a directiona semnalul, sitele de bucatarie metalice si alte hack-uri similare. Daca te-am bagat in ceata, citeste prostiile astea din nou, de vreo 3 ori si ai sa intelegi pana la urma ca daca doresti viteza internet buna WiFi si WAN, vei avea nevoie de un router mai scump. Daca nu, atunci e bun oricare din cele recomandate mai sus. Altfel, incepe de la TP-Link WDR-3600 sau WDR-4300. Pe cel WDR-3600 il da RDS gratis in custodie la abonament 1000mbps fibra. Ele costa in jur de 350-450 lei. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vali Condoros Posted December 11, 2014 Author Report Share Posted December 11, 2014 alcineva ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Deio Posted December 11, 2014 Report Share Posted December 11, 2014 Altcineva ce? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Feri Posted December 11, 2014 Report Share Posted December 11, 2014 Cred că te-ai obosit degeaba Deio Sent from my LG G3 Gastarbeiter, Sebi, IonuÈ› and 4 others 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Deio Posted December 11, 2014 Report Share Posted December 11, 2014 Cred ca. Macar sunt sigur ca si altii vor citi si din 10000 de membrii, daca macar 1 pricepe si ia sfatul de bun, scopul meu de a ajuta oamenii s-a indeplinit. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gastarbeiter Posted December 11, 2014 Report Share Posted December 11, 2014 Bah, voi va bateți joc de copkil, Arătații cateva modele nu expresii din cărți! Sent from my iPlaca using Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Deio Posted December 12, 2014 Report Share Posted December 12, 2014 Dar am dat 2 modele minime. Mai sus in descriere. TP-Link WDR3600 si WDR4300. Mai bune ca ele sunt semnificativ mai scumpe. WDR3600 e 170 lei, a scazut pretul se pare. Pe Emag. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gastarbeiter Posted December 12, 2014 Report Share Posted December 12, 2014 Скузе м-а луат валул. Rus Sent from my iPlaca using Tapatalk Alpe d'Huez and Innoxius 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alpe d'Huez Posted December 12, 2014 Report Share Posted December 12, 2014 Унделе. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Scootch98 Posted December 12, 2014 Report Share Posted December 12, 2014 Router Tenda la 100 de lei . Viteza mea e de 50 Mbps la RDS . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gastarbeiter Posted December 12, 2014 Report Share Posted December 12, 2014 Eu am o ragace de tp-link ca o nava spațială(design) alb si o antena de 5db si in apartament cu 2 odăi merge brici si cu 1pc(lan), ps3, un laptop, ipad, 4mobile. erdeeși 100mbs.. Sent from my iPlaca using Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vali Condoros Posted December 12, 2014 Author Report Share Posted December 12, 2014 (edited) Altcineva ce? Alte modele , la asta mam referit.... Oricum ma intereseaza sa am semnal si prin curte , 10-20 de metri maxim o sa treaca prin 2 pereti... Am ales Tp-Link Archer C2... Multumesc Edited December 12, 2014 by Vali Condoros sarbul 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
IonuÈ› Posted March 4, 2015 Report Share Posted March 4, 2015 Touch-ul ala e fița.Eu am un TP-LINK MR3220.Odată configurat routerul,am si uitat pe unde se mai afla,atata timp cat nu face probleme. Gabii and Innoxius 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Innoxius Posted March 5, 2015 Report Share Posted March 5, 2015 Nu mi se pare interesant. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alpe d'Huez Posted March 5, 2015 Report Share Posted March 5, 2015 Atâta timp cât parametrii retelei îi pot vedea pe telefon sau tabletă pentru mine nu prezintă interes. Nu vreau sa le mai am la vedere (routerele). Am un Asus care arata ca obiect de mobilier. Și pe acela l-am ascuns. Trimis de pe GT N7100 cu Tapatalk Sebi, IonuÈ› and Innoxius 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liviu Roşca Posted March 31, 2015 Report Share Posted March 31, 2015 Nu mai deschid alt topic. 1.Știe cineva dacă se poate seta un router (tp-link 740n / dd-wrt) ca repeater pentru același SSID? Am reușit să configurez o "punte" wireless functionala între ele dar îmi apar 2 rețele și aș fi vrut să fie aceeași rețea. 2. Pe router-ul principal D-link dir-615 care este de 300 mb viteza maximă la conexiune pe tabletă este de maxim 72 de mb, la fel și din interfața routerului în dreptul tabletei. La radio în schimb tx-ul general este de 150. Nu pot obtine viteza maximă. L-am dat pe n-only, am schimbat canalele, am facut teste de viteză, tutoriale pentru dd-wrt, nimic. Pe cablu prind cam 12 mb/s iar pe wireless maxim 8. Din tabletă nu cred că e pentru că are AC. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts