Clicky

Jump to content

Recommended Posts

TUTORIAL-ul original :

Click AICI

 

ATENTIE : Acest tutorial este urmat de dumneavoastra pe propria raspundere.

Nu suntem vinovati pentru eventualele probleme aparute in timp-ul ROOT-arii!

 

Pasul 1: Download-ati Odin v1.85 de AICI

 

Pasul 2: Download-ati Insecure/Original Kernels de AICI

 

Pasul 3: Download-ati S2 Root de AICI

 

Pasul 4: Din telefon selectati : Menu > Settings > Applications > Development si bifati USB Debugging

 

Pasul 5: Opriti telefonul

 

Pasul 6: Tineti apasate butoanele Volum Down + Home + Power pana acesta intra in modul Download-ing (aproximativ 10 secunde)

 

Pasul 7: Conectati telefonul la PC prin cablul USB

 

Pasul 8: Porniti aplicatia Odin v1.85

 

Pasul 9: Click pe butonul PDA si selectati unul dintre kernel-urile download-ate in urma pasului 2 (acestea trebuie sa fie in format *.tar *.md5 sau *.smd)

 

Pasul 10: Selectati Auto Reboot si F.Reset Time + Start pentru a incepe flash-uirea

 

Pasul 11: Daca totul a functionat ok, ar trebui sa va apara dupa ce terminalul se reporneste un triunghi galben cu semnul "!" exclamarii pe el care inseamna ca aveti pe telefon un Insecure Kernel cu privilegii de Temp Root

 

Pasul 12: Conectati din nou terminalul la PC

 

Pasul 13: Porniti aplicatia S2 Root

 

Pasul 14: Click pe Root Device si ... voila'

 

Pasul 15: Terminalul este root-at, iar in aplicatii ar trebui sa gasiti aplicatia SuperUser.

Link to comment
Share on other sites

 • 5 months later...
 • 3 weeks later...
 • 4 months later...

Pentru cine are card extern cea mai simpla metoda de root e:

 

1. Download CWM-SuperSU-v0.99.zip

2. Copiati arhiva pe cardul extern oriunde doriti.

3. Intrati in Recovery (opriti telefonul si apoi apasati simultan tastele Volume Up+Home+Power)

4. Selectati Install zip from sd card. Pe ecranul urmator selectati arhiva de unde ati copiat-o si apoi pe urmatorul selectati Yes (navigarea se face cu volume up si volume down, selectarea cu butonul Power)

5. Asteptati sa faca flash (dureaza foarte putin, sub 30 secunde) si apoi selectati reboot.

6 DONE! Aveti root daca va apare aplicatia SuperSU.

 

 

Pentru cine NU are card extern cea mai simpla metoda de root e:

1. Download CWM-SuperSU-v0.99.zip

2. Redenumiti arhiva in update.zip

3. Copiati arhiva update.zip in memoria interna in radacina.

4. Intrati in Recovery (opriti telefonul si apoi apasati simultan tastele Volume Up+Home+Power)

5. Selectati Apply update from sdcard. Pe ecranul urmator selectati Yes (navigarea se face cu volume up si volume down, selectarea cu butonul Power)

6. Asteptati sa faca flash (dureaza foarte putin, sub 30 secunde) si apoi selectati reboot.

7. DONE! Aveti root daca va apare aplicatia SuperSU.L.E. : Varianta a doua nu a fost testata de mine personal. Am citit-o pe un forum. Deci e posibil sa dea eroare.

Edited by sCary
Link to comment
Share on other sites

Nu șterge nimic root. Ba chiar adauga: aplicația SuperSU. Care oferă acces la root și modifica binary code.

Poți sa faci liniștit. Mai apoi ai acces la aplicații care necesita root dar îți fac viata mai ușoară: Titanium backup(excelenta pentru backup-ul aplicațiilor și a datelor acestora, dezinstalare bloatware, freeze la aplicații în varianta pro), Mobile Odin, etc.Eu asa am făcut root pe Jelly Bean și a mers ca uns. Apropo, este un tutorial despre Titanium Backup aici pe forum și poți afla și de acolo mai multe(sau posta odată ce știi tu mai multe).

Edited by sCary
Link to comment
Share on other sites

 • 8 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 • Similar Content

  • By Liviu Roşca
   Pe scurt, am dat la schimb Nokia 520 pe un Desire 500 care rămânea blocat cu logo-ul HTC pe fundal alb. Am dat Nokia cu un incarcator iar HTC-ul l-am primit cu cutie, absolut toate cartile și accesoriile. Chiar și folia de protectie originală.
    
   Am intrat in recovery, fastboot, am deblocat bootloader-ul si am instalat CWM Recovery iar de acolo un ROM de pe XDA. Maxim 2 ore timp pierdut.
    
   Azi l-am colantat
    
   -sunetul in casti e bun, beast audio + dsp manager;
   -memoria interna de (doar) 4 gb face telefonul aproape imposibil de utilizat, mai ramane 1 gb liber. Rezolvam in curand cu partitionarea cardului SD;
   -putine rom-uri pentru el chiar daca am varianta single-sim;

  • By Liviu Roşca
   Nu toată lumea își permite să stea la coadă pentru a achiziționa ultimul "flagship" pentru că sunt scumpe iar salariile mici și oricum peste un an prețul lui scade aproape la jumătate așa că ne descurcăm cu ce avem și căutam să atingem maximul de performanță de la hardware-ul nostru pe care ni-l permitem.
    
   Principala problemă cu telefoanele Android întâmpinată de-a lungul timpului este Lag-ul. Lag-ul acesta nu se datorează "obosirii" procesorului și restul de componente datorită treceri timpului. Lag-ul se datorează faptului că aplicațiile cer cu fiecare update si funcție minoră adusă în plus din ce în ce mai multe resurse. Facebook-ul ocupă de 2 ori mai multă memorie RAM față de acum un an dar hardware-ul nostru tot 512/1024 MB de RAM are. Aceasta este cauza principală a lag-ului pe device-uri low end care rulează sistemul de operare Android.
    
   De preferat să aveți telefonul root-at iar dacă se poate un ROM custom ar fi și mai bine deoarece vine ceva mai "clean" față de un rom stock care este plin de aplicații inutile.
    
   Recomandări & sfaturi utile
    
   - Dezinstalarea / dezactivarea aplicțiilor preinstalate inutile - Dacă aveți root puteți folosi Link2SD. Atenție ce aplicații de sistem dezinstalați, puteți dezinstala o aplicație utilă sistemului rezultând crash-uri de sistem. Eu le dau "freeze", dau un restart, butonez puțin apoi dacă nu afectează cu nimic dau dezinstalare din Link2sd.
   Dacă nu aveți ROOT intrați în setări, manager aplicații, toate. Dând click pe o aplicație o să va apară întâi să-i dezinstalați toate actualizările apoi să o dezactivați. Nu uitați să restartați dispozitivul după dezinstalare, unele schimbări nu au efect fară o repornire. Mare atenție că în cazul în care dezinstalați tastatura / launcherul de sistem, în cazul unui factory reset aplicațiile instalate de voi dispar. Astfel rămânem fără tastatură sau launcher (caz pățit de mine ). Pentru a evita dezinstalarea aplicațiilor înlocuitoare în timpul revenirii la setările din fabrică, aplicatiile înlocuitoare trebuiesc mutate în /sistem cu ajutorul programului Link2sd, astfel după factory reset avem tastatură/launcher.
    
   - Dezactivarea programelor care pornesc singure la boot-are - O mare parte din aplicații se auto-adaugă pe o listă de pornire la boot și rămân deschise în fundal fără să le deschidem noi. Practic deja din primele secunde dispozitivul nostru are ramul și procesorul ocupate inutil de aplicații pe care noi nu le-am deschis. Scoaterea programelor din lista de auto-start se poate face foarte ușor cu ajutorul acestui program. 
    
   - Folosirea aplicațiilor strict necesare - Să recunoaștem că unele aplicații le instalăm cu ideea că "poate o să-mi trebuiască la un moment dat" și rămân acolo luni bune până să devină utile. Internetul mobil este ieftin, wi-fi deschis aproape peste tot iar căutarea și instalarea unei aplicații durează 1 minut așa că nu are rost sa ocupăm memoria telefonului cu ceva ce folosim foarte rar spre deloc.
    
   - Folosirea unor aplicații "prietenoase" cu resursele - Aici este ceva mai mult de discutat dar ideile de bază sunt: Folosirea unor versiuni anterioare care ocupă mai puține resurse și folosirea unor alternative ale aplicațiilor.
   Facebook + FB Messenger ocupă împreună cam toată memoria RAM rămasă pe un Android cu 1 GB de RAM sau mai puțin. Recomand ca alternativă Facebook Lite sau folosirea m.facebook.com.
   Ca browser de web prietenos cu resursele folosesc Opera Mini. Un alt pas pe care îl fac chiar și pe device-urile cu 2+ GB de RAM este să dezinstalez galeria stock și să instalez QuickPic. 
   Uneori tastatura originală sau Swiftkey pot ocupa memorie ram destul de multă și pot aduna un cache uriaș. Eu folosesc Smart Keyboard Pro, ocupă puțină memorie și nu adună date în cache. 
   Ca launcher folosesc Holo Launcher. Arata primitiv dar își face treaba util și repede.
   Ca alternativă la Youtube folosesc Viral Popup care are funcție de redare în background, ceea ce din cauza reclamelor în aplicația oficială nu o să vedem prea curând. Youtube-ul în sine nu mănâncă resurse multe dar dacă dezinstalăm serviciile google play el nu o să mai funcționeze.
    
   - Dezinstalarea serviciilor Google - Serviciile Google sunt utile dar manâncă multe resurse în fundal și încetinesc foarte mult dispozitivul. La Google Play exista alternative iar la Youtube am spus mai sus. Dezinstalând tot ce tine de google din sistem bifăm 2 lucruri în același timp, scăpam de lag dar și de notificările de actualizare a aplicațiilor.
    
   - Limitarea numărului de procese de fundal - Android-ul stă bine pe partea de management al memoriei RAM... până se ocupă toată. Pe piață existând dispozitive cu android care au 4 GB de memorie RAM este destul de greu să rulăm in condiții normale multe aplicații. Partea de multitask-ing trebuie compromisă în favoarea fluidității. 
   Limitarea proceselor de fundal se poate face din meniul de dezvoltator din setări. Eu folosesc limita de 2-3 procese de fundal maxim. 
    
   - Dezactivarea animațiilor - Se face tot din meniul de dezvoltator, sub-ramura desen. Acolo aveți 3 setări pentru viteza animațiilor/tranzițiilor care de obicei sunt setate la 1 X. Le puteți dezactiva definitiv sau folosi 0,5 X .
    
   - Folosirea unui singur homescreen - De preferat cât mai simplu deoarece pentru fiecare widget o aplicație stă deschisă în fundal consumând resurse. Deasemeni, wallpaperele live îngreunează sistemul de operare dar consumă și baterie inutil așa că nu recomand folosirea lor.
    
   - Restartarea și curățarea cache-ului - Eu fac ambele operațiuni periodic la 2-3 zile. Curățarea cache-ului se poate face din setări/stocare și apăsând pe cache la Kit Kat. Dacă aveți versiune mai veche de Android, se poate curăța cache-ul cu ajutorul unui program precum Cache Cleaner. Este simplu și util, face ceea ce spune și numele lui, nimic mai mult.
    
   - Limitarea / dezactivarea sincronizării și a datelor de fundal - Se poate face de obicei din setări/profile și setări/date dar poate diferi locația setărilor în funcție de versiunea Android-ului. Am pățit de multe ori ca atunci când o aplicație/cont se sincronizează, dispozitivul să devină aproape inutilizabil. Cu această ocazie salvăm și datele mobile dacă avem MB puțini.
    
   * Dacă mai aveți sfaturi și lucruri de adăugat la listă, sunt binevenite.
  • By Smooth1c
   Varul meu si-a luat un Samsung Galaxy S2 plus, cam acum 2 saptamani din altex. si de cateva zile se inchide singur/ il gaseste inchis si nu e din cauza bateriei. I-a dat reset dar nu se schimba nimic, tot se inchide. de la ce ar putea fi?
  • By Smooth1c
   De curand am achizitionat un galaxy s2 si am o nelamurire in legatura cu imei-ul. pe el si pe cutie apare un imei, dar in tabloul de bord (google) si la About phone apare altul. care e faza? ca nu prea inteleg. telefonul nu e chinezarie.
  • By GoGo
   Vand Samsung Galaxy S2 garantie pana in septembrie 2014.

   Telefonul este in stare foarte buna de functionare, se vinde in cutie cu toate accesoriile : incarcator, cablu de date, casti, carticele + certificatul de garantie. Bonus, card de memorie 16 GB.

   Prezinta urme normale de uzura ( pe spatele telefonului in dreptul camerei si in partea de jos la difuzoare si pe marginile telefonului ). Primul si singurul posesor 

   Ecranul este in stare perfecta, are folie de protectie.
   Pret: 550 lei
   Nu sunt interesat de schimburi, am nevoie de bani! Multumesc !
    
   Date contact
   George
   Tel. 0726 193 595
   e-mail: [email protected]


 • Who's Online (See full list)

  There are no registered users currently online

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use