Clicky

Jump to content

E compatibil televizorul meu cu CI+-ul (Common Interface) de la RCS-RDS?


steff195

Recommended Posts

Salutare oameni buni, sper ca n-am gresit deschizand acest topic aici, daca da, rog un moderator sa indrepte. Multumesc!

 

Deci, am si eu curiozitatea asta, si am zis sa intreb aici, in ideea ca poate obtin mai repede raspuns. As putea sa ma duc la RDS, dar mi-e ca poate dau de vreo fatuca care nu stie ce sa-mi raspunda. Si am vazut ca aici mai intra si raspund cei de la RDS. ;) Daca nu o sa primesc raspuns, voi merge la un centru RDS.

 

In seara asta, in urma unei probleme cu cablul si din vorba in vorba cu respectivul tip care a venit sa rezolve am ajuns sa-mi recomande un card CI, pentru a nu mai folosi receiver-ul, nu ca eu as folosi asta, eu folosesc tv-ul pe direct, dar sotia mai vizioneaza unele programe care nu se prind decat cu receiver-ul.

 

Am un televizor Panasonic Viera de 42, de vreo 3 ani (in decembrie), caruia as vrea sa-i pun card CI+, cum vad ca are RDS. El stie de "CI" dar nu si de "+". Ideea e ca am verificat pe site-ul RDS compatibilitatea si imi zice ca nu e compatibil. M-am resemnat. Dar dupa aceea, tot cotrobaind net-ul, am gasit link-ul ASTA unde oamenii spun ca ar merge doar daca:

Majoritatea dintre aceste televizoare mai vechi au doar interfață CI, care nu indeplineste toate caracteristicile de la CI+, dar totusi poate fi compatibila cu un CAM CI+, in conditiile in care operatorul nu marcheaza canalele ca fiind protejate la copiere si inregistrare. Despre aceasta vom discuta spre finalul articolului.

 

Asadar, un modul CAM ce necesită interfata CI+ ( cum sunt cele de la UPC sau RDS ) pot fi folosite pentru a decripta canale codate intr-un slot CI simplu ( fără Plus ), daca operatorul doreste aceasta. Singura conditie este ca operatorul sa nu marcheaza canalele criptate ca fiind protejate la copierea continutul difuzat. Asadar, un modul care necesita CI+ poate fi utilizat intr-o interfață CI, dar nu va decoda aceste canale marcate ca interzise la copiere. Este posibil ca în oferta unui operator sa fie toate canalele marcate ca interzise la copiere, doar o parte dintre canale sau nici unul, in functie de politica operatorului si de contractele pentru distributie pe care le-a incheiat cu televiziunile respective.

Asadar, ce vreau sa stiu e daca RDS protejeaza continutul la scriere si inregistrare sau nu, dupa cum se specifica in articol, astfel incat sa pot beneficia si eu de acest serviciu.

 

Multumesc mult!

Edited by steff195
Link to comment
Share on other sites

Mie nu mi-a mers pe un LG de prin 2010 care are doar CI. Pe Samsung-ul din 2012 imi merge fara probleme. As zice ca nu-ti va merge, mai ales daca in lista RDS zice ca e incompatibil.

 

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Mie nu mi-a mers pe un LG de prin 2010 care are doar CI. Pe Samsung-ul din 2012 imi merge fara probleme. As zice ca nu-ti va merge, mai ales daca in lista RDS zice ca e incompatibil.

 

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Pai de aia m-am resemnat si eu initial. Zicea clar ca nu e compatibil. Daca nu il gasea in lista mai ziceam, ca n-or fi listele actualizate. Dar m-a zgandarit apoi ce am citit pe site-ul acela si am zis sa intreb in stanga-dreapta. :D

 

Btw, tot pe RDS ai testat?

Edited by steff195
Link to comment
Share on other sites

Mai documenteaza-te pe softpedia, daca ai si acolo cont. Stiu ca era si acolo un topic despre tv-uri compatibile cu RDS. Poate dai de cineva care are tv ca al tau. Da, la RDS am testat.

 

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Intră pe site UPC.ch și verifica acolo. Dacă acolo zice că este ok, poți lua liniștit cam de la RCS ;)

Și eu am un LG din 2010 care este certificat doar ci și merge fără probleme pe UPC cu toate că pe site UPC România îl dă ca "incompatibil"

 

Sent from my LG G3 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Man, am intrat (sper ca acolo trebuia, de aceea am si iesit din fullscreen, sa se vada adresa) si imi zice ca e compatibil. Dar mie mi-e ca RDS sa nu imi zica ca au acea codare (sau cum naiba ii zic ei) si sa difere de la ei la UPC, din moment ce la RDS pe site imi zice ca "televizorul tau nu e certificat CI+". Dar asta poate sa insemne si ca ar merge totusi. :)

post-1768-0-69785500-1412983529_thumb.png

 

LE: Vad ca in screen scrie in textul de sus: " To find out if your television works with... (is CI+ certified)". Pai daca scrie asta in paranteze si raspunsul e afirmativ, nu ar trebui sa fie dubii.

Edited by steff195
Link to comment
Share on other sites

Până intră cineva de la RDS, pot să-ți ca am un amic ce și-a luat nu știu ce Sony și surpriza a fost fantastică atunci când a băgat cablul in el si a dat o scanare pe digital, pur si simplu aiurea, toți știam că n-are ce să prindă, că îi trebuie decodor.

Surpriză, le-a prins pe toate.

Ce-mi spune mie asta? Păi dacă le-a prins la liber cu un televizor ceva mai aparte, care știe să decodeze fără CI in el, înseamnă că n-ar trebui sa fie protejate la copiere.

Așa încât, eu aș încerca în primul rând o scanare in digital și apoi aș cere și un card fără să mă gândesc că i-aș deranja pe cei de la RDS, au deranjat și ei destul prin tot felul de măgării pe care le-au făcut. A se vedea scoaterea canalelor de știință.

 

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

E puțin diferită situația ta, in sensul că un TV 2014 nu are cum să nu fie compatibil cu CI +. Cu siguranță că cei de la RDS n-au apucat să-l testeze și de asta nu e prin listele lor.

 

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Who's Online (See full list)

    There are no registered users currently online

×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use