Clicky

Jump to content

Nokia Here pentru Android

Sp1tfire

Recommended Posts

Da, exact aceeasi ruta, pe A1 (atat cat este). Legat de info trafic, Google da doar cateva minute in plus la "cu trafic". Here si Sygic offline, deci nimic de trafic. La fel si Here pe site, cam aceeasi valoare ca in aplicatie. Am fost anul trecut si am facut cat a zis Google, nedepasind viteza legala. Cu iGo nu pot verifica, ca e vechi, nu l-am actualizat cu noile portiuni din A1.

Cu Here / Sygic inca n-am iesit sa vad cum stiu limitele de viteza.

• 3 months later...

De azi avem informatii live despre traficul din Romania in Here Maps. Evident, daca avem conexiune la net.

http://blog.gsmarena.com/maps-now-live-traffic-coverage-50-countries

Sent from my LG G3-D855

Si, bineinteles, datele fata de Google Maps difera. Am comparat cateva zone din Timisoara si inclin sa-i dau dreptate lui Google. La ora de varf (cand merge lumea la servici dimineata), HERE dadea o singura linie rosie in toata Timisoara.

Sunt foarte curios cum obtin datele. Daca e crowdsourcing (adica le preiau in mod direct de pe dispozitive, ceea ce ma indoiesc, nu cred ca cineva care se duce la lucru are nevoie de Google Maps sau HERE) sau din supravegherea cu camere ?

Pff, voi vedeti ca discutam la Symbian ? :))

Am aflat cum e cu culegerea de date: Google le culege de pe telefoane / tablete. Si nu e nevoie, cum credeam eu, sa navighezi. Datele sunt transmise tot timpul. Ei zic ca au un algoritm pentru a le "curata" si a extrage doar ce e folositor. Nokia culege si ea date din dispozitive, dar le combina cu alte surse: istoric, ceva baze de date provenite de la navigatoare si camere de trafic, o chestie mai complexa dar care, dupa cum am vazut, in Timisoara dilueaza (am scris corect ?) rezultatul final. Una peste alta, raspandirea Android face ca datele in timp real sa fie mai corecte.

Cam astea ar fi diferentele la ora de varf, dimineata.

Google.jpg  HERE.jpg

O sa mut la HERE pentru Android. Ca sa vedeti cat sunt de darnic cu androizii :D