Clicky

Jump to content

Nokia Here pentru Android

Sp1tfire

Recommended Posts

Au aplicatia integrata si in computerele de bord ale unor marci de masini, presupun ca pentru asta sunt platiti. Sunt convins ca mai au si alte metode de monetizare, doar nu fac munca pro bono.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Dar încăpățânați speciali ăștia de la IGO.... In loc sa il pună în vânzare pentru toata lumea o țin langa. O fi fro' treabă doar sa vina mai târziu din spate peste ceilalți?

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Nu stiu care-i motivatia lor, avand in vedere ca e piratat in draci, daca l-ar lansa oficial, tot ar castiga ceva. Asa nu castiga nimic din sectorul Android.

Orice dezvoltator de aplicatie care se foloseste de hartile lor ajunge sa plateasca catre ei. https://developer.here.com/faqs#l&t Exista un minim gratuit de accesari (harta, directii, locatii), dupa care platesti, ca dezvoltator. Sau ca si client, daca te numesti Yahoo sau CNN. Eu, daca fac o aplicatie pentru WP si o pun pe Lumia, sa nu credeti ca ea se va folosi de hartile din aplicatia Nokia de harti. Nu, aplicatia mea va accesa serverele Nokia si va putea lucra doar online. Fiecare accesare, de pe fiecare dispozitiv pe care e instalata aplicatia mea se contorizeaza la Nokia si cand depaseste minimul gratuit pe luna, ori platesc (si nu putin), ori cei care folosesc aplicatia mea pierd functionalitatea asta.

Tot ce am spus mai sus este valabil si pentru Google Maps. Si acolo se monetizeaza la fel, prin taxarea accesului aplicatiilor third-party. Pe prima coloana e gratuit, a doua e pe bani. Si Google mai au o varianta de monetizare. Exista Google Earth gratuit, pe care il folosim cu totii si cel pe bani.

Acum, de ce ofera aplicatia gratuit ? Simplu. Pentru feedback al hartilor. Ai vazut o eroare, normal ca vrei sa fie reparata si o raportezi. Costuri cu descoperirea erorii din partea lor ? Zero. Client multumit ? Da. Daca le-ar oferi pe bani, chiar si o mica valoare, ar mai avea o asemenea baza de potentiali raportori ? Nu. Si mai ales nu in tarile sarace, adica exact acolo unde hartile sunt mai deficitare. Plus ca creeaza hype. Pana le aveau doar pe telefoanele lor Symbian sau MeeGo, multi cu Android habar nu aveau ca exista si solutii offline gratuite si bune. Acum ? Iti pui gratuit, folosesti gratuit si cand iti vei lua masina vei intreba daca e cu HERE sau nu.

Nu are via point. In bucuresti aplicatia Nokia here tranzit merge brici. Arata trasee numărul autobuzului sau metroului de asemenea modul pedestrian e f bine optimizat daca stii numele străzii te duce linistit mura in gura . Mai intuitiv si eficient ca Apple maps spre exemplu.

Eu astept si sunt curios de varianta de ios având in vedere nivelul si procedurile mai stricte de acceptare a aplicatiilor in Apple store

Pe prima versiune sigur mergea. Acum cu versiunea din Samsung Apps si dupa un update de soft la telefon incerc si imi tot zice ca GPS-ul cauta de vreo cateva minute.

Dupa cateva erori in care nu mergea butonul de locatie si imi arata ca e debusolat compasul, mi-a mers. Apropo, Innoxius, are rutare pentru mijloacele de transport pe Android, la asta te refereai?

post-23-141335838903_thumb.png