Clicky

Jump to content

Facebook "va disparea" in cinci - opt ani


Innoxius

Recommended Posts

Foarte greu de anticipat așa ceva, mai ales în contextul în care site-ul se dezvoltă prin forte proprii și achiziții. Nu cred că se poate face o paralelă între Facebook și Yahoo. Yahoo s-a culcat pe lauri și le-a dat cu flit lui Larry Page și Sergey Brin când au bătut la ușă. Nu cred că e cazul Facebook... Totuși listarea la bursă îi va afecta, însă sunt sigur că acțiunile vor intra curând pe un trend de creștere. Aș mai adaugă că pe parte mobilă sunt oportunități pe piață și putem asista la surprize.

Link to comment
Share on other sites

Nimeni nu poate da o data anume. Firmele mari trebuiesc sa se adapteze la nevoile oamenilor (utilizatorilor). Si oameni se schimba. Nokia, Blackberry, Yahoo si nu numai, nu s-au adaptat la ecrintele pietii. Va veni si vremea de apus a Facebook-ului .

Link to comment
Share on other sites

Cum sa nu mai fie nimeni? Retelele astea gen Hi5, Facebook, Yahoo, Hotmail au diferite grade de popularitate in functie de zonele geografice. Hi5 mai e inca la putere prin America de Sud, in SUA mai e o duzina de retele in functie de ocupatie (gen LinkedIn, MySpace si altele). Reteaua Facebook este recunoscuta la nivel international, ca sa dispara ar insemna ca noi sa nu mai fim oameni, sa nu mai vrem sa ne dam mari prin poze sau prin vorba. Facebook ar putea pierde din popularitate, mai ales daca mai apare o retea concurenta, lucru care nu s-a intamplat.

 

Analistul judeca reteaua din punct de vedere al SUA, insa reteaua de-abia intra pe alte piete, de unde poate face bani buni din reclame si altele. Ganditi-va ca de-abia acum au inceput sa apara campanii pe Facebook la produse, marci, chiar si oameni politici. Nu cred ca exista o retea sociala mai dedicata platformelor mobile decat Facebook, am citit un articol pe undeva in care se spune ca Facebook se va dedica din ce in ce mai mult platformelor mobile.

Link to comment
Share on other sites

Nu stiu cum e pe Android, iOS sau WP, dar pe MeeGo sau Symbian nu exista un client mobil care sa aibe toate, dar absolut toate facilitatile de pe desktop. Ca sa nu mai zic ca, daca postez o fotografie, FB se gandeste sa-mi faca un bine si sterge EXIF-ul, cand ar putea foarte bine sa se foloseasca (daca eu vreau) de coordonatele GPS si sa-mi puna fotografia pe harta exact unde a fost facuta.

"Facebook ar putea pierde din popularitate, mai ales daca mai apare o retea concurenta" gindeste-te ce se spunea de mess acum cativa ani. Sau de mail-ul de la Yahoo inainte de Gmail. Sau de chat-ul video de la Yahoo inainte de Skype. Asta ca sa amintesc doar de domeniul acesta. Nu avem de unde sa stim ce va apare si ce se va mai inventa. Ajunge sa apara o alta "ceva" cu tot ce are FB + o singura chestie cool in plus. Sa vezi atunci transhumanta :D

Link to comment
Share on other sites

Da, s-a spus ca mess-ul dispare, in articol se spunea ca reteaua Yahoo poate fi considerata o retea moarta si nu e asa. Skype-ul a venit cu ceea ce Yahoo nu avea si nu are nici acum. Cand vine un concurent, nu inseamna automat ca jucatorul mai vechi e uitat si toata lumea migreaza catre noul jucator. Facebook are puterea sa se adapteze, depinde de el daca o a face. De aici si pana a spune ca in 5-8 ani Facebook moare e distanta lunga.

Link to comment
Share on other sites

Cand vine un concurent, nu inseamna automat ca jucatorul mai vechi e uitat si toata lumea migreaza catre noul jucator

 

Nu, nu migreaza toti, dar daca in urma migrarilor si a lipsei de clienti noi, numarul lor scade, ajunge.

Link to comment
Share on other sites

Desi au trecut ceva ani de cand avem retele de socializare de tipul FB, eu tot nu am reusit sa-mi dau seama la ce naiba folosesc. Dar asta nu conteaza.

De disparut, nu cred ca va disparea, de restrans, probabil.

Link to comment
Share on other sites

O sa regretam cu totii cum ieseam la film si spargeam seminte in parc, plimbandu-ne...

He he...

Acum stam in pat si intram pe FB. Sa dea dracii daca eu pot intelege in vreun fel prostiile astea cu socializarea online...

Link to comment
Share on other sites

Eu am noroc cu fiica mea,nu are cont de FB si nici nu este interesata inca.....

In schimb baga la shootere si counter strike de ma scoate din minti :(

Sa se racoreasca putin si o scot la role.

 

Sent from my LG-P990 using Tapatalk 2

Link to comment
Share on other sites

Chiar daca nu-mi convine, nu-i interzic. Poate sunt eu redus si nu inteleg ce inseamna exact FB-ul asta.

 

Pai si ce facem noi pe forum, cam cum se cheama ?

Crezi ca daca "socializarea" noastra are un punct comun, nu se cheama tot dependenta ?

 

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk 2

Link to comment
Share on other sites

Bineinteles ca e mai sanatoasa socializarea fata in fata, asa am crescut si eu. Eu am spus ca nu conteaza cum socializezi (pe FB, pe un forum), tot e mai bine decat nimic.

Link to comment
Share on other sites

Da, e un punct de vedere, dar nu-l impartasesc intru totul.

Aici ne cunoastem dupa niste id-uri, nu avem poze de la mare sau de mai stiu eu unde, nu postam tot felul de informatii personale, etc

E si asta un fel de socializare, insa parca e altceva.

Pe FB, niste oameni de oriunde, isi spun punctele de vedere fata de niste probleme, situatii, etc.

Parca e altceva, nu?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Who's Online (See full list)

    There are no registered users currently online

×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use