Clicky

Jump to content

Schimbare procesor laptop samsung NP300E5Z-S06RO

nu da

Recommended Posts

Buna ziua! Detin un laptop samsung NP300E5Z-S06RO cu procesor intel pentium B950 2.10Ghz dar doresc sa il chimb cu un procesor de tip i3, i5 sau i7(daca este posibil). Imi puteti spune daca este posibila schimbarea procesorului si daca da ce model trebuie ales. Multumesc!

Am vazut ca exista laptop identic cu al meu, singura diferenta fiind procesorul care era un i5 de generatia a 2-a...nu stiu daca sunt perfect identice dar in ceea ce priveste Ram, placa video, hdd si aspect sunt identice...ma gandesc ca poate placa de baza este diferita...

:welcome:

Mutat la Hardware.

In principiu nu poti. Sansa este foarte mare ca laptopul sa vina cu procesorul lipit pe placa si nu ai cum. Iar daca nu este, atunci chiar daca ai gasi undeva un procesor, presupunand ca gasesti unul compatibil pentru socket-ul sau soclul placii de baza (FCBGA, PGA478, 479, etc), nu il vei putea folosi pentru ca sistemul de racire nu va face fata. Angrenajul Heatpipe + ventilator nu este conceput sa raceasca mai mult decat producatorul proiecteaza pe acel model cu acel procesor.

Le-ai desfacut pe ambele sa spui cu certitudine?

Ti-am dat un sfat. Laptopurile nu sunt desktopuri unde schimbi cum vrei piese prin ele. Vin cam produse finite. In afara de Hard Disk si memorie RAM, nu prea ai optiuni. Uneori poti imbunatati display-ul, dar rareori.

Eu am avut (e al prietenei acum) un Asus f55vd cu procesor b980 si l-am schimbat foarte ușor cu un i5 3210. Ultimele procesoare au un TDP asemanator( pentru laptopuri seriile Sandy si ivy e de 35w) si sistemele de răcire le suporta. Cu schimbatul procesorului la un laptop intervin mai mulți factori: socket( rpga, bga), chipset( hm66/76) si BIOS-ul. Doar daca ai același socket cu viitorul procesor, chipset care il va suporta si BIOS care, la fel, il va suporta, ar trebui sa meargă. Înainte de a face modificarea la mine am stat câteva zile si m-am documentat, apoi am trecut la treaba.

Sent from my haiFăun using Tapatalk

Da, al tău procesor e demontabil.

Aida64. Cpuz. Si cu BIOS-ul...Daca sunt serii de laptop asemănătoare la celelalte componente, au același BIOS, ar trebui sa fie suportate.

Si pentru chipset daca nu găsești in aida64. Click dreapta pe my computer-manage-device manager- system devices. Si acolo ai hmx6 express chipset. ( x e ori 6 ori 7). Daca e 6 nu poți pune procesoare decât din seria Sandy bridge. Daca e 7 poți pune si ivy bridge.

De schimbat oricum nu il schimb eu...am un prieten care are tot ce ii trebuie si stie doar ca momentan e plecat...

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/v/t1.0-9/10171178_757762060929702_2131175391943089139_n.jpg?oh=434e190558a30fdb4859b74c027347b7&oe=549649D5&__gda__=1418945289_eaeaa10501a453fbae9b080dd805a3a0   asta am gasit in device manager

In mod normal e același. Cel puțin eu nu am avut probleme cu Asus-ul. Si in utilizam intens. Depinde si de sistemele de răcire de la fiecare producător. Vechile sisteme de la acer,Hp stăteau foarte prost cu asta. De samsung nu stiu nimic, nu m-am documentat.