berila_mz Posted September 17, 2014 Report Share Posted September 17, 2014 Ce aveti impotriva cumpararii Pre-Pay cu buletinul? Daca te suna insistent un numar de telefon doar asa in joaca sa te deranjeze, nu ti-ar placea sa il poti reclama si sa primeasca o amenda frumoasa pt "ideea" lui. Alt caz: suna alt "destept" la 112 si trimite echipajele aiurea pe dealuri, nu iti convine tie ca si contribuabil sa fie identificat si amendat pentru se cheltuie bani si resurse pe farse? Nici eu nu sunt de acord cu stocarea convorbirilor si SMS-urilor. Dar proprietarul cartelei trebuie sa fie identificabil la orice ora din zi sau noapte pentru a putea fi tras la raspundere pentru actiunile de pe acel SIM. Sa nu ma luati cu cazurile de pierdere sau furt, acelea le declari, chiar daca e Prepay ca in orice tara civilizata. IonuÈ› 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sp1tfire Posted September 17, 2014 Report Share Posted September 17, 2014 Daca te suna insistent careva, nu o sa ia nimeni masuri. Si acum se stiu utilizatorii cartelelor prepay si daca te plangi la compania de telefonie iti dau cu flit ca-i confidential. Convorbirile si sms-urile sunt stocate oricum o anumita perioada de timp. Legea asta venea sa acopere toate magariile care se fac deja. Eu ma bucur ca a fost declarata neconstitutionala, desi n-am nimic de ascuns. Sent from my GT-I9505 using Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gastarbeiter Posted September 17, 2014 Report Share Posted September 17, 2014 In russia de ia inceput se vindeau cartele cu buletinul, in cazul lor pasaport intern, si toti s-au obisnuit, se gasesc si la negru cartele, asta-i piata. :/ Sent from my iPad using Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
berila_mz Posted September 18, 2014 Author Report Share Posted September 18, 2014 (edited) Daca te suna insistent careva, nu o sa ia nimeni masuri. Si acum se stiu utilizatorii cartelelor prepay si daca te plangi la compania de telefonie iti dau cu flit ca-i confidential. Convorbirile si sms-urile sunt stocate oricum o anumita perioada de timp. Legea asta venea sa acopere toate magariile care se fac deja. Eu ma bucur ca a fost declarata neconstitutionala, desi n-am nimic de ascuns. Sent from my GT-I9505 using Tapatalk De unde se stiu utilizatorii cartelelor prepay, folosesti CI cand le cumperi?Se stocheaza de catre operator data/ora si durata apelului/SMS-ului, nu continutul. Daca faci cerere "oficiala" cu justificare reala, poti afla datele de identificare pt un anumit SIM (daca acestea exista); asa la o "barfa" telefonica sau intr-un Orange/Vodafone Shop nu iti da nimeni numele si adresa unui abonament/prepay. Edited September 18, 2014 by berila_mz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sp1tfire Posted September 18, 2014 Report Share Posted September 18, 2014 E bine daca tu crezi ca se stocheaza doar ora si durata. Discutia telefonica sau cererea intr-un shop nu ti se pare a fi oficial? Stai linistit, nu afli nimic chiar daca le scrii cu cerneala roz. Sent from my GT-I9505 using Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DTTR Posted September 18, 2014 Report Share Posted September 18, 2014 Dacă legiuitorul zice... Nu va mai fi dreptul tău ci obligația ta... Sent from my LG-V500 using Tapatalk Innoxius, IonuÈ› and Sebi 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mihai Posted September 19, 2014 Report Share Posted September 19, 2014 Nu e corect, de-asta mi-am facut cartela. Am dat deja datele de vreo 2 ori cand mi-am schimbat SIM-ul. Ar trebui sa ne protejeze, dar ne face mai mult rau decat bine. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DTTR Posted September 19, 2014 Report Share Posted September 19, 2014 Tinere! Întotdeauna legiuitorul îți vrea binele. Vrea să fi protejat. Sent from my LG-V500 using Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Clasic Costi Posted September 20, 2014 Report Share Posted September 20, 2014 Daca ati sti voi de cate ori am vrut sa-i scutur putin pe aia care ma sunau la 2 noaptea sa ma intrebe tot felu de idiotenii ....dar sunt eu un tip calm..... @DTTR da imi vrea binele fortat si e bine cum spune el nu cum spun eu (cateodata)... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DTTR Posted September 22, 2014 Report Share Posted September 22, 2014 Da! E ca și în cazul celor care acuză că la TV se difuzează numai prostii... Eu utilizez telecomanda. Iar telefonul îl pun pe silentios noaptea, ziua cand îmi fac siesta și când sunt la cinema. Sent from my LG-V500 using Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Innoxius Posted September 22, 2014 Report Share Posted September 22, 2014 1. Ca sa identificati ala de va suna, cu operatorul rezolvati exact cum a rezolvat Romania cu ultimatumul rusilor: fix pix. 2. Pentru asta trebuie sa va adresati autoritatilor, in speta Circa de Politie 3. Care Circa de Politie nu va va baga in seama decat daca s-au proferat amenintari cu moartea sau alte violente. 4. Caz concret: minora care primea mesaje porcoase. Se stia persoana clar, nu mai trebuia identificata. N-a folosit la nimic. A trebuit rezolvat fara ajutorul autoritatilor. Si s-a rezolvat intr-o ora de la parasirea sediului de Politie. Asa ca daca voi credeti ca se misca cineva pentru niste apeluri in toiul noptii, va inselati. Daca credeti ca o sa-l caute cineva pe cel care v-a furat un amarat de telefon, iar va inselati. Treaba asta cu identificarea este pentru chestii care tin de siguranta nationala, spalari de bani, trafic, chestii penale serioase. Sp1tfire, samyjuanito and Kali 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts