LauCalin Posted September 9, 2014 Report Share Posted September 9, 2014 Salut si bine v-am gasit! Treaba sta cam asa. Am un Galaxy S III Mini care daca nu si-ar da restart de doua, trei ori/saptamana si astfel sa mi se anuleze toate aplicatiile (inclusiv alarma de dimineata - era sa am mari belele ca am intarziat de doua ori din cauza asta) si sa se mai blocheze si aplicatiile de net din cand in cand si sa-si revina dupa vreo 10-15 secunde, sau sa nu incarce greu agenda sau mesajele , ar fi telefonul minunat si acest topic nu ar fi existat. Dar aceste probleme exista. Asa ca as vrea sa imi schimb telefonul. Nu as vrea in schimb sa mai dau bani. Daca va rezista eroic 2 ani va fi f bine (S3 Mini il am din decembrie 2012). Asadar Orange are acum la best deal Nokia 625.Mi se pare interesant. Dar interesant mi se pare si Orange Reyo. Reyo are ecranul mai mare si 1 GB RAM. Nokia in schimb are 512 RAM si ecranul ceva mai mic, dar cam la aceiasi rezolutie. Nici nu stiu mare lucru despre Windows Phone. Telefonul va fi folosit pentru net (date mobile si wifi), si cateva aplicatii gen wassup, facebook, instagram, gps (mai rar) si alarma. Nu ma intereseaza jocurile. Telefonul as vrea sa-l tin un an si jumatate, maxim 2. Aveti cunostinte despre aceste telefoane? Care se merita mai mult? Daca credeti ca mai pot fi si alte alternative, va rog sa-mi spuneti... ma rog, tot ceva mai ieftin. Multumesc! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Feri Posted September 9, 2014 Report Share Posted September 9, 2014 Am avut și eu S3 Mini de la serviciu, dar nu am avut problemele descrise de tine. Probabil o aplicație își face de cap prin telefonul tău. Pt ce vrei tu să-l folosești poți merge liniștit pe Nokia. Ce aplicație este "wassup"? Sent from my LG G3 using Tapatalk IonuÈ› 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabii Posted September 9, 2014 Report Share Posted September 9, 2014 (edited) Reyo nu merita. Poate avea el 1GB de ram, are un amarat de provesor Mediatek, nu va primi niciodata KitKat, plus ca in jocuri si multitasking de misca greu de la un timp. Nu are nici o legatura RAM cu rezolutia. Ia-ti 625-ul varianta 4g, iti garante ca te tine 2 ani fara sa se blocheze, aici e bun WP @Feri, Whatsapp Edited September 9, 2014 by Gabii Scootch98 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LauCalin Posted September 9, 2014 Author Report Share Posted September 9, 2014 (edited) Multumesc de raspunsuri! Am avut și eu S3 Mini de la serviciu, dar nu am avut problemele descrise de tine. Probabil o aplicație își face de cap prin telefonul tău.Pt ce vrei tu să-l folosești poți merge liniștit pe Nokia.Ce aplicație este "wassup"?Sent from my LG G3 using Tapatalk Intr-un fel te cred cand spui ca esti multumit de S3 Mini, pentru ca am mai intrat si pe alte forumuri. Si acolo mai erau cativa nemultumiti, dar nici unul atat de nemultumit ca mine. Am uitat sa spun ca acum aprox. o jumatate de an am schimbat si bateria pe garantie. Nu vreau sa arunc cu noroi in acest telefon... poate am fost eu ghinionist. Dar sti cum e, prima impresie conteaza. Si a doua oara nu mai vreau Samsung. Dar are si parti bune: in privinta semnalului bate multe smartphone-uri din categoria lui, imi place luminozitatea ecranului si faptul ca e compact, il tii bine in mana. Acum bateria ma tine si doua zile (vorbit cam 40-50 de min si net 3-4 ore/zi). In privinta asta eu sunt f multumit. Pacat ca o da in bara cu altele. Iar aplicatia este defapt WhatsApp. Scuze ca am scris gresit, sunt cam obosit. Mai sunt unii care spun ca cei 512 RAM de la Nokia sunt mai "harnici" decat 1 GB RAM de pe un Android, mai ales cand e vorba de telefoane mai ieftine. Nu prea inteleg la ce se refera. Imi cer scuze, dar recunosc ca la telefoane nu prea ma pricep. Decat la chestii de baza. Edited September 9, 2014 by LauCalin Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Scootch98 Posted September 9, 2014 Report Share Posted September 9, 2014 (edited) Windows phone se descurca bine cu 512 mb de RAM , android nu se descurca prea bine nici cu 1 gb , trebuie sa inchizi mereu aplicatiile ca sa eliberezi din memoria RAM . Diferentele sunt la sistemul de operare . Edited September 9, 2014 by Scootch98 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
denis Posted September 9, 2014 Report Share Posted September 9, 2014 Daca vrei sa te tina 2 ani telefonul mergi linistit pe orice Nokia cu Windows Phone. Eu sunt la al 2-lea Lumia 920, pentru ce imi trebuie mie este perfect. Nu ma joc pe telefon, am nevoie sa mearga netul repede, sa fie rezistent, fluid, navigare offline. Nu ai sa vezi lag in meniuri pe WP. Apropo, primul lucru pe care sa il faci cand iti iei telefonul este update la WP 8.1 cu Developer Preview. Este alt telefon dupa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sebi Posted September 10, 2014 Report Share Posted September 10, 2014 (edited) android nu se descurca prea bine nici cu 1 gbLa N7 al meu, cu 1gb ram nu am avut probleme cu lag-ul, desi am tableta de 4 luni bune. Edited September 10, 2014 by Sebi candrei 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Scootch98 Posted September 10, 2014 Report Share Posted September 10, 2014 (edited) Da, sebi, dar e n7 de la google, nu orange reyo de la Alcatel. Ai tegra 3, nu mediatek(contează) Edited September 10, 2014 by Scootch98 IonuÈ› and berila_mz 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sebi Posted September 10, 2014 Report Share Posted September 10, 2014 ANDROID nu se descurca prea bine nici cu 1 gb Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Scootch98 Posted September 10, 2014 Report Share Posted September 10, 2014 (edited) In multitasking si cu procesor mediatek nu prea cred ca se descurca, o sa inchida mereu aplicatiile dupa ce le foloseste. L. E. Ma gandeam, daca e problema de soft la s3 mini al lui? Daca flash-uieste un rom AOSP nu scapa de problema restartarilor? Si asa numai trebuie sa-si cumpere altul. Un coleg avea mult lag pe s3 mini cu TouchWiz(daca sta pe stock..) si i-am bagat eu un rom AOSP si merge bine. Edited September 10, 2014 by Scootch98 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LauCalin Posted September 11, 2014 Author Report Share Posted September 11, 2014 Sincer sa fiu habar nu am ce spui tu acolo cu acel rom AOSP. Cand am schibat bateria acum vreo 6 luni am spus celor de la Orange ca am delay si se mai restarteaza. Si mi-au spus ca asa "face" toate, ca si Samsung-urile lor mai patesc asa. Oricum s-au uitat la el si i-au facut si un update. Si a mers la fel. Iar problema asta cu restarul am patit-o inca de cand l-am cumparat. Dupa vreo doua saptamani si-a dat primul restart. Ce mi se pare mie interesant este ca am avjut instalat pe el tot felul de jocuri si au mers perfect. NFS Hot Pursuit mergea impecabil. Cred ca asa ceva nu gasesc pentru Nokia. Dar nici nu conteaza, NFS am instalat mai mult din curiozitate. Sunt parti care imi plac la acest telefon, dar degeaba daca imi face figuri cu lucruri mai impotante, precum anularea alarmei. Apropo, primul lucru pe care sa il faci cand iti iei telefonul este update la WP 8.1 cu Developer Preview. Este alt telefon dupa. Ok, am sa tin cont. Multumesc! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LauCalin Posted September 14, 2014 Author Report Share Posted September 14, 2014 Da, stiu ca sunt pisalog dar apelez la voi inca o data pentru ca nu stiu cum sa fac. Sunt pus in fata unei dileme avand de ales intre 625 si 630. Personal as alege 625 pentru ca are blitz si ecranul putin mai mare. Desi de blitz am nevoie f rar (la tel actual o data am avut nevoie in aproape 2 ani) si eranul este insesizabil mai mare fata de 630 (4.7 inch la 625 vs 4.5 inch la 625). In schimb 630 pare mai la zi dpdv software. Uitati niste specificatii: http://www.phonearena.com/phones/compare/Nokia-Lumia-630,Nokia-Lumia-625/phones/8503,8027 Voi care credeti ca ar fi mai ok? Multumesc! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Feri Posted September 14, 2014 Report Share Posted September 14, 2014 Din ce văd acolo, 625 este mai dotat, atât că nu este quad core. Sent from my LG G3 using Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
candrei Posted September 14, 2014 Report Share Posted September 14, 2014 Da, sebi, dar e n7 de la google, nu orange reyo de la Alcatel. Ai tegra 3, nu mediatek(contează) Eu nu am lag pe Mediatek cu 1gb de ram. Deții un device cu asemenea procesor? Tare vă place sa aruncați cu rahat... La banii aia, ce vrei de la un telefon? Dacă nu ar avea probleme, ar mai da cineva 4 miliarde de euro pe iPhone 87?! Cumpără ceva cu Windows Phone. Nu vei avea probleme de nici o culoare, poate doar lipsa aplicațiilor o vei resimți mai acut. Sent via iPhone with Android 6.3 on board Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
samyjuanito Posted September 15, 2014 Report Share Posted September 15, 2014 Deti Windows Phone, candrei? Trimis de pe al meu SM-N9005 folosind Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
candrei Posted September 15, 2014 Report Share Posted September 15, 2014 Nu, m-am jucat pe vreo câteva și cunosc persoane care au WP. Sent via iPhone with Android 6.3 on board Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
samyjuanito Posted September 15, 2014 Report Share Posted September 15, 2014 Eu dețin un lumia 625 și crede-mă, ai renunța după o săptămână. Probleme sunt și pe Windows Phone, dar cea mai mare problema sunt aplicațiile. Nu am întâlnit pe nici un Android, sa se deschidă o aplicație gen Viber, WhatsApp etc. În 3, 4 secunde. Trimis de pe al meu SM-N9005 folosind Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
candrei Posted September 15, 2014 Report Share Posted September 15, 2014 Nu? Cumpără un android din aceeași gama de preț. Vad ca postezi de pe Note 3. Vorbim după. Sent via iPhone with Android 6.3 on board Sebi 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
samyjuanito Posted September 15, 2014 Report Share Posted September 15, 2014 Are nepoata mea Sony Xperia E, și se deschid aplicațiile mai repede. Cumnata are Orange Gova, se mișcă de o suta de ori mai bine și asta testat de mine. Trimis de pe al meu SM-N9005 folosind Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sp1tfire Posted September 15, 2014 Report Share Posted September 15, 2014 Cum la tablete se recomanda Nexus, indiferent de ce vrea lumea, in curand se va recomanda Android One ca fiind cel mai bun telefon ieftin. Problema e ca nu prea se vor gasi pe la noi telefoanele din gama Android One, iar daca vor fi aduse de vreun magazin online, pretul se va dubla. Sent from my GT-I9505 using Tapatalk samyjuanito 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mihnea Posted September 15, 2014 Report Share Posted September 15, 2014 Karbonn aduce telefoane la noi. Nu știu dacă prețul era dublu sau nu pentru ca nu prea m-a interesat. RIP Allview. samyjuanito and Sp1tfire 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sp1tfire Posted September 15, 2014 Report Share Posted September 15, 2014 Da, Karbonn se pare ca sunt prezenti oficial la noi, deci preturile nu au cum sa fie prea mari, insa nu se stie daca vor aduce si terminale din gama One. Sent from my GT-I9505 using Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mihnea Posted September 15, 2014 Report Share Posted September 15, 2014 E clar ca Google dorește de fapt sa oprească fragmentarea sistemului. Android One vad ca e Android 4.4.4. Kitkat, posibil cu ceva optimizări pentru telefoanele slabe. Cel mai probabil s-a renunțat la animații. Zic ca merita sa iei un Karbonn cu One decât un Allview cu 4.2.2 și preț mai mare. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LauCalin Posted September 15, 2014 Author Report Share Posted September 15, 2014 Am comis-o! Nokia 625, prelungie pe 2 ani la Orange cu 0 lei. Initial pretul ar fi fost 172 de lei si nu cred ca dadeam atat pe el. Dar mi-au facut o oferta: daca trec pe 4G am 50 de euro de la ei pentru telefon. Si aveam de ales intre Nokia 625 si un model Orange... Reyo sau ceva de genu'. Urmatorul ca pret ar fi fost Samsung Young... si inca un nume. Ca prima impresie sunt multumit. Bine, nici nu l-am pus cine stie ce la treaba. Sper sa fie ok. Ce am testat pana acum mi-a placut. Daca aveti ceva sfaturi in privinta update-urilor va rog sa-mi spuneti. La fel si cu aplicatiile. Multumesc mult tuturor! Iar forumul este unul foarte util. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
soare Posted September 16, 2014 Report Share Posted September 16, 2014 Am cumparat astazi un nokia lumia 630 de la o consignatie din craiova cu 500 de lei, pachet sigilat. Merge extraordinar de bine. Telefonul chiar arata bine. Si este chiar ieftin. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts