Clicky

Jump to content

Vodafone vinde produse fara factura fiscala!!!

fLu

Recommended Posts

Va salut. Pana la urma m-am hotarat si vreau sa-mi cumpar LG G3 si am zis sa-l iau initial de la VDF. Azi am plasat comanda iar acum mai pe seara nu stiu ce mi-a venit sa intru pe forumul vdf la sectiunea LG G3 sa vad ce e pe acolo si am dat peste o persoana care se chinuie de o luna si ceva sa obtina o factura fiscala de la VDF, el a comandat telefonul de pe site-ul vdf si la primirea coletului a primit doar un aviz+ o anexa dar fara o factura fiscala in clar iar fara aceasta factura nu se poate participa la promotia LG . Cei de la LG cer in clar o factura fiscala si nu accepta alt tip de dova a achizitiei. Da ,poate o sa spuneti ca nu au emis o factura ca a fost cu plata la livrare  dar dupa ce produsul a fost platit sunt obligati prin lege ca in termen de 15 zile sa emita factura fiscala pentru produsul respectiv .  Cam ce mai puteam face sau sa  mai  spunem ceva daca o companie ca VDF practica astfel de lucruri ,ce sa mai zicem de magazinele de colt de bloc ...

Eu, din cate știu, trebuie emisă factura îndată ce produsul este vândut, indiferent dacă este achitat sau nu.

Bon fiscal sau chitanță poți face după emiterea facturii, invers nu știu să se poată. Îmi amintesc că am făcut mare tărăboi la un Carrefour, când am uitat să iau factura si am luat doar bonul. După vreo doua zile când am revenit în București, m-am dus peste ei să le cer factura si nu s-a mai putut, conform legii. Cel puțin cea din perioada aia. Acum nu mai știu cum este, dar mă îndoiesc că se poate emite factura după ce produsul a fost vândut. Ma rog, în România se poate orice.

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk

Orice tranzacție de la Vodafone, mai ales dacă cumperi un telefon îți oferă factura fiscala.

Încearcă un PM la @Tudor

Sent from my LG G3 using Tapatalk

Faza e ca am primit si confirmare de la un reprezentat VDF ca cica nu se trimite factura fiscala in clar , doar un aviz. .

."19:47:02 [Mihaela Paunescu] In momentul in care vei primi coletul, vei primi si aviz +anexa la aviz. Acelea reprezinta de fapt factura telefonului"  cam asta a fost raspunsul lor .

Si mie imi este greu sa cred asta dar maine daca curier'ul nu vine cu factura in dinti ii spun sa faca stanga'n prejur si pa!

PS: iar asta e postul tipului de pe forumul vdf:

Excelent din partea Vodafone ca au adus varianta cu 3Gb RAM (merge excelent), insa desi l-am luat de la Vodafone, cei de la LG nu mi-au permis sa intru in promotia lor (desi Vodafone pretinde ca e comerciant participant in promotie).

Practic, cei de la LG cer exclusiv factura de achizitie doar pentru telefon (nu recunosc avizul de insotire a marfii, desi are valoare fiscala), iar eu ma lupt cu Vodafone de peste o luna pentru a obtine o factura de achizitie, fara de care nu se poate intra in promotie, aparent.

cei de la LG au respins avizul de insotire pentru ca nu e factura fiscala si au respins si factura de servicii pe care apare telefonul, pentru ca pe varianta detaliata unde e mentionat telefonul apare mentiunea "duplicat".

Dintre cei care au cumparat telefonul de la Vodafone, s-a mai lovit cineva de situatia asta? Ati reusit sa participati la promotie cu una din hartiile astea?

Edited by fLu

De fiecare data cand am cumparat online am primit factura,chiar scria undeva(pe site cred) ca se poate trimite factura nesemnata conform cumparaturilor online.(am cumparat de pe mai multe site-uri) Vodafone sunt niste nesimtiti,mi-au bagat la un abonament taxa de reziliere a contractului in cazul in care am avut dreptul sa renunt la abonament in 15 zile.

Eu am primit factura fiscala pentru tot ce am cumparat la distanta de la Vodafone. Chiar si pentru ce am primit cu valoare zero. Drept ii ca sunt client persoana juridica.

Oricum, sa spui ca un aviz + anexa la aviz "reprezinta de fapt factura telefonului" e de râsul curcii :)) Factura e factura, avizul e aviz. Si ce ar reprezenta certificatul de garantie ? Ghidul de utilizare ?

Trebuie sa primești 5 hârtii(coli in format A4):una cu detalii comanda,una cu extras privind ID de vânzare si alte informații ale produsului,aviz de însoțire a mărfii,anexa la aviz si factura fiscala.Intr-un an am făcut 17 achiziții la Vodafone,fiecare cu numărul de hârtii amintite.

Eu, din cate știu, trebuie emisă factura îndată ce produsul este vândut, indiferent dacă este achitat sau nu.

Bon fiscal sau chitanță poți face după emiterea facturii, invers nu știu să se poată. Îmi amintesc că am făcut mare tărăboi la un Carrefour, când am uitat să iau factura si am luat doar bonul. După vreo doua zile când am revenit în București, m-am dus peste ei să le cer factura si nu s-a mai putut, conform legii. Cel puțin cea din perioada aia. Acum nu mai știu cum este, dar mă îndoiesc că se poate emite factura după ce produsul a fost vândut. Ma rog, în România se poate orice.

Chiar si in caz de pierdere a acesteia,se poate solicita emiterea unui duplicat.Se apelează unul din canalele media de suport,iar in termen de pana la 3 zile lucrătoare se obține. Edited by Ionuț

Acea taxă de reziliere își are valabilitate după cele 14 zile lucrătoare dacă ai contractat la distanță ;)

Sent from my LG G3 using Tapatalk

Asa zisa "taxa",era pentru optiunea de internet si era calculata la nr de luni ramase pana la sfarsitul abonamentului. Am sunat si au zis ca o sa asculte convorbirea cand am facut prelungirea si daca nu mi s-a precizat ca optiunea e obligatorie pe toata perioada contractuala,nu o sa mai platesc nimic. Oricum,ei incearca prin toate mijloacele sa te faca sa platesti orice ar fii,pentru ca multi platesc fara sa ceara explicatii si detalii.

Apropo de factura, pana si de la wizz air am primit factura electronica,iar daca vreau originalul trebuie sa platesc curierul . Dar totusi am primit ceva,fata de vodafone care o poate trimite odata cu coletul.

Ionuț, duplicatul este altceva. Când se emite un duplicat, el se emite după o factura deja existentă.

Nu poți să scoți un duplicat după ceva ce nu există. E ca si cum ai face o copie xerox după o coală albă.

Corect. Si e ciudat asta "pentru ca pe varianta detaliata unde e mentionat telefonul apare mentiunea "duplicat"." Eu stiu ca duplicatul are exact aceeasi valoare ca si originalul. Pai ce, daca imi ia foc arhiva, legea ma obliga sa refac. Cum sa refac altfel decat cu duplicate ?

Se da factura fiscala pentru fiecare produs comercializat de Vodafone Romania, indiferent de canal. Eventualele probleme se trateaza punctual, daca ceva s-a omis, se poate face reemiterea unei facturi fiscale(ea va exista cu siguranta in sistemele interne).

Ionuț, duplicatul este altceva. Când se emite un duplicat, el se emite după o factura deja existentă.

Nu poți să scoți un duplicat după ceva ce nu există. E ca si cum ai face o copie xerox după o coală albă.

mesersmith,

Imi cer scuze ca nu m-am explicat mai bine.Pe 27 mai 2014 am cumparat un LG L70 la liber.Pentru ca eram grabit am stat doar pentru bonul fiscal.Am revenit ulterior,ceva luni trecute,pentru obtinerea ei.Se primeste pe adresa de email.

Edited by Ionuț