Clicky

Jump to content

Cat poate sa coste decodarea unui nokia

baganos96

Recommended Posts

Acest topic mi-a trezit o curiozitate: ne putem decoda noi telefonul? De exemplu iei un telefon android codat pe orange, faci root, bagi un alt rom care nu mai are legatura cu orange, nu ar trebui sa fie decodat cat timp ai acel custom rom? Sau ce inseamna un telefon codat?

Sa ne intelegem putin.

Ce se doreste? SIM Unlock sau Jailbreak?

La Windows Phone, ca si la IOS, se face Jailbreak pentru a se putea pune alt firmware sau aplicatii non Microsoft Store.

Vrei SIM Unlock la Lumia 520, nu stiu direct, trebuie sa ma consult daca se poate.

Vrei ROM custom, sau alt firmware, cauti pe XDA, pentru ca ei sunt cu Developer power, noi nu ne ocupam asa de serios ca ei cu copt ROM-uri.

Omul a vrut sa stie cat costa . Conteaza daca il ai la abonament , daca il ai pe abonament decodarea (neverlock) costa 50 de euro la orange/vodafone . Daca te duci la un service posibil sa-l faci cu 50 de lei..dar s-ar putea sa pierzi garantia .

Nu stiu , dar exista un mod pentru al decoda singur ..cauta pe google.

Edited by Scootch98

Am revenit.

Singurul mod de decodare la WP, se pare ca se face prin Unlock Code, ca pe vremuri. Windows e nasol mai nou, ca IOS.

Sunt doua posibilitati de obtinere cod, de la operator pe bani sau de la un GSM service, tot pe bani, dar mai putini.

Codul nu afecteaza garantia, se introduce ca cifre si poti pune ce SIM vrei.

Iar Jailbreak se pare ca e imposibil, dar exista "unbranding" pentru a scapa de bloatware si a putea folosi codurile altor tari:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2515453

Omul a vrut sa stie cat costa . Conteaza daca il ai la abonament , daca il ai pe abonament decodarea (neverlock) costa 50 de euro la orange/vodafone . Daca te duci la un service posibil sa-l faci cu 50 de lei..dar s-ar putea sa pierzi garantia .Nu stiu , dar exista un mod pentru al decoda singur ..cauta pe google.

La Vodafone telefonul este comercializat liber de rețea.

Nu imi place sa cumpar telefoane de la orange/vodafone/cosmote pentru ca pretul e mult prea mare fata de alti retaileri... Nu aveam de unde sa stiu + ca daca e codat si in perioada contractuala atat costa 50 de euro .

• 2 years later...