Clicky

Jump to content

Ce limbi străine știți?


deiuma

Recommended Posts

Eu știu binișor engleza (trebuie să îmi mai pun la punct gramatica), cea mai mare parte a vocabularului învățând-o din filme, muzică și citind/traducând cu dicționarul articole și review-uri legate de tehnologie de pe net. :D 

 

Deși am fost la o clasă unde aveam ca prima limbă modernă franceză, trebuie să spun că nu știu mai nimic... Nu prea am avut ocazia să o folosesc în afara școlii sau să ascult/citesc în franceză și o mare parte a vocabularului (90% ca să iu sincer și exact :) ) nu mi-a rămas în cap. Cred că o să mă pun cu burta pe franceză ca să nu încep liceul cu stângul. :D

 

Deci, ce limbi străine știți? Cât de bine? Ce limbi ați vrea să mai învățați (mie după engleză și franceză mi-ar plăcea să învăț spaniolă/ germană)?

Link to comment
Share on other sites

Stiu engleza, franceza. De cand ma stiu, cu franceza de cand sunt eu nu stiu o iota, dar nu am nici o idee cum ma descurc de am intotdeauna media 10 la ea. Si sunt la cel mai bun liceu din oras, si vin de la cea mai buna scoala din oras, deci nu se poate zice ca am luat 10 asa, una doua

Link to comment
Share on other sites

Eu am "învățat " ca sa zic asa în gimnaziu engleza și germana, la germana știu doar un cuvânt, totuși am avut media 8 la germana. :))

La engleza am avut numai zece, cu toate ca dacă ma pune cineva sa fac o compunere, s-ar putea ca cel care citește să-și faca de minim 5 ori cruce, dar sa înțeleg câte ceva dintr-o conversație sau un text, mă descurc. Și dacă as ajunge printr-un miracol în America, cred ca o sa știu sa întreb și eu pe unde găsesc o budă.

Și cu toate astea am avut media 10 pentru ca profa era ză best (acum vreau sa va arat ca știu un cuvânt și jumătate în engleza ) pentru ca eu la orele ei stăteam pe telefon și ascultam muzica cam în toate orele, în ultimul an maxim de 10 ori am fost la tabla, și totuși primeam note mari, de ce? Pai pentru ca ea are un fiu de 200 și ceva de kg și toți din clasa își băteau joc de el și eu am fost ala care vezi Doamne m-am împrietenit cu el, defapt, eu m-am și mutat lângă pentru a mai copia de la el, și eu la rândul meu îl ajutam la mate,ca el eram de media 3,nu ca eu eram geniu dar na, scoteam un 6-7 pe vremea aia. No, și pentru ca eu îl ajutam la mate, el ma ajuta la absolut toate materiile, acolo unde dădeam test, evident. Și pe lângă asta,mă-sa îmi dădea media 10 la engleza, a, da, am uitat sa va zic ca pustiul era fiul profesoarei de engleza. Si nu, copilu nu era avantajat, ala se contrazicea cu mă-sa la orele de engleza.

Și cam atât cu engleza mea cretină.

Mi-aș face un blog, sa mor dacă nu. 😄😄

Link to comment
Share on other sites

Pe mine mă-ncurcă faptul că nu prea amunde s-o vorbesc. Când sunt într-o conversație mă bâlbâi și scot ăăă-uri și âââ-uri mai des des decât ar trebui. La traduceri mă descurc destul de bine. 

 

Mi-aș face un blog, sa mor dacă nu.

Subtil, subtiiil... Not! :)

Link to comment
Share on other sites

Știu engleză destul de bine, chiar foarte bine pot sa spun.

Am făcut franceză de pe clasa a 4-a până pe a 7-a,iar de atunci fac germană. Franceză mai știu doar să citesc, însă o fac destul de bine. La germană știu să citesc foarte bine, înțeleg mare parte din ce citesc și pot să leg câteva propoziții, dar clar mai am de învățat.

Link to comment
Share on other sites

Stiu engleza binisor, nu am probleme cu gramatica sau vocabularul, pronuntia este problema mea cea mai mare.

Si germana stiam destul de bine, chiar am castigat si un premiu in bani la un concurs, dar nu prea am mai invatat iar acum abia daca mai pot lega o propozitie :(.

Trimis de pe Lumia 920

Link to comment
Share on other sites

Normal e sa ti se para frumoase limbile cele mai apropiate sau inrudite cu limba materna. De aia ni se pare chineza imposibila si franceza acceptabila.

 

Cand am inceput sa invat tastatura, scriam la masini de scris cu tastaturi QWERTY sau QWERTZ (QWERTY german). Mi-a luat cateva luni sa ajung sa scriu la o viteza cat de cat folositoare, La un moment dat, am ajuns sa lucrez cu o masina de scris elvetiana, din partea francofona, deci cu tastatura AZERTY. Mi-a luat fix o zi sa ajung la aceleasi performante. Pentru ca tastele sunt asezate functie de limba pentru care este destinata tastatura. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Who's Online (See full list)

    There are no registered users currently online

×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use