Clicky

Jump to content

Recommended Posts

Si e normal. Pe langa filme, muzica, jocuri si Facebook, mai sunt unii la categoria business. Sau military. Sau law enforcement. Ori, Android e varza la capitolul securitate. Google nu a reusit sa-l faca atractiv si pentru cei din aceste categorii, vorbind strict de capitolul securitate. BB, WP si iOS ii dau clasa. Ce sa-i faci, cand in ADN-ul tau sta scris "culegere de informatii si date utilizator", e greu sa treci de partea cealalta ;)

 

Si atunci au luat Knox-ul de la Samsung. Care, cu toate ca da impresia, nu a fost facut sa bage bete in roate utilizatorilor casnici (asta e doar pe locul doi, e un efect colateral, dar binevenit pentru Samsung), ci a fost facut sa atraga utilizatorii din categoriile de mai sus.

 

Si cand spun "au luat" e exact asta: nu au dat bani pe el. Se vorbeste ca ar fi la schimb cu permisiunea data Samsung de a face ce vrea cu Android, pentru ca acum cateva luni erau discutii cum ca Google nu este de acord cu modificarile prea mari pe care le face Samsung.

 

Daca Knox pe Android L va face sa creasca vanzarile in domeniile sensibile la securitate, ramane de vazut. Pentru Samsung nu s-a intamplat asta.

 

Google's Sundar Pichai targets the enterprise with Android L, featuring Samsung Knox

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...

Din cate am inteles din articol, nu va fi la fel de dur ca pe Samsung, pentru ca Google, neavand acces la hardware, va face totul doar la nivel de software. Si, ca sa-ti raspund la intrebare, KNOX-ul light din Android va permite separarea activitatilor personale de cele de servici, punandu-le pe acestea din urma in spatele unui fel de paravan de protectie, izolandu-le de celelalte. In activitatile business ai nevoie de securitate sporita si de posibilitati suplimentare de gestionare a device-ului de la distanta. De exemplu, intr-o firma mare, cu cerinte ridicate de securitate, administratorul IT de la centru, poate sa permita, de la distanta, instalare doar a anumitor aplicatii, certificate. In plus, aplicatiile personale nu vor interactiona cu cele ale firmei. Asta se realizeaza prin creare de useri diferiti, cu drepturi diferite (posibilitate care exista deja in Android), dar care vor fi activi in acelasi timp si existenta lor va fi transparenta pentru utilizator.

Link to post
Share on other sites

Ei, cum nu ? Acum, pe Samsung cu Knox nu se  poate ? Eu zic ca acel layer de securitate va fi activat de un administrator IT al firmei cand e nevoie. Ideea practica este ca firmele vor putea permite angajatilor sa-si foloseasca telefoanele lor in interes de servici. Adica BYOD, Bring Your Own Device. Pe "bucata" destinata folosintei personale vei putea face ce vrei tu, pe "bucata" destinata utilizarii de servici, nu.

Link to post
Share on other sites

Pe Nexus nu se va pune eFUSE daca de asta va temeti. eFUSE e un flag din chip-ul Qualcomm si care se arde daca modifici software-ul intern.

Samsung a ales asta pe telefoanele lor pentru ca sunt haiduci. Un telefon lunar, oricum apare din grajdul lor. Ei nu mai vor sa piarda nici un ban, garantiile telefoanelor sunt pierderi, ei vor doar profit si nu ii intereseaza clientul individual, daca pierde, ei vor sa castige sub orice forma.

Knox-ul este un layer software aplicat peste sistemul de operare, nu este ceva hardware, asa ca se poate dezactiva.

Iar telefoanele Nexus, daca vor mai exista, sunt telefoane pentru dezvoltatori, poti dezactiva aplicatiile nedorite. Sau un ROM custom bazat pe Cyanogen sau AOKP, la fel, nu are treaba cu Google, e proprietar si Open Source real.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Who's Online (See full list)

    There are no registered users currently online

×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use