Clicky

Jump to content

Ce viteze de navigare prin operator mobil avem ?

Innoxius

Recommended Posts

Pentru ca unii s-au plans de vitezele obtinute prin operator, m-am gandit sa postam aici cu ce ne alegem pentru banii dati. Si pentru a avea un numitor cat mai comun, m-am gandit sa precizam:

1. Operator

2. Abonament de date / pret

3. Viteza oferita

4. Viteza reala

5. Locul masuratorilor

6. Eventual un screen-shot

Incep eu:

1. Vodafone

2. Mobile Internet Nelimitat 1GB, 11 eur, provizionare HSPA+ (multumesc Tudor :) )

3. 7,2 Mbps DL / 3,2 Mbps UL

4. 5 Mbps DL / 2,6 Mbps UL

5. Timisoara in centru

Valorile mai mici din atasament sunt la marginea Timisoarei, spre Giroc.

Screen_29-mai-12_11-49-13.png

Hai ca pun si eu :)

1.Vodafone

2.Abonament Email pe mobil...este de prin 2010,am 200MB pt 2 Euro cu tot cu tva

3.Nu stiu care sunt vitezele contractate :(

4. 5.46 Mbps DL/1.15 Mbps UL

5.La mine acasa

Screenshot_2012-05-10-14-00-29.png

Dar nu se lauda Vodafone cu viteze de 21mbps sau ma insel eu? Parca si Orange la fel, eu momentan nu am net pe telefon, o sa postez si eu. Chiar asta e si cauza ca as vrea sa trec de la un operator la altul din cauza netului :D.

Mesersmith ar trebui sa faca testul cu un server din Romania.Din ce vad...parca ar fi un server din Bulgaria....si de aici si problema de viteza.

Eu unul m-am derutat de tot:)). Pe speedtest.net scrie 30 Mbps download, cei de la Vodafone, Cosmote, Orange ofera 7,2 sau cat si sunt MBps sau Mbps masurati. Pe PhoneArena apare S II, S III, HTC One X download maxim :21 Mbit/s. Cine imi poate explica, ca se fac multe erori din cauza asta.. Mbps, MBPS. Sunt curios cat ofera operatorii si in ce masoara ei.

Eu am 30 Mbps pe Wi-Fi. Si eram curios in Mbps cat ofera operatorii, adica cat e viteza maxima? Pentru ca fiecare scrie ori in Mbps sau MBps.. Pe PhoneArena apare 21Mbit/s ca la atat poate ajunge de exemplu S II. Si m-am incurcat in acestea ( MBps si Mbps ).. Mbit/s nu reprezinta Mbps? Sper ca ai inteles acum, scuze dar am o perioada mai proasta si poate nu sunt asa corent in exprimare.

Edited by Razvann

B = byte, b = bit

1 B = 8 b, dar pentru transmisii seriale, pentru fiecare B se mai transmit 2 b (de start si de stop). Acuma, nu stiu daca transmisia asta pe 3G sau 3,5G intra la categoria asta, adica daca pentru 1 B util se transmit 10 b in total.

Normal vitezele astea ar trebui date in bps, nu Bps, pentru ca bit-ul este unitatea de baza.

Edited by Innoxius

Se pare că eram pe la dobrich.

Văd că la bucurești “o am mai mare “.

4e61b623-d52e-7ac8.jpg

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2

Eu ori sunt prost...ori sunt prost.

Eram pe banca in parc pe faleza cand am facut testul si am router care bate pana la dunare.

Si mai am si un soft care stie sa se conecteze pe wifi in momentul in care simte ca e in zona...

Si cifrele de mai sus sunt pe Wi fi.

Asadar, Down 1.84 Mbps si up 0.12Mbps. Asa ca tot mica o am... :P