Clicky

Jump to content

Suntem nomofobi ? suntem dependenti de smartphone-uri ? ne mai putem trata ?

FANdroid

Intrebare :  

36 members have voted

1. 1. Va considerati NOMOFOBI ?

• Categoric DA
      13
    • NU, deloc
      7
    • Posibil
      15

Recommended Posts

"Nomofobia = teama de a NU avea telefonul mobil"

"Nomophobia (T-Mobophobia as it is called in the UK) is the fear of being without a mobile phone"

• ai mai mult de 30 aplicatii instalate pe care le folosesti constant
  • ai cheltuit mai mult pe accesorii decat pe smartphone
  • ti-ai setat alarme care iti spun mereu ce trebuie sa faci in ziua respectiva
  • citesti despre telefonul tau, pe telefonul tau
  • esti pe buget de criza ca sa iti permiti o factura mare la mobil
  • bateria abia daca te tine o zi
  • daca iti strici telefonul, ti se pare ca ai pierdut un prieten
  • cand cunosti oameni care au acelasi telefon, doar despre modelul respectiv vorbiti
  • te panichezi pentru moment atunci cand iti atingi buzunarul si nu simti telefonul
  • folosesti telefonul in baie

Aceste constatari m-au facut sa zambesc si totodata sa-mi pun un semn de intrebare.

Ma regasesc in cel putin 5-6 paragrafe si nu-mi place ce constat.

..... as completa chiar cu intrebarea:

"Ati putea lasa smartphone-ul din mana, IMEDIAT dupa o resoftare sau un update fara a-i vedea configuratia sau fara a-i restaura aplicatiile, sincroniza contactele, s.a.m.d si asta in favoarea unui drum la Market dupa paine :) ? Care din ele ar putea astepta ?

Cred ca nu as rezista o zi (normala, nu o zi in concediu pe nu stiu unde :) ) fara smartphone si aici nu ma refer la functia sa de telefon ci la celelalte functii (camera, internet, aplicatii, etc) si nu stiu daca este nociv sau nu.

Cum putem "pune frana" ? sau mai bine zis, este obligatoriu s-o facem ?

Avem un raspuns la toate astea ?

Eu zic sa nu ne panicam aiurea si sa facem o comparatie cu alte "maruntisuri" tehnice: televizor (inainte de perioada cu 2 ore / zi ma uitam zilnic si mult), scula de muzica (in liceu mergea non-stop, ma tot intreba maica-mea cum pot invata cu muzica - nu aveam casti), auto (nu ne permitem toti, dar cunosc oameni pe stil american, care se duc si la colt dupa tigari cu masina si, bineinteles, altii care sunt indragostiti de masina lor).

Eu sunt ultra dependent de telefon. Åži de mașină. Că și gunoiul îl duc cu mașina. Nu vreau să mă gândesc cum ar fi fără telefon.

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2

Eu de cand ma stiu am avut o obsesie pentru telefoane. Acum 2-3ani mi-am luat MIO A702 fiind telefonul cu numarul 100si ceva si pe vremea aceea m-am gandit sa nu-l mai schimb pana cand mi-am luat telefon cu Android si obsesia a revenit si a revenit intr-un mod grav :)

"te panichezi pentru moment atunci cand iti atingi buzunarul si nu simti telefonul" Asta e geniala ... si mi' se intampla cel putin odata pe saptamana :D

Am patit-o de multe ori, aveam impresia ca nu mai am telefonul in buzunar. E atat de plin de lucruri personale, incat sunt asa mai nebun dupa el :D

Eu de cand ma stiu am avut o obsesie pentru telefoane. Acum 2-3ani mi-am luat MIO A702 fiind telefonul cu numarul 100si ceva si pe vremea aceea m-am gandit sa nu-l mai schimb pana cand mi-am luat telefon cu Android si obsesia a revenit si a revenit intr-un mod grav :)

"te panichezi pentru moment atunci cand iti atingi buzunarul si nu simti telefonul" Asta e geniala ... si mi' se intampla cel putin odata pe saptamana :D

Da, e criminala.

Cel putin zilnic am o strafulgerare cand nu mai simt telefonul in buzunar.

Cand, de exemplu, nu mai am baterie, am o stare foarte ciudata, parca sunt incomplet.

• 2 months later...

Nu stiu ce nu intelegeti?A avut un SGS2 si un C3.Pe SGS2 l-a vandut,a ramas cu C3 si intre timp si-a cumparat un SGS3 prin 17 iunie........

Desi nu am avut niciodata telefonul momentului si ma refer la performante, nu plec de acasa fara " sfanta treime" telefon - chei- portofel. fiecare din cele trei avand locul rezevat in buzunarele pantalonului. Zambesc acum in timp ce scriu, acum 8-9 ani in urma, aveam cartela la cosmorom, si am prins o promotie la wap... prelungita lunar , eu am prins cam jumatate de an, eram fudul cu internetul. Telefon Ericsson a2628s ce avea baterie cu litiu ion. de 3 ani folosesc wlan sau wifi acasa sau oriunde e posibil. Din mai 2012 am acest telefon, foarte multumit, nicio problema cat de mica. Dependent ?DA!

Sent from my GT-I9001

• 7 months later...
  • 2 weeks later...

Sigur, m-am dus cu nevasta la urgente si sigur mi-am luat si ipad-ul cu mine, cum fara el la spital!

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Who's Online (See full list)

There are no registered users currently online

• Create New...

Important Information

Terms of Use