Parintzelu Posted June 6, 2014 Report Share Posted June 6, 2014 (edited) La fel fac și eu când vine vorba de gadget-uri. Îmi iau ceva considerat low, datorită faptului că nu este brand name și drept urmare nu plătesc un nume ci plătesc un preț aproape corect pentru un produs care face același lucru mai greu poate, cu accent pe poate. Deasemenea îl pot abuza cum vreau dacă nu chiar cu o tentă de bătaie de joc tocmai pentru că e cu un preț corect și îl pot înlocui oricând dacă simt nevoia. Utilizarea nu este condiționată de o grijă exacerbată să nu pățească ceva pentru că altfel pierd la o eventuală vânzare. La cum evoluează piața Android, sincer nu văd de ce aș investi o sumă de 500 > de euro (munciți) pentru un gadget care este depășit de un altul și de un altul în mai puțin de o jumătate de an. Dacă flagship-urile apăreau la 1 an sau 2 ani atunci nu mai aveam această discuție. Te susțineam pe tine și ne certam cu un alt kamikaze care ar fi fost în locul meu. Scuze de off-topic. Trimis de pe al meu Lenovo P780 Edited June 6, 2014 by Parintzelu ionel 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
didi Posted June 6, 2014 Report Share Posted June 6, 2014 ..... La cum evoluează piața Android, sincer nu văd de ce aș investi o sumă de 500 > de euro (munciți) pentru un gadget care este depășit de un altul și de un altul în mai puțin de o jumătate de an. ..... Trimis de pe al meu Lenovo P780 Aici ai dreptate, eu in schimb, procedez altfel, nu-mi cumpar niciodata (cu aia 500 de euro munciti ) ultima aparitie, cum am mai spus si in alt topic, imi schimb smart-ul odata la 1 an, un an jumate, deci investitia in sine nu e asa de mare plus ca astept ca terminalele de top sa se "sedimenteze", sa pot face o comparatie reala intre calitate si pret, asa ca voi fi un pic offtopic in urmatoarele "momente" Primavara asta, printro conjunctura (fericita pentru mine) am schimbat S2-ul cu S4.S2 pe care l-am tinut mai bine de un an si jumatate, iar alegerea pe care trebuia sa o fac (in viziunea mea) era intre HTC ONE si Galaxy S4. A castigat S4 din mai multe motive: 1.Datorita unui voucher de 50 de euro pe care-l primisem tot de la Orange in urma unei achizitii anterioare 2.Usurintei cu care se root-eaza un Samsung in general 3.Capacului spate detasabil + posibilitatea schimbarii acumulatorului. 4.Slotului SD Card Acum ca sa-mi dovedesc eficacitatea si pentru cei ce au nervi sa citeasca trebuie sa ma intorc in urma cu ceva ani si sa fac un calcull sumar: Primul smartphone de luat in seama a fost un HTC TouchGSM (SH) cumparat la vremea respectiva (la sfarsitul lui 2008) in jurul sume de 120 euro, vandut ulterior (dupa 1 1/2 an) cu suma de 400 ron !!!.deci "pierdere" de 25-30 euro (untrun an jumate) A urmat un HTC Desire HD cumparat nou nout de la Orange cu suma de 850 ron dat la schimb dupa 6 luni pe un HTC HD2 (am fost super dezamagit de el, unul din defectele arhicunoscute la DHD a fost proasta montare a camerei, de acolo si pozele blurate in coltul imaginii, iar calitatea materialelor, execrabila comparativ cu pretul acestuia, nou, fara obligatii, costa undeva pe la aia 500 de euro). Pe langa HD2 am mai primit si suma de 150 euro, deci pot spune ca HD2-ul mi-a "venit" aproape gratis. Dupa HD2 a urma "dinastia" Samsung cu titratul Galaxy S2 pe care l-am luat, tot de nou, cu suma de 1.300 ron, dupa ce-mi vandusem HD2-ul (tinut un an) cu 100 de euro, deci total investitie .... 900 ron. Dupa alt un an si jumatate a venit randul S4-ului cumparat tot nou, contra sumei de 870 ron (tot de la Orange) dupa ce-mi vandusem S2-ul cu 600 de ron. Per total pot spune ca pierderile mele vizavi de smartphone-uri sunt undeva pe la 120-150 de euro in SASE ANI DE ZILE !!! Ca sa revin Ontopic, concluzia si parerea mea personala e ca e mai usor sa vinzi un nume decat ceva noname.Chiar si la brand-uri mari exista animite riscuri, mai usor vinzi un HTC ONE decat un HTC ONE X sau un Galaxy S2 fata de un Galaxy ACE, insa se vand, pentru ca lumea le cunoaste. Stiu, veti spune ca topicul nu se refera la vanzarea chinezariile ci la achizitia lor, eu vin si spun ca e acelasi lucru. Daca merita ?, normal ca, NU, prefer sa cumpar de aceeasi bani un brand SH decat o chinezarie nou nouta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Parintzelu Posted June 6, 2014 Report Share Posted June 6, 2014 Îți respect talentul și norocul de a face schimbările pe care le-ai enumerat. Amatorii de chinezării nu cumpără pentru a le vinde ulterior ci pentru a le ține ca backup s-au le vând dacă mai ai ce să vândă „la chil'".... Eu unul o repet cumpăr pentru a mă bucura de un obiect fără nici un compromis. Dacă îl scap pe jos să nu vad euro cum îmi sar din buzunar, și alte cazuri similare, să nu am stresul knox..... Etc. Cred că nu mă fac îndeajuns de bine înțeles. No name = no stress (defecțiuni, vânzare, revânzare, zgârieturi ). prețul mic îți dă această liniște. Brandul vine cu o așa zisă calitate (în multe cazuri doar pe hârtie), un preț mai mult decât umflat și mai nou cu o bilă metalică legată de gleznă aidoma universului IOS așa de mult hulit de noi cei din tabăra Android. Cine poate oase roade......cine nu își cumpără P780 și face mișto de cumnați care au S4+baterie externă și le dau clasă........fără nici un apropos, e un exemplu din casă. Trimis de pe al meu Lenovo P780 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Silviu S Posted June 6, 2014 Report Share Posted June 6, 2014 De curiozitate cat ai dat pe lenovo ? Suna interesant bateria de 4000mah. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Parintzelu Posted June 6, 2014 Report Share Posted June 6, 2014 Eu pentru că am fost idiot, am dat mult dar am auzit că varianta direct de la mama China este undeva între 200-300 dacă vei livrare cu DHL și ai ghinionul să plătești și taxe. Dacă nu îl iei cu 200. Trimis de pe al meu Lenovo P780 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Innoxius Posted June 6, 2014 Report Share Posted June 6, 2014 Chiar sub 200. De dolari. Link to comment Share on other sites More sharing options...
n_iulian Posted June 6, 2014 Report Share Posted June 6, 2014 300 de lei ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sebi Posted June 6, 2014 Report Share Posted June 6, 2014 Lei. )) Trimis de pe al meu veceu, folosind Tapatalk 14 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Parintzelu Posted June 6, 2014 Report Share Posted June 6, 2014 Dolari Trimis de pe al meu Lenovo P780 n_iulian 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
n_iulian Posted June 6, 2014 Report Share Posted June 6, 2014 Eram la masa si n-am fost atent, merge la 700 de lei, e mai bun ca un S3 mini. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Parintzelu Posted June 6, 2014 Report Share Posted June 6, 2014 Nu este mai bun pentru că este o chinezărie, nu are 41 de mega, nu e cool, nu e de firmă, ține bateria prea mult, are card de memorie spate metalic, dual sim....... Hihihi. Sper că știți de glumă. Trimis de pe al meu Lenovo P780 Link to comment Share on other sites More sharing options...
n_iulian Posted June 6, 2014 Report Share Posted June 6, 2014 E de firma, Lenovo. Totusi, poate unii vor ceva corean sau japonez Link to comment Share on other sites More sharing options...
Parintzelu Posted June 6, 2014 Report Share Posted June 6, 2014 Tot chinezărie este. Zilele trecute îmi spunea cineva „cine sunt terminați ăia de la Lenovo încă unii care nu știu de capul lor“, i-am spus să dea un search ca să nu consum eu energie explicându-i cine sunt și ce știu să facă.... Trimis de pe al meu Lenovo P780 Link to comment Share on other sites More sharing options...
n_iulian Posted June 6, 2014 Report Share Posted June 6, 2014 Atata ura pentru o firma de electronice ? Nu vreau sa-mi imaginez ce dusmanie are pentru oameni. Innoxius 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Innoxius Posted June 6, 2014 Report Share Posted June 6, 2014 Daca pana acum nu a auzit de Lenovo, ma intreb daca stie sa dea un search Sebi 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
didi Posted June 6, 2014 Report Share Posted June 6, 2014 Daca vorbim de 2-300 de dolari, nu stiu daca ne mai permitem sa-l scapam pe jos, sa-l zgâriem sau sa-l brick-uim. Daca am vorbi de 2-300 de roni (desi 300 e cam mult deja) atunci se schimba datele problemei. Ca si incheiere, poate ca as fi in stare sa cumpar o chinezarie mai "quad" dar asta la maxim 200 de ron si numai daca as avea de asteptat vreo luna dupa telefonul dorit. Trimis de pe al meu GT-I9505 folosind Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Parintzelu Posted June 6, 2014 Report Share Posted June 6, 2014 Nu există telefonul perfect în zilele noastre. Toate au plusuri minusuri. Acest model nu poate fi mai quad.......a apărut totuși în 2013. Deja ne-am lungit prea mult. Cine vrea chinezării vă rog frumos să nu mai fiți reticenți întrebați, căutați și veți găsi variante mai ieftine pentru telefoanele care au început să ne asasineze vizual la tv și outdoor. Multă baftă și alegere bună. Dacă vă mai pot ajuta cu ceva, nu ezitați să întrebați. Trimis de pe al meu Lenovo P780 didi 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
soosy Posted June 7, 2014 Author Report Share Posted June 7, 2014 hmmmm atata mare tam tam...eu tin sa cred ca multora doare faptul ca au dat sau dau bani pe renume si ca mai exista si alternative bune(nu mai bune)dar bune fara sa dai banii fara cap una la mana mai apoi nu tot ce este mai scump este si mai bun eu in fond am cerut pareri despre acele aparate nu un vs cu branduri de renume in final, nu am nimic inpotriva mariilor companii care au un mare rang,insa problema este ca diferenta la produse nu este asa de mare ca si intre preturi,si mai ales ca si intre marii producatori sunt modele nereusite si etc ca sa incheiam acest subiect de branduri si china,si sony si samsung si etc au componente fabricate de chinezi,in ziua de azi ce nu este facut acolo sunt mai prost calitative,dar la banii pe care ii dai si ce iti ofera este chiar ok,si se gasesc si modele chiar bune,daca pana la urma se strica mai cumperi vreo 2-3 de banii aia pe care ii dai pe un brand si ca si durata tot acolo ajungi(zic si eu asa) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Innoxius Posted June 7, 2014 Report Share Posted June 7, 2014 Le au facute in China, dar asta nu e totul, cum bine zicea Deio pe site http://stiri-telefoane.mobilissimo.ro/xiaomi/povestea-unui-succes-incredibil-xiaomi-a-ajuns-de-la-un-brand-anonim-din-china-la-locul-6-in-randul-producatorilor-de-telefoane_21741.html#comment-1423319501 alexcosmin and Sebi 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
soosy Posted June 10, 2014 Author Report Share Posted June 10, 2014 pana la urma ca unde sunt facute nu ii ideia de baza,problema principala,ca mai nou cam totul este facut in china,incepand de la adidas pana la samsung si alte branduri nu doar de electronice si inbracaminte si etc calitatea sa fie buna si atat,sunt N si N de licente de la diferite marci,fabrici cea ce le cam strica calitatea,imaginea dar chiar si asa au vanzari si "traiesc" bine pana la urma depinde si de noroc si sa nu uitam inca odata nu tot ce ii mai scump ii si mai bun Link to comment Share on other sites More sharing options...
n_iulian Posted June 10, 2014 Report Share Posted June 10, 2014 Samsung/LG, firma coreana sau Sony, firma japoneza, telefoanele lor sunt facute in China ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
soosy Posted June 13, 2014 Author Report Share Posted June 13, 2014 chiar te rog sa desfaci un lg sau un samsung si sa citesti ce scrie pe eticheta din spate...rar am vazut sa nu fie china Link to comment Share on other sites More sharing options...
Serban Vieriu Posted June 19, 2014 Report Share Posted June 19, 2014 Ceva ce cred ca o sa va faca sa va razganditi in privinta telefoanelor "clone" sau "no name", aici. Sebi 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now