Clicky

Jump to content

Smartphone chinezarii no name

Recommended Posts

salutari

am urmarit putin piata mobilelor ieftine si am dat de mai multe no name-uri care atrag totusi atentia prin dotari si mai ales preturi

pentru asta am ales cateva modele,pentru o comparatie un VS intre ele,pareri mai ales de la utilizatori(daca sunt)care ar fi cea mai buna alegere,poate calitatea este prima intrebare in acest caz

1.neken n6

2.huawei honor 3c

3.neo noo3(dintre modele care imi place cel mai mult mai ales fiind un HD)

4.star xk w450

niste fantome pe piata de telefoane dar cu niste dotari premium gen camera de 8mpx si peste

procesor dual si quad

1gb si 2gb ram...

daca ati butonat,detineti informatii si etc etc,astept cu nerabdare

multumesc

camera  de 41 de mpx  si poze de nici pe fb nu le poti pune :)) eu is de parere ca mpx conteaza mai putin atata timp cat  face poze bune, zic poze pentru ca fotografii faci cu aparate foto

Si eu. Dar, totusi, in 2014 nu poti zice ca 8 MPx e premium pe telefon. Sau daca e, ar trebui insotiti de un OIS, un zoom losless, niste efecte mai deosebite, chesti d-astea, de 2014.

eu is de parere ca mpx conteaza mai putin atata timp cat  face poze bune

Fără să stârnim roiul de viespi......

@n_iulian - enumeră-mi și mie două modele de smartphone cu camere de 41 de „megi“.....

@Innoxius, mărul câți megapixeli deține?

Fiecare om își cumpără ce își permite, sunt chinezării care dau clasă "brandurilor" după care murim toți...

Cei care vor chinezării ca și mine, înainte de toate verificați dacă există o comunitate rusească - poloneză sau mai nou indoneziană care să producă Rom-uri. În rest numai de bine.

Trimis de pe al meu Lenovo P780

Iti raspun eu la amandoua, cu permisiunea colegului: Lumia 1020 si 808 PureView. Nu stiu cine le face, ca nu sunt in domeniu. SI... n-am zis ca o camera de 8 MPx nu este / nu poate fi OK (DSLR-ul meu exact atata are), dar nu poate fi considerata dotare premium in 2014 (pe un Android). iPhone, in ansamblul lui este un telefon premium.

La chinezarii tot face pretul, la 100-200$ gesesti telefoane bune, daca cumperi unul de 300 este la nivelul celor de la branduri consacrate...

Sent from my iPad using Tapatalk

neken n6 pare interesant :) la ce pret il poti lua ? :D

preturiile la ei(in china)plecat undeva de la 100 si dolari pana in in 250..deci pe la noi un pret de 7-800 lei este un pret decent..dar gasesti si sub

Camera de 8 MPx pe un smart = dotare premium ?

De cele cu 41 MPx ce mai zicem ?

alea si cateva modele si atat...gen la nokia cum este..si vezi si la cele consacrate sunt de 13mpx...si vorbim de telefoane care de noi sunt pe la 2000 lei nu max 800

Au dotari mediocre in general, garantie banuiesc ca e sf, pretul e oarecum decent(luat de la chinez), dar totusi sunt la nivel de allview, evolio, prestigio etc.  Sa nu mai zicem ca update-uri nu cred ca o sa vada vreodata.

corect...la 800 le nici nu poti avea mari pretentii dar in conditia in care am ecran mare,culori vii,camera buna si se misca bine la banii aia pe care ii dai ii foarte ok,acum depinde si cat tine...dar nu platesti brandul ca ii nokia,samsung,iphone si etc ca nici alea nu fac de mancare,legat de update poate nici nu ai nevoie ca doar nu o sa mori cu telefonul ala,cine stie ce rezerva viitorul dar pentru moment este mai mult decat suficient si sa fii la pas cu "moda"

Fără să stârnim roiul de viespi......

@n_iulian - enumeră-mi și mie două modele de smartphone cu camere de 41 de „megi“.....

@Innoxius, mărul câți megapixeli deține?

Fiecare om își cumpără ce își permite, sunt chinezării care dau clasă "brandurilor" după care murim toți...

Cei care vor chinezării ca și mine, înainte de toate verificați dacă există o comunitate rusească - poloneză sau mai nou indoneziană care să producă Rom-uri. În rest numai de bine.

multi dau bani gramada pentru renume,sunt deacord si cu branduriile ca garanteaza ceva,dar nu justifica diferenta de pret ENORMA si cu asta am zis tot

La chinezarii tot face pretul, la 100-200$ gesesti telefoane bune, daca cumperi unul de 300 este la nivelul celor de la branduri consacrate...

Sent from my iPad using Tapatalk

asta ii ideia de baza,pe bani putini cate ceva din fiecare,camera,ecran,telefon dual sim,autonomie si etc etc...daca ai bani de aruncat cumperi iphone sa fi "fashion" ca doar asta ii moda si aia recunoaste oricine,dar pentru mult nu "faima" conteaza,ci ce face pentru banii aia iar in final dupa ceva timp de doare mintea cati bani ai putut sa dai si ce valoare are in momentul de fata,iar la tehnologia telefoane,laptopuri,calculatoare si etc(electronice in mod deosebit)valoare scade repede si la fel si nivelul la care te aflii cu acel aparat,tot timpul apar idei,invetii noi

sper ca m-am facut inteles

+ un alt model pe lista...care poate arata si cel mai bine + are specificatii bune(cica si lens de sony la camera..)si un pret ceva mai mare fata de celelalte

inew v3

Iti raspun eu la amandoua, cu permisiunea colegului: Lumia 1020 si 808 PureView. Nu stiu cine le face, ca nu sunt in domeniu. SI... n-am zis ca o camera de 8 MPx nu este / nu poate fi OK (DSLR-ul meu exact atata are), dar nu poate fi considerata dotare premium in 2014 (pe un Android). iPhone, in ansamblul lui este un telefon premium.

Asta este din ciclul „dacă tăceam.... “ trebuie să recunosc, de 808 uitasem. Mea culpa.

Pana la urma, daca te gandesti la cat costa, cand apare nevoia de update la Android, iti cumperi alt telefon :D

Sa nu mai zicem ca update-uri nu cred ca o sa vada vreodata.

Daca puneai "in productie", scapai :D

Asta este din ciclul „dacă tăceam.... “ trebuie să recunosc, de 808 uitasem. Mea culpa.

Câte telefoane non Nexus primesc update-uri?

S3-ul mai primește? S-au dus vremurile lui S2, care a primit 2-3 versiuni. Baza acum este comunitatea de developeri. Râșnița mea a primit 4.4.2 și nu are nici Snapdragon și nu este făcut nici de htc-sony-Samsung și mai știu eu ce alt brand „mult lăudat ".

când te grăbești faci și greșeli, totul este să ai coloană și să poți să recunoști atunci când ai greșit, de preferat civilizat pentru ca cei care citesc să înțeleagă că noi nu purtăm o bătălie a ego-urilor.

Edited by Parintzelu

Pana la urma, fiecare face ce vrea cu banii lui si e normal sa cauti sa economisesti. Eu mai am doua contra:

1. Ma uit la cate probleme (si din ce categorii) sunt cu chinezariile romanesti
  2. Ma intreb ce faci daca vei dori root. Parintzelu spunea de comunitati rusesti, poloneze sau indoneziene. Totul e ca pe forumurile lor (daca nu sunt pe xda) sa se vorbeasca in engleza.

Ma bag si eu :}

De foarte multe ori inconvenientele acestor device-uri tin de piese si accesorii, de service nu mai spun, ca esti refuzat instant.Cand vei fi pus in situatia de a cauta un display pentru "eu stiu ce" noname, deabia atunci vei realiza care este diferenta dintre un brand si un astfel de telefon.

Mai vine si momentul vanzarii, iar daca un S2 se vinde acum chiar si cu 6-700 de ron, un noname de categoria sa nu trece de 2-300 de ron si asta daca ai noroc cu carul.

O chestie interesant pe care am observat-o este si functionarea acestor (sa le zicem) smart-uri.Deci toate componentele "sunt la locul lor :} ", au o sumedenie de bug-uri (blocari repetate, lag-uri imense, aplicatii oprite, etc) si asta chiar si imediat dupa un factory reset.

Partea rea e ca au motor de Mercedes, cutie de Audi, calculator de BMW, directie de Logan, suspensie de Fiat, fabricate in Pakistan si asamblate in China.

Hai să îmi asum eu rolul avocatului diavolului.

1. Piese de schimb poți găsi ușor depinde de cât de bine știi să folosești internetul. Poți cumpăra piesa și să apelezi la service pentru montaj - înlocuire.

2. Majoritatea chinezăriilor le poți repara și singur dacă nu vrei să dai bani unui service. În interior sunt destul de aerisite și dacă te pricepi cât de cât sunt o mulțime de tutoriale video pe net pentru aproape orice tip de reparație.

3. Și chinezăriile sunt pe categorii una e Lenovo - Huawei - ZTE - Oppo și ala e...... De aici vine și calitatea produselor atât hardware cât și software.

4. Toate chinezăriile de la mama China vin cu root, și ai acces la tot ce vrei. Din ce am mai citit dacă nu își bagă importatorul-dealerul-operatorul nasul atunci ești mai liber. Chestia interesantă este că nu am reușit să îl omor pe al meu orice i-am făcut pe partea de soft. Pare să fie greu de ucis.

5. Gionee sau traducerea Allview, este alta poveste. Am avut ocazia să văd două modele comercializate sub brandul lor și să le pun lângă varianta românească este la fel ca în anii '90 cu Panasonic și Panasoanic.

6. Vreau să văd un smartphone brand, care bate autonomiile din screenshot-urile mele. Sunt în secțiunea dedicată a acestei comunități.

Edited by Parintzelu

Telefoanele acelea sunt ce sunt ele. Pentru cine nu are nevoi ridicate si are bugetul mic, sunt bune. Singura problema care o vad e garantia, ca fara update-uri se mai poate .

Didi: nu au motor de mercedes si mai degraba renault , adica mediatek un procesor bun(pentru costul sau) dar nu cel mai rapid din lume.

Si telefoanele de brand, ca sa nu zic premium, au avantajele lor . Nu toata lumea le cumpara doar de fita, mai sunt si oameni care gandesc. Au pret bun de revanzare, comunitatea care mai face soft este mult mai mare,  verificarea calitatii e mai buna si putem continua. Important e sa gasesti telefonul care face ce ai nevoie la cel mai bun pret chit ca e no-name sau brand.

Ca idee de final : sunt oameni la care prestanta/functia nu le permite sa cumpere no-name. Uneori imaginea e mai importanta decat pretul unui telefon. Lumea e mare si nevoile sunt diferite. Sa nu judecam doar dupa cazuri izolate.

@Parintzelu: Lenovo - Huawei - ZTE - Oppo sunt cu totul si cu totul alta liga decat cele enumerate la inceputul topicului. Daca discutam despre "chinezarii" la modul general, da, e cum spui, sunt mai multe categorii. Ce vrea colegul e categoria clara "no name".

Stai linistit ca nu ma bucur asa tare :), cand vine vorba de tehnologie nu dau banii pe noname-uri,

Da, imi cumpar o pereche de tenisi sau pantofi sport fabricati in Kurdistan, in ideea ca daca ma tine un sezon e OK, daca nu, nu insa cand vine vorba de gadget-uri .....

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Who's Online (See full list)

There are no registered users currently online

• Create New...

Important Information

Terms of Use