Clicky

Jump to content

Tableta (si) pentru navigatie

Recommended Posts

Acel si, chiar daca e in paranteza, e foarte important. Cu actuala tableta nu am avut nici o problema, doar ca dimineata am mers spre Est si dupa-masa spre Vest, deci tot timpul cu soarele in fata, in consecinta mai mult m-am vazut pe mine in tableta, decat traseul. Noroc ca are sunet bun ;)

Si da, o sa fac si altceva pe ea, de toate pentru toti, mai putin jocuri.

Cerinte de baza (pretul lasa-ti-l in grija mea):

1. Ecran cu vizibilitate maxima posibila in soare
  2. Maxim 8", minim 7"
  3. 32 GB sau 16 GB + SD
  4. Android
  5. Camere acceptabile. Daca cea primara este buna, cu atat mai bine (filmare traseu)
  6. 3G
  7. Poate sa fie si "autohtona"

Ti-as recomanda o tableta, dar nu stiu cum se descurca in soare si nici nu are 3G. Poate tine de tipul de panel, Deio le cunoaste atat de bine incat il poti trezi din somn si-ti da sfaturi imediat.

Poi pentru reflexie la soare am citit ca IPS sunt bune dar si amoled. Eu cu al meu in bataia soarelui vedeam clar si era pe la 70-80 luminozitate

Trimis de pe G2

Guest Deio

M-am trezit :D

Indiferent de model, toate au ecranul din sticla (mai mult sau mai putin reala, unele sunt plasticate). Toate au reflexie. Sticla, in general reflecta lumina, aproape 90% inapoi, depinde si de sursa.

Singura modalitate, buna zic eu, e sa iti iei o tableta la care poti gasi cu siguranta folie antireflex. Nu e ceva extraordinar, insa am constatat ca reflexia scade, din pacate scade putin si vizibilitatea, adica parca vezi cu mici pureci imaginea, asta pentru ca folia are straturi care reflecta in mai multe parti lumina.

Folie antireflex gasim la Nexus 7 (ambele modele), la Samsung (aproape toate) si poate la vreun autohton. In general brandurile cunoscute au accesorii care se gasesc, tabletele exotice sau alte modele mai obscure, nu au asa accesorii pentru ca nu se obosesc sa le produca, nefiind asa cautate.

Acum ma gandesc si la marime, pe suport greu pui o tableta mare ce iti mai reduce si vizibilitatea generala, eventual un Nexus 7 2013 cu 3G de 32GB. E mai ingusta ca o tableta de aceeasi marime, buna pentru navigare. Mai ales ca gasesti suport universal.

Nu are SD card, singurul neajuns. Insa pentru branduri ca el, gasim huse TPU si folii antireflex: http://www.originale.ro/asus-google-nexus-2013-folie-de-protectie-guardline-antireflex-mata-anti-amprente-p-4668.html

Folia este antiamprente si mata, nu e UltraClear.

Eventual daca Nexus nu e modelul dorit, se poate opta pentru un Samsung, insa cu siguranta pretul va fi mai mare. :(

Acum ma gandesc si la marime, pe suport greu pui o tableta mare ce iti mai reduce si vizibilitatea generala

Pentru ca am mai fost intrebat cat acopera din parbriz:

14050039.jpg

Avantajul inaltimii (mele) ;)

Legat de problema mea, poza a fost facuta intr-o si noroasa si ecranul cu luminozitatea la maxim. 

• 2 weeks later...

Am gasit tableta asta http://www.flanco.ro/tableta-allview-viva-d8-cu-procesor-dual-core-1-30ghz-7-85-ips-512mb-ddr3-4gb-wi-fi-3g-gps-bluetooth-android-4-2-jelly-bean-negru.html

Tip display IPS LCD - continutul afisat pe ecran este vizibil in orice conditii

Diagonala 7.85 inch

Memorie Flash integrata 4 GB

Camera web In fata: 1 MP
In spate: 3 MP
Slot memorie microSD
Capacitate maxima acceptata 32 GB
Wireless 802.11 b/g/n
3G Da
Bluetooth v4.0
Tip SIM SIM
GPS Da

Corect, dar nu sunt "obsedat" de update-uri asa de mult. Obisnuinta e a doua nu-mai-stiu-ce. Am un telefon si o tableta la care update-urile sunt ca Nirvana (nu formatia). E si un avantaj: n-am dureri de cap :D

Pana la urma, la ce am scris in primul post, doar pe 8" (ca asta e trendul), nu prea am ce alege: EMag, Cel, Altex si Evomag. Adica exact aceleasi produse.

1. Galaxy Note 8 e prea vechi
  2. Galaxy Tab Pro 8 e prea nou (pret prea mare, nu merita)
  3. Prestigio e prea lat (in landscape, pe parbriz, ar ocupa prea mult in inaltime)
  4. Pentru Yoga nu am suport datorita "cilindrului"

Asa ca raman Lenovo sau Galaxy Tab 3 / 4. Poate mai astept Nexus 8.

Oricum, ca o observatie, pentru diagonala de 8", care cica acum e trendul, oferta din Romania mi se pare destul de saraca.

Ai dreptate, daca avea 3G, era tableta ideala si pentru mine. Eventual sa faci hotspot wifi pt ea de pe telefon

Edited by Innoxius