Clicky

Jump to content

WP 8.1 - Primele impresii

Recommended Posts

Astăzi am primit update-ul la WP 8.1 pe Lumia 920 folosind Developer Preview.

La prima vedere pot spune că acum WP este complet ( exceptând aplicațiile ). Meniul este mai rapid, action center-ul și-a făcut în sfărșit apariția, iar tile-urile arată foarte bine cu wallpaper. Pe un ecran de 4.5' 3 coloane de tile-uri arată cam ciudat.

Dar cel mai bun lucru din acest update este cu siguranță Cortana ( se poate folosi doar daca locatia este pe US ). Recunoaște cuvintele foarte bine, ceea ce nu poate fi spus și despre Google Now de la Android.

Per total acest update este bun, deci dacă aveți vreun device WP luați-l fără să stați pe gânduri !

Trimis de pe Nokia Lumia 920 😈

• 1 month later...
  • 1 month later...

Salut!

Poti sa ne lamuresti si pe noi cei ce nu stim atat de bine engleza despre oprirea actualizarii Lumia Cyan pe dispozitivele care au Prewiew for Developers.

De preferat un articol pe Mobilissimo.ro.

Uite si un link   http://www.wpcentral.com/microsoft-users-windows-phone-81-preview-developer-should-return-normal-software-getting-lumia-cyan

PS. -Stiu ca exista Google Translate dar prefer sa citesc un articol in limba romana. Multumesc!

In mare spune ca doar cei care au avut BitLocker au întâmpinat probleme si se recomanda sa faci downgrade înainte de update folosind Nokia recovery software tool.. Eu am primit un update saptamana trecuta si nu am avut probleme.

Trimis de pe Lumia 920

• 2 months later...

Cand am luat 625-ul, adica la inceputul saptamanii, aveam 8.0 instalat. Am urmat cateva sfaturi de aici cum ca este important sa pun 8.1. Inainte sa fac asta m-am jucat putin cu 8.0 ca sa fca apoi o comparatie si da, sunt diferente din fericire in bine dupa update. 8.1 mi se pare ca se mica mai bine si are niste chestii f utile in plus. Pe langa Cortana care merge neasteptat de bine, imi place ca din ecranul de start exista niste shortcut-uri traganad de partea superioara a ecranului... ca la Android. Aici ar fi o problema: am shortcut pentru wifi, blocare rotatie (pe care nu o folosesc), mod avion (pe care nu-l folosesc) si am reusit sa pun si bluetooth-ul acolo. Daaar mi-as fi dorit f mult si o posibilitate de a pune acolo si shortcut-ul pentru datele mobile si vibratii. Imi place ca update-urile pe care le ofera Nokia, chiar sunt update-uri si telefonul se misca mai bine, iar meniul e mai dezvoltat si mai prietenos ca grafica (ma refer aici si la posibilitatea de a pune backgrounduri din fotografii, in meniu).

Iar cu aplicatiile... ma descurc poate si pentru ca nu sunt prea pretentios.

PS: vin de pe Android si Windows Phone imi place parca tot mai mult. Sper doar ca renumele telefoanelor Nokia din trecut sa mai fie inca de actualitate, ca fiind foarte fiabile. :)

Sa ma bata mos craciun daca stiu cum sa trimit un fisier video prin bluetooth sau prin whatsapp. Nu imi da optiune de partajare via facebook, instagram, whatsapp sau bluetooth ca la poze. Si singura optiune sa intru sa vad acel fisier e sa trag spre dreapta de ecranul principal, sa intru in meniul cu toate aplicatiile si de acolo sa intru la Video. Pot doar sa vad acel video, nu pot sa-l mut sau sa-l trimit. Deci help?!
Am reusit in schimb sa-l urc pe OneDrive.

Da, pana aici ma descurc. Am reusit sa trimit prin video prin bluetooth. Mai ramane sa reusesc si prin WhatsApp. Chestia este ca in WhatsApp cand intru la atsamente video imi apare ca este gol acel folder video din telefon, cel de unde se iau fisiere sa se trimita. Si habar nu am cum sa pun fisiere video in acel folder, pentru ca apoi sa pot sa atasez de acolo cand vreau sa trimist prin WhatsApp. Nu stiu cat cat de bine m-am facut inteles. 

Da, pana aici ma descurc. Am reusit sa trimit prin video prin bluetooth. Mai ramane sa reusesc si prin WhatsApp. Chestia este ca in WhatsApp cand intru la atsamente video imi apare ca este gol acel folder video din telefon, cel de unde se iau fisiere sa se trimita. Si habar nu am cum sa pun fisiere video in acel folder, pentru ca apoi sa pot sa atasez de acolo cand vreau sa trimist prin WhatsApp. Nu stiu cat cat de bine m-am facut inteles.

eu am un Nokia 1520. Cand intru sa trimit video îmi apar toate video-urile din telefon. Oricum nu poti trimite decât 16 mb de video . Iti taie filmulețul si-l trim pe bucati

La mine tocmai asta e, ca nu apar. Adica intru in WhatsApp,intru la atasamente video, acolo pentru atasamente video am Videoclipuri si  imi scrie "se pare ca nu sunt videoclipuri aici". Sau poate trebuie cumva sa copiez acel fisier video din Video undeva unde sa-l "vada" WhatsApp-ul. Dar unde ? :blink:

Sa am oare o versiune de WhatsApp la care WinPhone nu suporta atasamente video? Acel fisier buclucas are sub 1MB.

Problema asta nu am avut-o la Android Jelly Beam. Eu as fi curios daca si tu ai problema asta... avand un telefon mai "destept". :D

Ia incearca sa trimiti prin WhatsApp un video copiat pe telefon, de pe calculator si vezi daca poti. Daca poti, spune-mi si mie cum ai facut-o ca eu m-am dat batut.  :))

Singurele chestii care îmi lipsesc sau lipsesc la WP sunt.: Lipsa funcției apel video nativ, a vibratiei pe tot timpul când esti sunat sau un centru de setări a funcției de vibrator, ae putea sa pună o funcție de închiderea apelului pe butonul on/of, miracast, un alt fel de tastatura...ceva mai joasă...in format cum e cea de la BB sau aplicatiei Swiftkey, un dialpad mai mic si mai utilitar ...adica mai complex, funcția copy/paste să fie mai performantă im genul celui de android Samsung, o așezare oarecum intuitivă in meniul setări si ar mai fi ceva mărunțișuri .

Smart dial într-adevăr îmi lipseste având in vedere ca Windows mobile avea una din cele mai complexe solutii.

Vibreaza suna in timp ce vibreaza iar un meniu complex nu ii vad rost pt,aceasta functie.

O alta tastatura ar fi utila insa cum am văzut si pe ios mai au,de muncit sa aduca ceva viabil , deci închipuie-ți ce prostie ar fi scos dezvoltatorii pe wp daca acolo nu au reusit. Însă swift key finctioneaza impecabil si daca ar baga si limba romana :x dar nu cred si momentan mă voi multumi cu dictionarul f bun dpmdv.

Cu următorul update se aude ca vor ordona alfabetic si meniul de setari ceea ce ar fi util .

Lipsurile ce le simt eu?

Smartdial

Un director de foldere mai bine optimizat pt prima pagina

atât cred ...m-am adaptat si obisnuit f lin la wp. Bateria pe 1520 e de-a dreptul uimitoare si compromisul in utilizarea zilnica e trecut cu vederea fără nici o problema.

As vrea sa testez blackberry Passport de dragul vremurilor cand avea BB 9900 telefon ce nu cred ca va fi depasit in viteza de utilizare si rezolvare a treburilor legate de telefonie decât tot de un BlackBerry.

Edited by danielcarpo

Adică vrei sa spui ca nu te deranjează, hai ca nu cred .

Daca abea acum am verificat daca vibreaza pe întreaga perioada cat suna bănuiesc ca iti dai seama ca nu ma deranjează. Insa pt majoritatea sunt sigur ca e intr-adevăr un minus major. Eu sunt sportiv si odihna si silent pt mine înseamnă silent, nu vibratii. Si in timp m-am dezobișnuit de vibratii . Daca îl las aud telefonul cum vibreaza si ma deranjează.

Insa repet e ciudat sa nu vibreze pe toata perioada . Poate pt a conserva Putin bateria? Îmi pare cel mai optimizat sistem wp-ul la capitolul baterie